Jump to content

andie

Medlem
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

4 Followers

About andie

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 1. Du kan få till ljudet relativt enkelt genom att modulera ett delay, som har mycket feedback, för att få till en tail. Detta går att göra i många delays med filter som modfunktion, men det går även att lägga en equalizer med lopass och högt q-värde efter delayet för samma effekt.
 2. Snacka om att sprida dåliga vibes om teknik, stackars maskiner helt missförstådda. Mikael pratar i artikeln om att det fanns något i begränsningarna som påverkade kreativiteten t.ex. att i workflowet så ingick det att man stämde av hur ljudet lät innan man gick vidare. I DAW's finns en sorts gränslöshet som suger tag i en om man öppnar upp sig för att det finns många sätt att arbeta på med ljud.
 3. Låter som riktad reklam tycker jag och det blir motsägelsefullt att reglerna säger att reklaminlägg ej är tillåtna i diskussionerna, men när själva forumet går plus på det så är det cool! Hmm...
 4. Här kommer lite läsning om El captain och Apples fortsatta planer på att sälja ut sina användare, genom att göra genomgripande ändringar som utesluter användaren från att se och ändra hur datorn arbetar. Open source är en utvecklings model med fri tillgång för vem som helst att i design eller ritning, samt vid universal omfördelning, inklusive efterföljande förbättringar till den. http://www.infoworld.com/article/2988096/mac-os-x/sorry-unix-fans-os-x-el-capitan-kills-root.html
 5. Beat detective är överlägset när det gäller editering av trummor, i alla fall jämfört med time stretch!
 6. Titel: Sommarregn Av: andie Uppladdad: 04 aug 2013 Kategori: Folkmusik/World Music Lyssna hellre på soundcloud där finns samma låt i .wav format! En låt inspirerad av mina kära vänner och vår tripp till lida! Klicka här för att ladda ner filen
 7. 23 downloads

  Lyssna hellre på soundcloud där finns samma låt i .wav format! En låt inspirerad av mina kära vänner och vår tripp till lida!
 8. Tror du att en mbox 2 pro skulle orka driva en av dessa?
 9. Jag antar att det bör tolkas som något negativt, synd bara att det funkar jävligt nice för mig och mina låtar!
 10. Jag brukar räkna ut pre-delay på reverb, framförallt när det gäller vocal på hiphop. Det funkar väldigt bra som ersättning av det som vanligt använda slapback delayet!
 11. Asså den är inte dålig du får fortfarande till det schysst, men det kan vara lite bättre separation mellan bas och kick - mixa i mono då är det enkelt. Jag skulle nog också sidechaina den för att få lite movement i kicken. Rapen är schysst, man skulle kunna lägga på en de-esser men det är väl som allt annat en smaksak!
 12. Soft låt! Tycker dock personligen att mixen kunde ha vart bättre. Din text text känns och du har rätt schysst flow, yesssir
 13. Ska försöka komma ihåg det där med att sidechaina delayet, det lät rätt intressant! Fast att använda reverb kan vara rätt spännande också Jag brukar ibland använda korta ambience reverb som jag fördröjer i sync med låten, kan bli väldigt tight.
 14. Jag har tyvärr ingen multiband, men jag använder Urs Strip Pro som jag verkligen kan rekomendera. ubk-1 av Kush Audio är riktigt fet till beats! Man kan ju annars lägga en kompressor på vocal spåret, sen skicka till en buss där du boostar problemfrekvenserna. Den bussen skickar du sedan till key input på kompressorn som då bara komprimerar just det området. Typ som en de-esser!
 15. Om inte membranet också får tillgång att röra på sig så försvinner väl hela principen med att bygga den här kanalen ut för luften? Kan tänka mig att det är det som får den att inte låta just boomy eller boxig.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.