Jump to content
Annons

PETERucci

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av PETERucci

  1. tack för svaren grabbar!

    tyvärr så tror jag inte så mkt på yamaha, alla yamaha jag spelat på har inte gjort mig särskilt imponerad.

    tycker det är extremt svårt att bestämma sig, för det första har jag total abstinens nu då jag bara har elguran hemma, så jag vill få tag på en så snart som möjligt. Å andra sidan kanske det är värt att vänta för att hinna orientera sig mer över alla modeller o märken att välja bland, dessutom ju längre jag väntar desto mer pengar kan jag spara o desto bättre gitarr kan jag unna mig 😆

    tror helt enkelt jag får fortsätta leta på musikaffärer, för det är ju omöjligt att veta utan att provspelat.

    Men ingen som har något att säga om Furch?

  2. hejsan, eftersom min ibanez ael55 i ceder numera är kasserad (halspuckel) så fick jag igen alla pengar o är nu på jakt efter något nytt. Jag är alltså ute efter en akustisk stålsträngad, gärna mickad gitarr. Prisklass 5000-10000 SEK, dock kanske än dyrare, men isf får jag se till att jag hittar ngt begagnat.

    har ni några bra förslag? är just nu inne på en begagnad Taylor, eller kanske en Furch?

    Vad har ni?

  3. jag är ledsen, men jag kommer inte att besöka nya, tycker den var så sjuukt ... modern.. nä jag vet inte vad, kalla mig konservativ. men det är bra med dessa bbb-forum eftersom dom är så otroligt vanliga på internet så man känner igen sig, dom blir då också lätta att navigera.. nya är alldeles för smart i min smak

  4. lite konstruktiv kritik:

    för ett instressantare manglande, variera tekniker mer. Nu kör du bara power ackord följd av ett frenetiskt pickande och snabba skalor, det har gjorts väl många gånger.

    variera tekniker, lägg in bends, legato, sweeps, vad som helst. men nästan viktigast av allt, spela inte så rakt hela tiden, variera är nyckeln, släng in lite trioler, pauser. då hinner örat andas och det blir roligare att höra på. phrasing var ordet. dynamik får inte heller glömmas bort då du jammar o solar, nu spelar du alla noter med samma betoning, då faller även din sk melodi bort i glömskan av allt dist o muller.

    för att få lite tyngre power ackord, testa invertera dem, lägg 5:an i basen, världens vanligaste knep. dock effektfullt.

    annars var det helt okej, du har en härlig look 🙂

    ha det! posta gärna fler klipp!

  5. Egentligen tror jag att du får minst lika bra ljud (möjligen bättre) med uppkopplingen du har nu, jämtemot att köpa en Power Enginee. PE är ju en förstärkare utan försteg. Och kopplar du in i effekloopen så har du med allra största säkerhet (vet ju inte hur just den förstärkaren är uppbyggd, men om man utgår från hur det vanligtvis ser ut) kopplat förbi försteget och rätt in i slutsteget.

    Är du inte nöjd med ditt ljud?

    nja, inte riktigt faktiskt.. visst, det låter hyfsat, men det är helt klart något som fattas. Kanske bara har trötta rör och ska testa byta dom? Nja, men det kanske bara är så att man aldrig ska vara nöjd?

    Ska fortsätta och mixtra o se om jag får till något bra ljud snart...

  6. Har du den bara till inspelning? I sådana fall borde det ju duga gott att köra den rätt in i ljudkortet. Vi använde den gamla POD:en (första modellen tror jag) till några solon på första skivan, rätt in i mixerbordet. Lät alldeles utmärkt.

    Ytterligare en live-variant förutom de som redan föreslagits är en s k Power Enginee från Tech21: http://www.thomann.de/thoiw5_tech_21_power...0_prodinfo.html

    Den är direkt byggd för att användas ihop med apparater av samma slag som Pod XT live (d v s, preamps med effekter samt förstärkar-och högtalarsimulering). Den består av en 12:a, ett väldigt "rent" 60W slutsteg och en 3-bands eq för att eventuellt justera ljudet något. Går även att koppla ihop flera stycken om så önskas.

    ja, något i den stilen lät utmärkt, tack för länken!

    Vad jag använder XT:n till, mestadels bara för skoj. Att repa in låtar hemma med ett schysst ljud, men annars så spelar jag in en hel del med den också...

