Jump to content
Annons

Jojje84

Medlem
  • Antal inlägg

    169
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Jojje84

  1. Tack för snabbt svar! Testade det och hoppades att det skulle vara så enkelt eftersom den faktiskt stod på off. Dock så får jag samma problem ändå. Vad kan det vara??
  2. Jag har använt mitt ua-25 i ca 3 månader utan minsta problem. Jag har en ny Sony VAIO laptop (Med XP media center) och har kopplat ur och in kortet flera gånger utan att det vid inkoppling varit problerm för datorn att hitta kortet. Det enda felet som har varit tidigare är att datorn ibland spelar upp ljud via den inbyggda ljudhårdvaran. Mitt problem är nu att helt plötsligt, efter att jag kopplat ur och sen kopplat in kortet, så hittar datorn kortet och det står att den installerar kortet och efter en stund att det nu går att användas. Dock när jag ska spela upp ljud i t.ex. winamp eller mediaplayer så kommer detta felmeddelande upp: "Det går inte att spela upp filen på grund av ett problem med ljudenheten. Det finns eventuellt inte någon ljudenhet installerad på datorn, ljudenheten används kanske av ett annat program, eller också fungerar inte enheten som den ska." Ljud funkar inte över huvud taget ovasett om jag ska spela ett spel eller köra Cubase. I Enhetshanteraren suns inte något som har med Edirol UA-25 att göra. Det konstiga är att kortet får ström från datorn och alla lampor lyser som de ska. Har provat i alla tre USB-portar. Snälla kan nån hjälpa mig med detta, känner mig helt handikappad utan ljud! Tack på förhand / Joel
  3. Tack, och kul att det är så uppskattat trots att det bara var ett test och jag inte var så hajpad på tekniken. Håller på att öva mer och lägger kanske upp en MySpace-sida snart. Silkwood: Jaha, nu fattar jag, jodå ska nog testa Möbius med Plouge Bidule (visste inte att det gick att köra som en VST-plug) Det verkar helt underbart då jag fantiserat om att använda andra VST-effekter samtidigt och dessutom Midi. Tack för tipset!!
  4. Tja, sorry att jag inte följt upp detta tidigare. Jag valde En Sony Vaio med Windows Media Edition, 17" skärm, Intel Core Duo 1,8 Ghz, 1GB RAM. Är otroligt nöjd!! Känns som att jag fått Mac:s kvalitet med PC:s kompatibelitet. Saknar varken MacOS eller Vista. Rekommenderar denna! OBS! Utgående modell!
  5. Tack! Måste arbeta i Windows. Hur fungerar det i en Mac? Antar att det är bättre att köra PC om man skall använda Windows? Fler kommentarer på mitt första inlägg, någon?
  6. Jojje84

    Beslutsångest!

