Jump to content
Annons

artzie

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om artzie

  • Födelsedag 1952-05-22

Om mig

Socialt

  • Skype
    artzie@hotmail.com
  1. artzie

    Hej!

    Hej du! Här e en till som lämnat "scenen" och förlitar sig till datorn, Riktigt kul musikfixande.
  2. Hej du, ålder, tja, Michael Jacksson var väl 10 år när han slog igenom. Jag är 50+ och har inte gjort det än! Skämt åsido, musik har ingen åldersbegränsning, upp eller ner! Ska kolla dina alster! Mvh!
  3. Hej, jaha ja, har vi rent av setts?
  4. Skit också, sånt som händer.
  5. Hej å tack alla! Kan inte säga att det rört sig annat än på "garagenivå" dock spelade jag med ett gäng i Göteborg som gjorde lite studioinspelningar, vi syntes och hördes en del på Backa Teater. En del av den musiken finns på min hemsida www.artzie.com under fliken mp3. Där finns lite annat smått och gott. Det hela går bara ut på att det är kul med musik. Min första "virvelkagge" bestod av en skolbag med en kudde i, trumstocken var en trägalge, det hela var uppmickat med en Tandberg "Sockerbit". Vi fick en del goda omnämnande på slutet 60 för att vi mixade i stereo, men det berodde endast på att vi hade 2 Tandberg rullbandspelare, varav den ena gick att dubba i stereo. Följden blev att eftersom vi hela tiden spelade in på samma maskin och sedan lyfte över bandet till den andra för att spela upp för nästa dubb, så blev soundet "speedat", brusnivån var låg och rösterna satt som en smäck! Liten andekton från förr! Mvh!
  6. artzie

    Gitarr sound

    I hear you. Energifattigt upplevde jag stärkaren som också. Det känns som att just den stärkaren gör sig bäst på rent ljud och disten blir mer en energifattig matta, Funderar på om man ska testa med en distpedal, men jag satte upp regeln för mig själv att jag endast fick använda en mikrofon och det som fanns i förstärkaren. Med briljans,,,,menade du att den saknades lite? Kan en distpedal ge mer energi tror ni till förstärkaren om jag kör på den istället för disten som är i själva stärkaren? Visst har jag mer än en förstärkare, men det är denna som alltid finns närmast så det är därför jag nu bestämt mig för att lägga ner lite tid på den 🙂 MVH Anders Vid 50+ och trumslamrande så dippar min hörsel lite vid 5000hz ca, jag upplevde dock den som behaglig men ändå "hard". Eftersom jag gillar harmonier så inbillar jag mig att med detta ljud så skulle harmonier vara lättare att få igenom än med de flesta gitarrljud på den här nivån som jag hört!
  7. fast när det gäller musik så är diskussionerna oftast obegripliga redan från början å innehåller minimalt med substans andra har nytta av däremot tar det väl upp halva servern med hans nonsens inlägg Hej på er! Vad som är nonsens eller ej ligger alltid i betraktarens ögon! All radering är av ondo, i mitt tycke, för vad kan skrivas som kan ställa till någon större skada i ett slutet forum? Visserligen tenderar vissa att vara lite för "öppenhjärtliga", säkert mer än vad de gör irl, men någonstans vill alla synas, så... Ha en skön helg i värmen!
  8. Hej! Heter Jörgen och har "meckat" med musik sedan 60-talet. På den tiden när Tandberg och "sound on sound" gällde! Har även haft förmånen att ha en Tascam 4 channel "simulsync", bandaren som Beatles lär ha användt av till Sgt Pepper, inga jämförelser i övrigt. Fuskar på gitarr och keyboard, trummor var dock huvudinstrumentet när det begav sig "live"! Kul att ha hittat hit för jag behöver massor av "know how" från er andra. Live har alltid tidigare varit min melodi men nu tutar och kör jag med allt som finns att tillgå, sätter inga gränser. Vi hörs och så, hoppas jag! Mvh Jörgen
  9. Instämmer med föregående ang trummor, lite "klena", annars tajt lirat!
×
×
  • Skapa ny...