Jump to content
Annons

Fishy

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Håller med föregående om att seminariet i Göteborg var dåligt. Jag är också novis på området musikprodution men har läst en hel del i tidningar, på forumet och på andra stället på nätet, så man har ju hyffsad koll på vad grejerna i ett musikprogram gör, typ eq, sidechain, filter. Jag kan ärligt säga att på seminariet lärde jag mig ingenting. Grymt besviken med tanke på vad som utlovades i annonsen. Inte ens de som höll i seminarierna var på topp. Marek var väl den enda som ändå verkade ha ett upplägg och han visade ganska bra olika exempel på hur man kan få trummor och ljudupptagningar att låta bättre, men det kändes inte som så mycket nytt ändå I mastringrummet tyckte jag det var mest snack om att nutidens musik är för hårt komprimerad och så fick man lyssna på killens favvolåtar. I mjukvarurummet handlade det mest om att han skulle lära sig hitta knappar och inställningar på den nya macen. Alltså inget som man var speciellt hjälpt av när man vill få hjälp med att lära sig proffsens knep på att få ens egna produktioner att låta proffsiga. Nån nämnde ju här i tråden att man skulle kört en spår för spår seminarium, vilket jag tycker låter jätteintressant. Skulle haka på direkt om det blev ett sådant. Förresten, fick fakturan på seminariet idag. 437,50!!!!! Jag känner inte igen att det skulle kosta så mycket för en som är medlem. Har för mig att det var max 350. Nån som kan bekräfta vilket pris som gällde i annonsen?
  2. Fishy

    Filter i Live 6

    Jag tackar er båda för svaren. Skall kolla in både auto filter och eq lite närmare. Skall även kolla mer på de olika preset. En fråga angående eq eight pluggen. Ökar man brantheten på "filtreringen/eq bandbredd" genom att lägga två punkter som högpass på samma frekvens. Det ser ut så visuellt men stämmer det i praktiken?
  3. Fishy

    Filter i Live 6

    Har börjat jobba lite i Live 6. Verkar ha allt som jag söker i ett DAW plus att arbetsflödet passar mitt sätt att jobba. Jag saknar dock en sak, eller så har jag bara helt missat det. Finns det något riktig filterplugg i Live med valbar branthet, tex högpass-filter för att skära bort energislukande bas.
×
×
  • Skapa ny...