Jump to content
Annons

Punkaren

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Punkaren

    Gated pads

    Hej, Gated pads, eller gejtade pads på svenska.. Hur gör man för att trigga ljud på ett spår med ljud från ett annat? Här är ett exempel där man använder FL studio: Vad jag förstår kan man använda både midi och eller audio som trigg. Det är som sidechain fast tvärt om... Jag använder Cubase 6. Trevlig helg!
  2. Aha.. inget för mig alltså. Vad finns det för andra virtuella trummisar där ute som passar mitt system? Jag gör all slags musik så det är viktigt med stor variation på trumspelandet. Att det är snabbt enkelt att lyssna igenom grooves är också viktigt. Såg att man kunde skaffa mappade midiloopar hos groovemonkey till Battery, Den kombinationen kan nog vara rätt kraftfull. Är det någon som provat?
  3. Hej, Är det någon som kan svara på om dessa program funkar för Windows 7, 64 bit? Jag kör Cubase 6 i 64 bitar. Vad det gäller DrumCore så ger hemsidan lite svävande svar. Så kanske någon här som testat kan svara bättre. /Rolf
  4. Nu vet jag hur jag ska göra... utan att behöva köpa en enda pryl. Man använder såklart Groove Agent One! Den har 16 utgångar. Det blev plötsligt väldigt smidigt att jobba. Ett enda midispår att redigera samtidigt som man får varje trumma på var sin instument channel. Jag måste säga att Cubase har fantastiska möjligheter och att det är smart att underöka dem innan man åker iväg och köper plugins som gör i princip samma sak som Cubase redan kan.
  5. Kontakt player har nämnts förut. Vad finns det fler för bra "Work stations" som kan skicka trumljud ut på flera kanaler?
  6. Nu verkar jag vara lösningen på spåret.. Hittade en grej som heter Dissolve Part i midi menyn, står på sidan 286 i Cubase 5 manualen. Det verkar som jag kommer ganska långt med vad jag söker här..
  7. Jag har inget emot att köra en instans av HalionOne för varje trumljud sålänge allt går att styra från ett och samma midispår. Det måste ha med själva Cubase att göra.. eller? Vad är det som gör att Kontakt Player klarar det här och inte HalionOne?
  8. Jag ser framför mig ett sätt, (nu låter jag som Ernst..) där midispåret triggar en instans av HalionOne på ett separat spår. Bara man kunde tala om att när midispåret spelar ett A0 så ska den gå till instrument track 1 och trigga en instans av HalionOne och spela exempelvis en baskagge. Ett D0 från midispåret kunde bli en virvel på instrument track 2 osv.. Krånglar jag till alltihop eller? Hur gör ni andra??
  9. Hej DrHans, Menar du att HalionOne inte är en multitimbral synt? Skulle det gå med ett annat instrument alltså?? Berätta hur..
  10. Hej, Såhär gör jag, och säkert flera tusen andra när de gör en låt. Först skapar jag ett instrument track med HalionOne och väljer ett trumset. Sen gör jag ett trumkomp med alla trumljud som förstås hamnar på samma spår. Nu skulle jag vilja göra såhär istället .. Ha midihändelser, timing och anslag, på ett spår, men få ljuden ut på separata spår? Fördelen blir att man lätt kan ändra volymen på virveln eller cybaler utan att sitta och ändra i velocity på alla slag. En annan sak som jag också vill är att man lätt ska kunna byta trumljud på exempelvis kaggen utan att behöva byta hela trumsettet? Finns det något fiffigt sätt i Cubase?
  11. Datorn går ju som den ska nu när jag har ett helt moderkort. Moderkort, minnen och CPU är kompatibla. Inga fel där. Det här är ett tillverkningsfel helt enkelt. Det är samma bios version på detta kort som på det som felade.
  12. Det vet jag inte säkert. Det enda jag vet är att jag inte fick moderkortet att fungera med minnet placerat enligt manualen. En av minnesslottarna fungerade inte. Vad det i sin tur berodde på vet jag inte. Jag beställde ett nytt kort och ska skicka tillbaka det felande kortet. Hur som helst.. Nu går datorn klockrent.
  13. Så.. Nu rullar datorn perfekt. Det ligger Windows 7 prof 64 bitar och Cubase 5.1.1 64 bitar på den. Hittills inga som helst problem. /Rolf
  14. Jag har egentligen ingen aning om varför det är fel på just mitt moderkort. Däremot vet jag att fler har haft samma fel på sina kort. Det skulle kunna vara en böjd pigg på sockeln till CPU. Allt enligt vad jag läst om på asus-forum. Det går kanske att se när jag plockar bort cpun och kollar.
  15. Det här blev ju inte den julen jag hade tänkt mig precis.. Asus har ingen telefonsupport för sina datorkomponenter i Sverige. Jag fick tag på en kille på den tyska telefonsupporten och han förklarade att kortet inte kommer att fungera optimalt om inte minnet sitter där det ska. Så.. Nytt moderkort är beställt. Min dotter fick sequel i julklapp så jag har roat mig med det istället för att utforska cubase 5. God fortsättning!!
×
×
  • Skapa ny...