Jump to content
Annons

mimla

Medlem
  • Antal inlägg

    327
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Allt postat av mimla

  1. Hej alla glada! Som traditionen bjuder är det dags för vår jullåt från One touch edit. Visste inte riktigt var jag bordet lägga den, men eftersom rullbandaren är i bild la jag den här. Hoppas ni har det gött!
  2. Sent svar som fasen, men är inte det helt enkelt en funktion som bara finns i Pro?
  3. Haj! Jag har dålig koll på min matte och så vidare, och undrar om jag kan paja någonting genom att belasta steget fel om jag kopplar en linebox till VOX ac30's "extension out". Då går alltså signalen fortfarande till den inbyggda högtalaren också.
  4. http://www.recordingthebeatles.com/ Den här boken är ju annars helt jävla bananas. Den har vi i studion. Otroligt vilken detaljnivå de går in på. Har även "En revolution i huvudet", men den är ju inte alls teknisk på samma sätt. På den där hemsidan kan man hitta några utvalda sidor som pdf.
  5. Tack för de fina kommentarerna hörrni! Våra jullåtar blir ofta inte de allra juligaste, men det är nog mest för att vi inte är så förtjusta i juliga jullåtar. 🙂 Håller med Joachim om att saxtomtarna är videons höjdpunkt!
  6. Hej allihopa. För åttonde året i rad kommer här årets jullåt från oss på One Touch Edit. I år med en liten musikvideo där man kan se vår lite härligt julstökiga studio med en massa tomtar i. Mycket nöje! Alla jullåtar, inklusive denna, hittar ni på http://onetouchedit.com/jul !
  7. Jag testade det på flera virvlar och gillade det inte alls. Tycker det låter mycket bättre att bara stämma som vanligt och dämpa med typ moongel om man skulle behöva det. Tyckte att man tappade alla naturlig klang och fick en massa märkliga falska övertoner.
  8. Tänker du för ljudisolering mot grannar först och främst eller?
  9. Cubase har en inbyggd midiarpeggiator som du hittar under "midi inserts" på instrumentkanalen. Den kan du leka med på alla mjuvarusyntar. Den funkar så att du spelar (in) ackord eller toner, så scramblar den upp de tonerna enligt mönster du väljer innan de kommer fram till synten. I många mjukvarusyntar finns det också en del som brukar heta "sequencer" där du kan bygga patterns inuti synten! Nu orkar jag inte titta på videon riktigt, men här verkar de pyssla med lite sånt i synten Oxium som var den enda jag kom på på rak arm som har en sån funktion i sig. Använder väldigt sällan sånadär flashiga mjukvarusyntar!
  10. Jag frågar alltså inte hur rullbandspelare generellt fungerar, utan jag undrar över en ganska specifik mod. Jag beskriver det lite i mitt första inlägg här!
  11. Det ska gå att få ut båda. Det är ingen poäng i att det är i synk om man inte gör pålägg eller så. Ett exempel jag kan dra för att påpeka hur bananas det är är att det inte går att kalibrera den vettigt, då man inte kan lyssna på det som spelas in. Alltså måste man spela in, spola tillbaka, spela upp, ändra, och upprepa tills man har värdet man vill ha. Det konstigaste nu är ju att det inte går att få något ljud ut på repro-utgången överhuvudtaget. Däremot så går repro-signalen ut på sync-utgången om man har kanalen ställd i "safe".
  12. Ah! Märkligt att jag missat det alltså. Borde väl helt enkelt sluta använda mp3 som en smidig filöverföringslösning.. Är detta något som folk i allmänhet känner till känns det som? Det är ju ingen som klagat när vi skickat mp3or i olika sammanhang!
  13. Hej allihopa! Vi har en jäddra märklig mod på vår bandare. Lyckas inte lista ut riktigt vad det är som har gjorts och varför. Tror att modden är från tiden i Sonet studios, så jag tänker att kanske nån av er stött på någon annan med en liknande mod? Jag orkar inte skriva hela faderullan igen, så jag citerar mig själv på engelska från Gearslutz. Hoppas det är ok! "I have a Studer A80 mkII 24 track. A long time ago, it belonged to a film studio, and I suspect that is where it has picked up some kind of strange mod. I can't seem to find any info about it online. It kind of seems that everyone wants to mod it the opposite way. The thing is: I can't get any sound from the repro outputs. The sync outputs play the sync signal when in "sync" and "ready" modes. It plays the repro head signal when in "safe" mode. This means that I can't get it to play the repro signal while recording, which really sucks. Especially when trying to calibrate, it's really really annoying. I don't have much experience with this kind of stuff, but I have had a service technician here today, and he really can't wrap his mind around it either. He's been reading the schematics and just can't figure out what's going on. Also, there is a box on the back of the machine with a lot of cables that fit in the "remote" contacts. No idea what that thing does. It's not plugged in at all right now. Also, the meters never show any output on "repro". According to the manuals, the meter shows what comes out of the repro output, not the repro head, so that makes sense. Does this sound familiar to anyone?"
  14. Ah, nej det har jag inte testat. Kan du rekommendera någon speciell?
  15. Haj! Detta kan mycket väl vara något som "alla känner till", men jag har lyckats missa det! Vi gör hyfsat ofta så att om någon ska t ex spela in sång eller andra pålägg i annan studio skickar vi en slaskmix i mp3 att sjunga/spela in till. Detta av den enkla anledningen att det är smidigt att slippa gegga igen dropbox eller motsvarande med wave-filer när det inte behövs. Nu har en sångerska vi jobbar med upptäckt att det verkar som om både Cubase och ProTools lägger till ca 15ms tystnad i början av mp3-filer? Om hon lägger in en av våra mp3-filer i ett projekt som har samma bpm och vår mp3-fil är bouncad så att den ska hamna i synk så hamnar den alltså snett till hennes grid. Om vi gör exakt samma bounce i wav hamnar de i synk. Om hon sen bouncar sången i mp3 och lägger in i samma projekt igen hamnar den ytterligare 15 ms efter. Är det någon som vet varför detta sker? Har inte googlat ihjäl mig direkt, men jag tycker ändå att ni är trevligare än google. Är det månne en massa filinformation som ligger där och spökar på något vis? Känns ju helt sjukt att vi inte märkt detta tidigare, men det har ju oftast handlat om just sång som vi ändå ska redigera, och då är ju ett häng på 15ms inte direkt något iögonfallande..
  16. Håller med kören om det mesta, men skulle vilja göra ett litet tillägg, och det är just hur bra verktyg det faktiskt är att mixa i mono. Det är så lätt att luras av stereobredd. Allting låter ju mycket mer insmickrande i stereo. Så lyckas göra en bra mix i mono först innan du öht sätter igång med att panna saker, så kommer allting vara tvunget att hitta sin plats i ljudbilden på riktigt först. Sen kan jag även rekommendera att mixa mono i bara en högtalare. Blir tydligt och gött! Då kan man dessutom växla mellan höger och vänster om man inte har någon högtalare i mitten, så blir man inte trött i öronen lika snabbt!
  17. mimla

