Jump to content
Annons

mgate

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Hej jag håller på att mixa sång, men får inte riktigt till det. Vet inte riktigt vad jag ska använda för effekter, jag har laggt på lite reverb men det blir inte så bra endå sången flyter inte ihop så bra med musiken. Vad är det man brukar använda på sången(vilke effekter), vart ligger sången på frekvens, vilka hz brukar man höja på eq:n?
  2. Tack för tippsen! kompressorn gjorde allt! Låter bättre nu än vad jag trodde att det kunnde låta! Tack ska ni ha!!
  3. Hej! Jag håller på att mixa en demo, men får inte riktigt till virveln, jag får inte någon snärt i den! Jag vet inte riktigt hur jag ska göra? Vad ska jag använda för effekter för att få till det? Jag har gjort ett litet klipp med två låter som jag vill att min virvel ska låta som. Bra Virvlar Jag har laggt upp min virvel här också så ni kanske kan ge några tipps. virvel omixad
  4. Hej! Jag har nyss spelat in en demo som jag håller på att mixa nu. Men jag har ett problem, det är att jag inte får upp volymen så högt utan att det distar eller låter dåligt. Hur ska jag göra för att få upp volymen så att det låter bra? Finns det någon bra plugin som man kan använda till att endast höja volymen, så att det blir lika högt som skivor man köper i affärer, eller hur ska jag göra. Jag är nöjd med mixen som jag har gjort så det är mastringen som går fel. Skulle verkligen behöva hjälp med det här!
  5. Tack för tipsen! Jag har tyvär inte möjlighet att lägge upp gitarr spåret någon stans så ni kan få höra det. Men om jag skulle spela in om gitarerna hur tycker ni att jag ska micka förstärkaren då? Hur långt ifrån förstärkaren ska micken vara? Och hur ska micken vara riktad? jag använder somsagt en "shure sm57" och det är distad gittar som jag spelar in, det är rätt så hård musik. Mvh Oskar
  6. tack för tipsen!! det är dist gitarr som jag vill ha ett fetare ljud på, det är två gittarer på den låten som jag håller på att mixa, jag har panat dom i varsin högtalare, menar ni att om jag vill ha fetare ljud så ska jag lägga dubbla gittarer i varje högtalare? eller f inns det något annat sett att göra det på? någon effekt kanske?
  7. Hej! Jag har ett problem i mina mixar, jag får till allting bra utom el gitarren, jag får inget riktigt fett ljud, ja vet inte hur jag ska göra för att få till det? vad ska jag använda för effekter för att få till det? Jag har en skit bra el gura och förstärkare som jag mickar med en "shure sm57" Skulle verkligen behöva hjälp med det här!
  8. Hej! Jag hade tänkt att köpa en mikrofon till att spela in virveln med, men jag är inte så bra med det här med mikar! Jag har hört att "Shure SM57" är en bra mik att spela in virvel med! Är det ett bra val eller har någon något annat förslag? Det vi ska spela in är altenativ, rock vi vill ha ganska snärtig virvel. Mvh Oskar
  9. Jag använder wavelad när jag ska mastra är det ett bra program att använda, finns alla mastrings verktyg man behöver i det?
  10. tack för tipsen! Är limiter och multibands compresor samma sak eller är det olika (verktyg) vilket ska man använda först i så fall?
  11. Hej! Jag har lite problem med mastringen, jag får inte så hög ljud nivå på mina låtar! Jag har använt kompressor men det blir endå inte samma ljud nivå som på skivor man köper på affärer! Hur ska jag göra för att få högre ljud nivå på låtarna? Är det bättre att bränna låtarna på skiva i mastring program eller går det lika bra att göra dom till mp3 direkt, blir det någon skilnad? Är det någon som har något bra tips på ett mixnings program?
  12. mgate

    Hur ska jag mixa?

    Hej! Jag vet inte riktigt vilka effekter jag ska ha på instrummenten och sången när jag mixar! vad ska man använda för effekter när man mixar sången, gittaren och trummorna? Ja vet inte riktigt vad jag ska använda så att det låter bra!
  13. mgate

    Mixning av trummor

    Hej Jg har lite problem med att mixa min virvel den blir inte så snärtig hur gör jag för att få den snärttigare? ska jag använda någon speciel effekt?
×
×
  • Skapa ny...