    Låter kanske dumt, men för att få ut lite pengar eftersom jag lever alltför fattigt just nu, så funderar jag på att sälja min Mark IV, behålla XT:n, samt ersätta IV:an med ngn annan, typ Power Enginee föreslagen ovan.

    Jag vet inte heller, känns som att jag inte kan utnyttja varken XT:n eller Mark IV:an fullt då man kombinerar dessa två.

    Just nu kör jag Gitarr>XT Live>Effects Return bak på Mark IV:an.

    Är detta dumt? Jag är som sagt total nybörjare vad gäller ljud, har under mina 8 år som aktivt spelande aldrig lagt ner tid på att lära mig sånt här, bara koncentrerat mig på spelandet 😏

    Tacksam för hjälp

  7. Hej gott folk

    Kan glatt berätta att min syster med festman nu ska gifta sig till sommaren, har tänkt bjuda på lite musik under bröllopsfesten, vilket jag vet att dom skulle uppskatta.

    Jag har väl helt klart mest färdigheter och trygg med elgitarren, men akutstiskt fungerar också, dock inte alls lika bra! Men då är man ju hårdrock också 😠

    Skämt å sido, jag har redan, väl tidigt kanske, börjat funderat på eventuella låtar att framföra. Jag kommer att spela själv, inget band bakom, instrumentalt.. Bara gitarr, tänkte att det skulle passa...

    Nu har jag problem med låtval, men här är några jag kommit på:

    Antemeridiem - Spaniard

    Eric Johnson - A Song For Life

    Kristofer Åström - Loupita #3

    Tror ni det passar bra? Andra tips om möjligt?

  8. Som titeln säger, hur ska jag använda mitt XT Live för att få ut maximalt av dess funktionalitet.

    Tycker ni man ska köra den direkt in i datorn, ut genom datorhögtalarna, och satsa på bra högtalare. Eller ska man köra den genom förstärke, eller bara genom en förstärkarlåda/högtalare? Vad rekomenderas och varför? Samt till vilket pris?

    Hur använder ni eran?

  9. oj, själv tycker jag det var småkul att småläsa... men under tiden ni har suttit här o bråkat har jag uppfunnit ett helt nytt tonsystem samt plankat halva psamlboken på valthorn

    nämen, kul att folk kan sitt.. själv kör jag på gehör, blir jag lynchad nu?! 🙂

  10. winnerbäck, nja.. känns som att man kan lista ut varenda ackordföljd före man hört låten klart, är lite "för" folkligt i mina öron... men visst, han är okej, men inte mer än så..

    vet inte om jag tycker att tiger lou är singer songwriter, men rasmus kellerman är faktiskt otroligt duktig!!

    eller vad sägs om jens lekman, om han får vara med i kategorin?

  11. Min röst går till Christian Kjellvander, kanske sveriges mest oförstådde, underskattade och bortglömda artist. Han sjunger ju som en gud, inte bara det.. hans texter... ahh 😲

    har alltid också varit svag för Kristofer Åström, hans skörhet och känsla är enorm.. Ngn som har tips i liknande smak? eller åsikter?

  12. eller har jag missat ngt vitalt?

    Ja det har du.

    Högerklicka, välj spara som och döp den till något .mp3

    Ett problem för alla (?) på forumet just nu när låtar läggs upp på Studios server... 😳

    verkar så, men jag fick det att fungera till sist!

    kul låt/demonstration! Äger också en XT Live, men jag tycker den låter bättre än såhär, fast inspelningen kanske inte gör den rättvisa. Själv kör jag den genom en Mark IV Mesa Boogie, det låter grymt faktiskt!

  13. Hej

    jag börjar med att ursäkta mig, svensk som jag är, är totalt okunnig vad gäller inspelning etc. har just köpt mig Cubase SX 3, vilket jag är väldigt nöjd med. Har tom lyckats spela in lite, allt fungerar perfekt!

    Har också lånat Drumkit from Hell av en kompis. Och det är detta som är problemet, hur laddar jag/installerar jag Drumkit from Hell (DFH) ? Jag vet att det är en VST, vet inte vad det innebär egentligen, var ska jag installera DFH, i någon särskild mapp? Hur använder jag det sedan?

    Som sagt, vore ytterst tacksam för all hjälp jag kan få, är sugen på att smacka några tunga riff med DFH snarast 😕

×
×
  • Skapa ny...