Jump to content
Annons

Lakeshore

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Lakeshore

  • Födelsedag 1988-03-03

Om mig

  • Stad/plats
    Spånga

Socialt

  • Skype
    joakimrs@hotmail.com
  1. jag har inte gjort några förändringar när det hände. firewire kabeln passar ju bara åt ett håll? Jag är tämligen säker på att jag haft kortet avstängt så fort jag ryckt i firewire och strömkabeln. Har hört att firewire kabeln kan ta skada, men är elektroniken i kortet så känslig så att den "brinner" upp?
  2. Jag har ett externt ljudkort av märket Hercules 16/12 FW. Det har fungerat jättebra ända tills nu då datorn inte hittar ljudkortet. Jag har installerat om ljudkortets drivrutiner och bytt firewire kabel men inget hjälper. Jag har också provat på både Mac och PC men datorn känner inte av kortet. Ibland fungerade det om man startade om kortet ett par gånger vilket tyder på nån form av glapp. Jag beställde ljudkortet från USA för ett bra tag sen så någon garanti är det inte att tala om. Jag driver ljudkortet med en AC-adapter från clas ohlson eftersom kortets egna kabel är amerikansk. Det har fungerat jättebra tidigare. Dioderna lyser när kortet är på, men kan det ändå vara så att adaptern är dålig och ger för ostadig/svag spänning? Någon som haft liknande problem med sitt ljudkort?
  3. Lakeshore

    Högtalaranslutning

    Jag har byggt en bashögtalare som har vanlig högtalaranslutning med skuv och banankontakt. Nu vill jag koppla in en elbastopp till denna högtalare. Problemet är att toppen har två telekontakter som högtalaranslutning. Nu har jag lött två kablar som har mono telepropp i ena änden (fastlödd i tip/spets och skaft/sleeve) men i andra änden sitter då TVÅ lösa kablar (röd och svart) Jag har alltså Två röda kablar och Två svarta kablar som ska kopplas till den vanliga högtalaranslutningen som bara har En svart ingång och En röd ingång. Hur gör jag?
  4. Lakeshore

    Brummande elbas

    Hej! Min elbas brummar när tonkontrollen vrids. När den är avstängd (när det bara är basigt å bumligt) brummar det inte. Om man håller handen mot strängarna eller nåt annat metalliskt på basen så upphör det, därför trodde jag det bara var en jordkabel som glappa. Jag har även bytt potentiometer för tonkontrollen men precis samma brum kvarstår. Jag provade även att avskärma extra med folie men inte det heller. Telekabel har jag naturligtvis provat flera. Basen är kopplad precis som på schemat här -> http://www.seymourduncan.com/pdfs/support/...ndard_pbass.pdf Det finns ingen CRT-skärm i rummet. Kan det vara så att kondensatorn gått sönder? Tack på förhand //Jocke
  5. Hej! Jag ska göra en inspelning på mellan 10-12 kanaler samtidigt och tänkte använda en powerbook G4. Min fråga är om datorn pallar denna inspelning eller om det uppstår många drop-outs? Utrustning Powerbook G4 (1,3Ghz, 756mb ram) ljudkort Hercules 16/12 (firewire) extern HD (USB 2.0) Målet är att spela in med upplösningen 24bitar 44khz, men kan tänka mig att gå ner till 16bitar. MVH Jocke
  6. Lakeshore

    Dropouts

    Nej det måste jag väl inte, men det är ju alltid kul att spela i så hög upplösning som möjligt. Däremot kommer jag inte modulera denna demo särskilt hårt med effekter så om du tror att 44,1Khz sampling skulle hjälpa så kör jag på det. 🙂
  7. Lakeshore

    Dropouts

    Hej! Jag har en gammal Powerbook G4 (1,3Ghz CPU, 756MB RAM) och spelar in i 24bitar 96Khz i Cubase. Det flyter på riktigt bra, men vid enstaka tillfällen får jag dropouts och då knäpper det till. Går det att undvika detta helt och hållet? Jag har 4 Disk Buffers och en Buffer storlek på 128KB inställt. Ska jag höja nånting där? Har funderat på att köpa en extern hårddisk som jag kan spela in på, kan det lösa detta problem? Tack på förhand //Jocke
  8. Lakeshore

    Trasig mixer

    Jag har ett jättegammalt mixerbord med inbyggt slutsteg av märket Audiopro 12/16. Men den har endel defekter. Reglar som knastrar, kanaler som inte funkar och säkerligen endel glapp. Jag hade inte tänk lämna in den på dyr service, utan undrar om man kan åtgärda dessa problem själv? Genom att göra rent bordet? Jag har hört talas om nån spray som används till gammal elektronik.
  9. Tack för tipsen! Ja jag försökte klämma in alldeles för mycket på mina 5minuter, jag skulle behöva minst en timme. Men nu har jag bestämt mig för att berätta om jätten EMI och dra paralleler till den moderna människan. Imorn gäller det 😳 Jag läste att skivindustrin led av försäljningsförluster i början av 80talet, stämmer detta? Vad berodde det på? (Jag minns tyvärr inte 80talet)
  10. Har det tagits fram statistik på antal producerade album per år, t.ex? Då skulle man kunna göra ett fint grafdiagram. Demoband har ökat explosionsartat, de skulle vara kul att ha statistik på.
  11. Hej! Det är så att jag snart ska ha mitt nationella delprov i Svenska B och kom då genast på ämnet musikproduktion. Det går ju att tala om hur mycket som helst, men det får inte överskrida 5min. Men jag behöver lite hjälp med några frågor. Finns det statistik och diagram som visar hur musikproduktionen har ökat? Finns det bra historia kring ämnet? Som när de första inspelningarna gjordes? Topplista på de artister som sålt bäst etc. Tipsa gärna om länkar och böcker. MVH Jocke
  12. Jag försökte löda utan resultat. Tyvärr märkte jag då, att konen spruckit i fästet och har nu gett upp mina försök. Tyvärr verkar inte den här modellen säljas längre. (Proson DS 10'e) Köpte det på dåvarande Factory-Outlet. Har ni förslag på billiga subbaselement?
  13. Jag frågar Hifikit om dom kan laga elementet. Vet du någon annan butik i Sthlms området som lagar högtalare? Tack för snabbt svar!
  14. Lakeshore

    Högtalarelement

    Hej! Jag har ett subbaselement av märket Proson DS 10'e. Jag har inte alls använt det särskilt mycket, men garantin har dock gått ut. Plötsligt började det skårra, och jag befarade det värsta. en lödning har gått upp längt in under konen. Jag undrar om det går att laga på något sätt? Vad det kan kosta att lämna in för reperation? Eller vågar man laga det själv med risk för att bränna sönder papper? MVH Jocke
  15. Lakeshore

    mastring

    Oj många svar här:) Det är min polares musik. Han ville ha hjälp med att spela in en demoskiva. Musiken är lite trubaduraktig med vitsiga texter och mycket akustiska intrument. Så jag vill inte komprimera alltför hårt för att behålla dynamiken. Vi kommer antagligen mastra tillsammans då han inte hört mixningen än. Mitt mål är som sagt bara att få en jämn ljudnivå utan extra effekter. Men det är kul om man kan få till det snyggt för eventuell promotion. Jag har provat KillwithSkill's tips med wavehammer och det funkar bra:) Trevlig Midsommar!
×
×
  • Skapa ny...