Jump to content
Annons

laslo

Medlem
  • Antal inlägg

    173
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av laslo

  1. Lite tips: http://www.ableton.com/index.php?main=tutorials&sub=tips1204
  2. laslo

    Ableton Live

    Håller med. Saknar också en Liveavdelning.
  3. Trevligt med så fina kommentarer! Tack! Nej, man behöver inte skriva om var och en om man inte vill. Man kan skriva om en eller ingen eller alla eller om helheten eller vad man vill. 🙂 Kanske förslag på låtordning? Eftersom det är en färdig demo så kommer vi nog inte gå in och ändra så mycket om inte något allvarligt uppdagas. Ville mest bara höra vad ni tycker.
  4. Stämmer bra, dede.. 😏 Kul att ni gillar! Jo, lite sömnigt och flummigt kanske det är, men det är lite meningen. Air och Khonnor är två favoriter så det var ju inte så dåligt betyg.
  5. laslo

    Synka två laptops

    Jag skulle behöva synka ihop två datorer för att kunna spela live (och repa) på ett smidigt sätt. Jag menar ungerfär som ReWire men mellan två burkar. Har bara ett ljudkort, M-Audio Firewire 410. Det jag kan tänka mig är att båda iallafall måste ha någon slags MIDI-interface, eller? Vad är minimikravet för att det ska funka? Eller finns det någon mjukvarulösning på detta? Mjukvara som kommer att köras: Ableton Live och Reason.
  6. * LÅTNAMN: Hey, Hey, Hey / In My Head, I Hear You Say / Under Ground / A Face * ARTIST/GRUPP: Fitzcarraldo * GENRE: Atmosfärisk pop/rock... * LÅTLÄNGD: 3:35 / 5:28 / 5:24 / 5:37 * FORMAT: mp3, 192 kbps * STORLEK: 5MB / 7.5MB / 7.4MB / 7.1MB * STATUS: Färdig demo. * LÅTLÄNKAR: Hey, Hey, Hey / In My Head, I Hear You Say / Under Ground / A Face Länge sen man var här. Men nu har vi gjort en demo som vi tycker är klar. Säg vad ni tycker om den.
  7. laslo

    1,5ghz VS 1,67ghz

    Jag tycker inte att det är värt att köpa en PowerBook alls. Alldeles för dyra. Däremot så är iBookarna prisvärda. Men inte lika fina.
  8. Den sista bilden var ju inte photoshoppad speciellt bra.
  9. För att återgå till ämnet: Jättebra förändringar! En till jättebra förändring vore att ha en personlig "View New Posts" där man kan kryssa för vilka kategorier man vill se. Då kan man ju inaktivera alla trådar från t.ex. Off-Topic eller från FL Studio (om man inte använder det)
  10. Titta Addic! Drygt två sidor love bombing! 🙂 Du kan ju inte dra nu, bara för att två surgubbar inte tycket att din artikel var tillräckligt professionell. Vi behöver ju dig här. Edit: Att vi tyckte att Crosslåten lät som Refused bidrog väl inte till detta hoppas jag? 🙂
  11. Twilight: Oj, det var fina kommentarer. Tackar! maxmaxmax: Angående texten: se mitt inlägg ovan. Smärre uppdatering Inte så mycket skillnad. Lade på lite precussiva element på slutet (bla. lite trummande på en gitarrkropp 🙂). Bytte lite ljud och fixade lite nivåer.
  12. Det förklarar varför man hittar Kent på amerikanska ITMS men inte på den svenska.
  13. Tack, tack. Jag du har nog rätt ang. arrangemanget. Det är så svårt bara... Kanske ska bryta av helt efter andra ref.?
  14. 3xMax: Det är inte jag som sjunger. Men han var nog under isen när texten skrevs. "Det är upp till lyssnaren att tolka", som det brukar heta. DoubleD & Hacke: A&F är ju inte fy skam! speed-focus & machin: Tyvärr, det kommer inte att bli en tjej som sjunger. Men Hope Sandoval på kör vore fint. 😄 Mazzy Star är en favvo. joachime: Tack! Tricket är delay, delay, delay... F.ö. Knäppet och knastret i början är inte ditlagt i efterhand utan kommer från en trasig stärkare. Tyckte det lät nice så jag lät det vara kvar. 😄
  15. Precis, håller med Neko här. Uppbyggnaden också. Den är iofs. inte speciellt orginell men i sammanhanget känns den "lånad". Jag vill inte vara taskig eller nåt, tycker att det mesta du gjort låter jävligt grymt och proffsigt men denna låter lite som en sån där "reklamfilmslåt-som-låter-som-en-annan-låt"...
  16. Samma här, det var det första jag tänkte på.
  17. Ååh! Härligt om det stämmer.
  18. "Riktig studio" *drömma sig bort* Duger den att köra exempelvis Logic Pro, ett gäng VST-/AU-pluggar och en hög audiospår? Ponera en sisådär 7-8 pluggar rullandes samtidigt och lika många audiospår. Vid inköp kastar jag förmodligen i 1GB RAM per omgående samt ett M-AUDIO Audiophile Firewire-kort. Ev en LaCie FW-disk oxå. Så nära nu... 😕 Faktum är att jag alldrig testat det på min iMac hemma. Använder den mest till att skissa på och då kör jag ett ljudspår som vi spelat in i studion. Men en sisådär 7-8 pluggar rullandes samtidigt och lika många audiospår ska den klara utan problem. Speciellt med FireWire-kort och extern disk.
  19. Intressant tråd. Sitter i skrivande stund och filurar på att investera i en iMac G5 (den nya med 2GHz). Hur funkar din iMac som musikmaskin? Några större bekymmer (förutom ovan nämnda problem då)? Har funkat klockrent hittills. Men du måste nog stoppa in minst 1GB RAM. Det som är lite irriterande är ju att man inte kan koppla in en till skärm vilket jag tycker är jobbigt om man sitter i Logic. Å andra sidan så är det nog svårt att hitta en tillräckligt snygg skärm att ställa brevid. 😉 Det är ju ingen monstermaskin direkt. Inget jag skulle ha i "riktig" studio men den är i alla fall väldigt prisvärd.
  20. Helt suverän! Bäst hittills tycker jag. Även om refrängen kanske är lite svagare i denna (än i de flesta andra) så är versen nära på genialisk. Mycket High Llamas över detta och det är inte dåligt det! 😆
  21. * LÅTNAMN: Rogan * ARTIST/GRUPP: Filten * GENRE: Pop * LÅTLÄNGD: 5:27 * FORMAT: mp3 * STORLEK: 7.5MB * STATUS: Ganska färdig demo (beroende på vad ni tycker här...) * LÅTLÄNK: Rogan.mp3 En ny låt från Filten. Lite lugnare än vanligt (och kanske lite mindre softsyntar).
  22. En låt som jag har arbetat med består av en ljudfil (instrumentskiss från studion) som körs i Logic Express 7 samt en ganska fet Reasonfil (Reason 3). Synkas med Rewire. Tidigare på 10.3.X gick processorstapeln på de jobbigaste partierna upp till max 50% (om jag hade lite andra program igång samtidigt). Nu med Tiger så slår den i botten nästan direkt. På de riktigt tunga partierna så lägger Logic av helt, "Core Audio overflow" eller nåt sånt. Eftersom allt sker i Reason så kan jag ju inte heller frysa spåren. Är det någon annan här som upplevt samma sak som jag? Eller kan det vara något annat än Tigern? Jag har iMac G5 1.8GHz samt M-Audio FireWire 410.
×
×
  • Skapa ny...