    Hej! Jag behöver snabb hjälp! Har belutsångest. Skulle vara bra och kul med touchscreen (till bl.a. livelooping samt dj-program, bra precision), dessutom verkar HP:n bra, dock så har den Windows Vista. Eller ska jag hellre köpa en Sony Vaio VGN-FE31M eller VGN-FE31M med Windows XP? Kom gärna med förslag om annan produkt men skriv gärna vad ni skulle välja om ni måste välja mellan dessa. Hur stor är skillnaden för musikproduktion? Om det är mindre skillnad tycker jag att det är värt att köpa hp:n. Tacksam för snabbt svar, då jag måste bestämma mig innan kl. 14 idag. Tack på förhand!
  7. Kul att den gillas 😕 Har en club-version också (som kanske funkar bättre på dansgolvet) KOmmer faktiskt inte ihåg vilken vinylskiva jag samplade ifrån. Nån gammal 70-tals-soul har jag för mig.
  8. Alla: Kul att ni gillar det!! Dock så kommer en bättre version snart. Silkwood: Jag använder Mobius på videon. Använder även Ambiloop ibland. Är Standalone och Host gratisprogram? Var kan man isf ladda ner dem? Olsberg: Tjena Olsberg! BTW, kul att du en gång recenserade min låt "Stereophonic Sound Dance Bussiness" i er grymma tidning! Lyssna gärna på mitt senaste projekt här. Gällande Boysen så var det hans tips om Mobuis i tidningen som gjorde att jag upptäckte det programmet, hade dock mixtrat en del med Ambiloop innan. Kul att du tycker det var svängigt, men kommer snart ett bättre exempel.
  9. Kul att ni diggar det! Ska försöka träna mer på det tekniska som jag i videon inte har helt flyt på. Kommer snart en ny version.
  10. Kom igen, någon kommentar är den kanske värd? 🙂
  11. Det styrs via en midi-pedal a la Behringer FCB 1010 och programmet jag använder heter Möbius. Har nog sett det jag med, bygger på samma princip. Tack 😲
  12. Nu funkar även den andra länken.
  13. Kul och tack 😲 Ja, det är det som är själva grejen. Som låt så funkar det kanske inte att bara sitta och lyssna på. Det man bör veta är att det är just de spontana idéerna som kommer till då man inte har förberett något med musiken.
  14. Tja! Lägger upp min senaste house-dänga. Är du DJ, testa den gärna på dansgolvet och återkoppla till mig hur den funkar. LÅTNAMN: Feel Like a King ARTIST/GRUPP: Flowvibe Studio (tidigare Rhythm Royale) GENRE: House/Disco LÅTLÄNGD: 3:49 KOMPOSITÖR: Joel Nyberg PRODUCENT: Joel Nyberg INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: Mp3 STORLEK: 8,75mb STATUS: Färdig Demo LÅTLÄNK: Feel Like a King
  15. Oj, sorry, tänkte inte på det. Nu fungerar länken! LÄNK TILL VIDEOKLIPPET (97mb): http://www.flowvibestudio.com/07-01-05_Joj...loop%20TEST.wmv (Nu direktlänk dvs. högerklicka/spara mål som)
  16. Tjena! Det var riktigt länge sedan nu som jag var aktiv här på forumet. Har sysslat med lite allt möjligt och helt enkelt inte haft tid med livet som studioforum-nörd (saknar det!!) Jag har börjat intressera mig för live-looping och detta är min första video där jag gör en live-loop "show" hemma i studion. Ett kul och inspirerande sätt att göra musik av rent spontan kreativitet. Har alltså ingenting förberett om hur det skall låta förutom texten på "rappen" (och tonarten på ölflaskan 🙂 ) Dock så är jag fortfarande i inlärningsstadiet och kommer med tiden att få mer kläm på det tekniska för att få ett bättre flyt. "Låten" består av lite flummig stämsång blandat med beatboxing, pukor och spel på ölflaska, dessutom lite rap, koklocka och en riven Telia-räkning 🙂 Låter det helt sjukt? Då tycker jag att du ska ta dig tid att ladda ner och enjoy OBS: Ingenting är redigerat i efterhand Säg vad ni tycker! Ursäkta den dåliga videokvaliteten. Nu fungerar länken! LÄNK TILL VIDEOKLIPPET (97mb): http://www.flowvibestudio.com/07-01-05_Joj...loop%20TEST.wmv (Nu direktlänk dvs. högerklicka/spara mål som)
  17. Hej alla! Har gjort en remix åt ett skivbolag och får en ersättning om 3% royalty på PPD, vilket jag visste innan jag gjorde remixen. Vad menas med det EXAKT? Min remix kommer att finnas med på en CD-singel. Ponera att en singel kostar 20 kr/st. Vad är då min ersättning? Tack på förhand! Mvh / Joel
  18. Tack för svar! Grejen är att jag, som jag kanske inte så tydligt skrev, inte har några som helst problem att göra musik. Men när man surfar på internet vill man ju kunna lyssna på musik från Media Player eller Winamp. Det är alltså det som inte fungerar. Mvh
  19. Mitt ljudkort (Audiophile 24/96) verkar störas av bredbandsmodemet. Ljudet knastrar i all uppspelning i tex Winamp och Media Player, dock inte i Cubase. Stänger jag av bredbandsmodemet (från Bredbandsbolaget) så slutar knastrandet, men då funkar ju inte internet. Vad är felet?
  20. Riktigt feta syntljud! Diggar den som fasen. Den hade varit ännu bättre utan grundmaterialet Snyggt slut på den också 😄 Gillar oväntade slut Bra! Bra! Bra!
  21. Perra - hehe, tack för ettan! Sonnert - Tack. Jag lyssnar gärna på din om du lägger upp den! Några synpunkter, kritik m.m. från någon annan?
  22. Om du menar mig: Kan du inte snacka med juryn om det? 😳
  23. Här är ett 11:e bidrag: https://www.studio.se/index.php?showtopic=22547 Skriv gärna om ni tycker den platsar i top-10 eller ej.
  24. Jo, svaren finner du nedan: 1. https://www.studio.se/index.php?showtopic=22001 2. Popperi, även kallt remix. 3. Tack gällande ljudbilden. Detta är en egen remix. Kan ni inte rösta? Vore kul att veta om den platsar i top-10 eller inte 🙂 Mvh / Joel
×
×
  • Skapa ny...