    Cubase 8

    Det har att göra med att cubase har adopterat lite mac-feeling och har genomskinlig bakgrund och ett nytt sätt att hantera fönstren och hur de lägger sig och sådär. För oss har det varit lite buggigt. Tror jag lyckades till slut med att köra det utan aero. Kommer inte riktigt ihåg hur jag gjorde, men det som är bekymret nu är bara att man tappar bort fönster titt som tätt typ.
  18. Angående monitorerna kan jag verkligen hålla med k9 om att skaffa lurar. Speciellt om du inte har möjlighet att sitta i ett väldigt välakustikreglerat rum. I house är det ju väldigt viktigt med basregistret, och att försöka mixa basregistret i ett dåligt rum är bara att köpa sig problem. Skaffa ett par lurar med bra basåtergivning och lyssna mycket på annan musik som du gillar i dem så att du lär dig hur de låter. Detta speciellt om du funderar på att köpa lite billigare monitorer. För samma pris som ett par dåliga monitorer kan du få ett par skitbra lurar. Däremot är det alltid skönt att kunna lyssna i högtalare också, men det kan du nästan göra i ett par vanliga hemstereohögtalare så länge. Ska väl tillägga att jag själv föredrar att sitta i högtalare, men då förutsätter det en bra akustik och bra monitorer.
  19. Haj! Tänkte dela med mig av ett roligt projekt vi tog oss an häromveckan. Jag och min kollega Otto skulle göra en vinjett till en podcast vi båda följer. Vi tänkte att det är kul att överdriva, och att det vore roligt att överraska podcast-makarna med något lite överdådigt, då de egentligen inte bett om något mer än att den skulle låta glad typ. Vi drog ihop så många kompisar vi kunde hitta som kunde samma dag. Vi spelade in live, alla i samma rum, in på band. Dessutom klädde vi ut oss lite hippieskt och filmade för att det skulle vara lite mer effektfull överraskning. 🙂 Efteråt har vi i smyg gjort en del pålägg, och mixat i burken. Tänkte att ni skulle kunna tycka att det var intressant! https://www.youtube.com/watch?v=iOzhiZ6KAeY
  20. Brukar räkna med 1,5 dag per låt när någon frågar, men det varierar såklart jättemycket med materialet. Plattan vi sitter med nu har vi säkert lagt ned typ 3 dagar per låt, men då är det väldigt mycket experimenterande åt olika håll och en del nya pålägg som dyker upp efterhand när man hittar hål i mixen eller upptäcker att något behöver skruvas för mycket och skulle må bättre av att läggas om.
  21. Jag spelar gärna in trummor. Mot ersättning och i genrer jag rör mig i, men kolla gärna upp oss om du letar! Tycker sånt är skitskoj! Länk finns nedan!
  22. Inser att vi (framförallt på pappret, men även på en massa andra plan) inte har något att komma med jämfört med mastodontstudiorna, men kolla gärna in på http://www.onetouchedit.com och kolla lite om du vill. Vi lägger väldigt mycket krut på just truminspelningar, och inbillar oss att vi har lite annorlunda sound att bidra med. Vi har även gjort en del trumsoundsvideos som man hittar på http://www.youtube.com/onetouchedit . Hoppas att ingen tar illa upp för att jag self promotar lite, isf får ni väl klaga!
  23. mimla

    GOD JUL i år igen!

    Hej allihopa! Vi håller liv i vår tradition och har gjort en jullåt i år också! Gå gärna in och lyssna på http://www.onetouchedit.com/jul . Tycker faktiskt att den blev supermysig i år! Puss & Kram!
  24. Jag menar alltså inte att det låter dåligt, det är inte det som är det fantastiska! Det jag menar är att man får en väldig närhet och tredimensionalitet i ljudet, som om man faktiskt hade haft huvudet i gitarren. Annars upplever jag ofta att gitarrer låter lite distanserade och endimensionella. Kan skaffa fram ett ljudprov en vacker dag!
×
×
  • Skapa ny...