Jump to content
Annons

Schizofren

Medlem
  • Antal inlägg

    64
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt
  1. Tjena, Jag tänkte som titeln säger skaffa mig en fullstor midi masterkeyboard, något runt 3000-3500:-. Frågan är om det finns någon sjyst 88-tangenters keyboard i den prisklassen? Jag var inne på att skaffa en Axiom Advanced 61, men ett program jag tänker skaffa fungerar bättre om jag har 88 tangenter. Dock så är Axiom 61an rätt bra vad jag förstår, och jag vill inte ha någon skräpkeyboard även om den har 88 tangenter om det går att undvika. Jag kommer använda det till att komponera och spela in orkestreringar med hjälp av samplingar. Stort tack för hjälpen!
  2. Ah, nice, tack för tipsen! Jag gillar basljudet på Once-skivan, det känns lite lagom. Inte för distat, inte för mullrigt.
  3. Nice, polaren är ett Ampeg-fan. Kikar lite på IK Multimedias sida och blir inte klok på detta. Ampeg BA-500 som jag kör ett demo på nu i Amplitube 3. Är det samma som Ampeg SVX? Eller är SVX något separat?
  4. Ja jag sitter och testar Amplitube 3 just nu. Kör genom en Ampeg BA-500 och funderar på om det är bra eller inte.
  5. Jag letar runt lite efter ett bra program för att spela in bas i Cubase. När jag lirar elgitarr kör jag genom Revalver, och det fungerar alldeles utmärkt. Dock så fungerar det mindre bra med min bas. Det enda programmet jag kan hitta är Amplitube 3. Några tips på de bästa programmen för att spela in metal? Jag är inte direkt bra på att ratta ljud till bas än så jag har svårt att avgöra hur ett bra basprogram låter, så all dirigering till de bästa programmen uppskattas! Stort tack för svar. 🙂
  6. Jag har letat runt nu på thomann och google i en timme nu och jag känner mig bara marginellt klokare och än mer förvirrad. Jag planerar att köpa denna: http://www.thomann.de/se/rme_babyface.htm?sid=4eee47b7aeb284f36937680824a17b29 Och koppla ihop den med dessa: http://www.alesis.com/m1active620 Så då behöver jag XLR-kablar men här kommer problemen. Vad ska jag köpa? Är det alltså skillnad på en mikrofon-XLR och den XLR jag behöver? Det står att Babyfacen har "4 x XLR balanced (Analog I/O)". Och monitorerna har endast honingångar, så kan jag bara köpa hona till hane och koppla in i en av de 4 xlr-uttagen på Babyfacen eller är vissa XLR in och andra ut? Behöver jag bry mig något om vilken kvalitet eller märke jag köper? Stort tack för hjälp och det uppskattas verkligen om någon har lust att länka till passande kablar.
  7. Kanon, tackar för hjälpen alla! Då skaffar jag mig ett par planet waves-kablar. 😉 Så hur stor skillnad är det egentligen i ljudkvalitet mellan XLR och tele?
  8. Jävligt bra svar! 🙂 Är det alltså den här typen av kabel jag behöver? Dvs en speakerkabel med tele i båda ändarna som är i mono? http://www.thomann.de/se/the_sssnake_pps1015.htm Hur påverkas egentligen ljudet av huruvida det är stereo eller mono och tele eller XLR?
  9. Hej! Jag kör på en Line 6 UX1 och tänkte precis köpa ett par studiomonitorer (Alesis MK1 620, aktiva), när jag hörde talas om balanserade och obalanserade ingångar. Tydligen så har monitorerna en balanserad XLR-utgång, och UX1an som jag kör med som ljudkort har 2st obalanserade analog outs. Vad behöver jag göra för att få det att fungera bra? Gör det något om jag bara kopplar ihop dem två med en sån här till exempel?: http://www.thomann.de/se/sommer_cable_stag...g04_0050_sw.htm Stort tack för svar!
  10. Schizofren

    Growl?

    😆😆 gulligt... 😎 Kommer ihåg nåt liknande från tiden när grabben var liiiiiten: - Pappa pappa! (tindrande ögon och stora leendet) ... kan vi inte sätta på en sån där skiva när dom bara skriker hela tiden?? Haha! 😎
  11. Schizofren

    Growl?

    Har testat lite av det ni sagt nu och det låter sjukt mycket bättre! Slängde på en kompressor, en smula delay och drog ner basen lite i EQn. 😆
  12. Schizofren

    Growl?

    Tackar för svaren! När det gäller kompressor, vad är det egentligen jag ska försöka mosa upp. Attack och gain? Sedan tänkte jag på reverb. Varje gång jag testar med reverb blir det alltid grötigt och för mycket. Hur gör jag för att bara få lite lite reverb?
×
×
  • Skapa ny...