Jump to content
Annons

andie

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av andie

  1. Jag undrar om något här på forumet kan hjälpa mig att hitta en bra adapter till mitt gamla ljudinterface från Digidesign. Det fungerar bra att använda med min andra temporära lösning att koppla via en inspelningsbox ( LR-16 från Cymantics). Jag hoppas kunna utnyttja det digitala I det gamla interfacet, den har nämligen en S/PDIF kontakt som jag kan försöka hitta mer hårdvara till. Så det skulle vara praktiskt att använda det interfacet, med hjälp av en adapter som jag behöver köpa. Jag har en Macbook Pro mid 2014 och en äldre iMac som jag också använder. Det är säkert lugnt att använda interfacet med den gamla datorn, men jag har installerat en legacy version av OS på den, så jag kan inte använda mina nya plugins. Därför undrar jag vad jag ska tänka på när jag letar efter köpet och efter jag köpt, vilken routing som är bäst för mig med mera? Hur fungerar det med MIDI etc, och är det överflödigt att använda en adapter för omvandling från firewire 400 > 800 och sedan från firewire > thunderbolt som är det föredragna valet för mig, därför jag saknar möjlighet att använda fler USB-kontakter. Så finns det en adapter för båda omvandlingarna så att säga? Eller är firewire för långt ifrån thunderbolt rent prestanda-mässigt? Det skulle vara hjälte-snällt av dig att hjälpa mig med detta 😄 MVH // Andreas Löwing
  2. Du kan få till ljudet relativt enkelt genom att modulera ett delay, som har mycket feedback, för att få till en tail. Detta går att göra i många delays med filter som modfunktion, men det går även att lägga en equalizer med lopass och högt q-värde efter delayet för samma effekt.
  3. Låter som riktad reklam tycker jag och det blir motsägelsefullt att reglerna säger att reklaminlägg ej är tillåtna i diskussionerna, men när själva forumet går plus på det så är det cool! Hmm...
  4. Här kommer lite läsning om El captain och Apples fortsatta planer på att sälja ut sina användare, genom att göra genomgripande ändringar som utesluter användaren från att se och ändra hur datorn arbetar. Open source är en utvecklings model med fri tillgång för vem som helst att i design eller ritning, samt vid universal omfördelning, inklusive efterföljande förbättringar till den. http://www.infoworld.com/article/2988096/mac-os-x/sorry-unix-fans-os-x-el-capitan-kills-root.html
  5. Beat detective är överlägset när det gäller editering av trummor, i alla fall jämfört med time stretch!
  6. Tror du att en mbox 2 pro skulle orka driva en av dessa?
  7. Jag antar att det bör tolkas som något negativt, synd bara att det funkar jävligt nice för mig och mina låtar!
  8. Jag brukar räkna ut pre-delay på reverb, framförallt när det gäller vocal på hiphop. Det funkar väldigt bra som ersättning av det som vanligt använda slapback delayet!
  9. Ska försöka komma ihåg det där med att sidechaina delayet, det lät rätt intressant! Fast att använda reverb kan vara rätt spännande också Jag brukar ibland använda korta ambience reverb som jag fördröjer i sync med låten, kan bli väldigt tight.
  10. Jag har tyvärr ingen multiband, men jag använder Urs Strip Pro som jag verkligen kan rekomendera. ubk-1 av Kush Audio är riktigt fet till beats! Man kan ju annars lägga en kompressor på vocal spåret, sen skicka till en buss där du boostar problemfrekvenserna. Den bussen skickar du sedan till key input på kompressorn som då bara komprimerar just det området. Typ som en de-esser!
  11. Om inte membranet också får tillgång att röra på sig så försvinner väl hela principen med att bygga den här kanalen ut för luften? Kan tänka mig att det är det som får den att inte låta just boomy eller boxig.
  12. Det beror på om ditt mod wheel på din synth är kopplad till vaccum. För mig brukar det funka att bara ställa in på läget touch och bara trycka play. Pro tools lagrar alltså automation även fast man inte trycker record.
  13. Istället för att lägga en vanlig kompressor väljer jag att den komprimerar endast mellan dem här frekvenserna och får då ett mindre stickigt och mer cleant sound på vocals. Som vanligt passar det ju inte på alla tracks, men det är definitivt ett verktyg att spara!
  14. Jag har nyss lärt mig att sidechain komprimering mellan 8-900 och 2-3k Hz kan ge ett väldigt cleant sound på rap!
  15. Jag syftade såklart på att ts skulle räkna ut just fjärdedelar eller annat notvärde i ms. Det innan Signia så fint berättade att det går att göras smidigare i delayet ts använder.
  16. Skillnaden mellan ping pong delay och dylikt är ju mest rent soundmässigt. Pröva lite olika tempon genom att räkna ut Bpm till Ms och lek lite med feedback så har du nog snart vad du söker!
  17. Tjoo! Jag bor i stockholm och spelar in i allt själv förutom att jag har en nyfunnen kärlek till sampling. Jag har också många gånger gått förbannad på gatan över avsaknaden av inspirerande musiker. Men jag har ett gäng sköna dudes som har skönt flow på både svenska och engelska. Själv skapar jag beats och skriver mycket annat också oavsett genrer. Jag spelar alla instrument jag kan få tag i och börjar plugga ljudteknik till sommaren. Peace
  18. andie

    Bra percussion?

    Jag säger att spela in sin egen loop riktigt tight slår oftast de flesta samplingar. Både vad det gäller att det blir ditt egna verk och ditt egna groove.
  19. Enligt mig så är texten lika viktig som själva musiken, de är ju båda till för att framkalla känslor. Men man kan ju inte låta bli att hålla med om att det finns en hel del skräptexter också.
  20. Riktigt schysst sound, gillar det skarpt!
  21. andie

    Queen

    Riktigt bra dokumentär!
  22. andie

    Hej på er!

    Tack för tipset! Jag kommer köra på för fullt och se vart det tar mig. Kommer inte ge upp i första taget 😉 Jag är redan förvarnad om det, samt att det blir vad man gör det till! Cheers
  23. andie

    Hej på er!

    Tack, jo jag antar det! 🙂
  24. andie

    Hej på er!

    Hej! Jag har varit medlem här på forumet sedan länge men har aldrig riktigt varit aktiv. Mycket har ändrats sen jag skapade kontot - då var gitarren mitt liv. Så är det inte enbart längre.. När jag var 17 insåg jag att jag vill jobba med ljudproduktion och musik. Nu är jag snart 20 och har haft tid att skrapa ihop pengar till en mysig liten studio i brorsans gamla rum. Under tiden då jag fortfarande gick i gymnasiet så hade jag stor hjälp av min mentor med att lära mig basics, så som kompressorer och eq's. Men jag skulle aldrig ha kommit så långt som jag har kommit om det inte vore för internet, inte minst Sutdio forum! Well well, om cirka ett år så är planen att jag ska plugga på SAE i stockholm och jag ska då försöka få ut så mycket som möjligt ur det. Förhoppningsvis hitta något trevligt jobb efteråt också 🙂 Kul att vara här i alla fall och jag hoppas på många intressanta disskusioner! Löwing
  25. +1 Kör på samma teknik men lite högre upp så att jag kan vinkla ner micken och få ett varmt och härligt ljud!
×
×
  • Skapa ny...