Jump to content
Annons

versusrobot

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om versusrobot

  • Födelsedag 1989-02-14

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Du köper genom hemsidan ja. Köp nedladdningen och bränn ut på skiva, skulle den försvinna har du kvar nedladdningen på ditt konto på digidesign.com. Du kan installera på flera datorer men inte köra flera samtidigt, behövs ingen ilok om det är till LE, bara till HD Men om jag köper Pro Tools, installerar det, och sen köper en ny dator, behöver jag då köpa ett nytt Pro Tools? Och om jag t.ex. byter till en Mac?
  2. Tack så mycket! Han ska spara sessionen i 6.9 och skicka det över det fantastiska internet så får vi se om det fungerar!
  3. Men varför går du inte till deras hemsida och kollar vad som gäller istället för fråga här? Ska väl stå där? Om jag hade funnit svar på mina frågor där hade jag givetvis inte ställt dom en gång till. Och nej, jag fann dom inte.
  4. Hej! Jag har för närvarande Pro Tools 6.9 och vill uppgradera till det nyare version 7.4. Detta betyder alltså att jag måste köpa en ny fullversion. Jag har några frågor angående hur köpet går till: 1. Vad jag förstår kan man bara köpa Pro Tools 7.4 på Digidesigns hemsida. Korrekt? 2. Ska man köpa uppgraderingen som nedladdning eller är det värt att även köpa en DVD-skiva för 15 euro med samma fil? Hur blir det till exempel om jag laddar ned programmet och datorn där det finns på kraschar? Måste jag då köpa uppgraderingen igen? 3. Kan jag installera uppgraderingen på flera datorer, eller måste jag skaffa en iLok-nyckel? I så fall, hur fungerar en iLok-nyckel, var köper jag den, och hur mycket kostar det? Tack på förhand! /Gustaf
  5. Hej! Spelade in trummor och bas hos en vän som har Pro Tools 7.3 eller 7.4. Själv har jag version 6.9 och undrar om det på något sätt är möjligt att öppna session-filerna där? När jag har försökt står det att de inte är "valid pro tools files". Finns det möjligtvis någon uppdatering någonstans eller nån patch eller liknande som löser problemet, eller måste jag be om separata audio-filer? Tack på förhand 7Gustaf
  6. Om du inte ska programmera patterns i trummaskinen så spelar det ingen roll hur bra sequencern är eller hur många songs den har gissar jag. "Bäst" ljud är ju svårt att svara på, det är ju en smaksak! 😉 Du får väl lyssna på dem. Be att säljarna spelar in lite snuttar eller nåt, eller kolla samplingsCDs eller på nätet om det finns. Är lite nyfiken på VARFÖR du vil ha en hårdvarutrummaskin? 😉 Jag tänker mer att jag vill kunna ha möjligheten att programmera patterns med trummaskinen i exempelvis Reason, även om huvudsyftet är att införskaffa sig en retro trummaskin som är användarvänlig live. Vågar inte lita på datorer i en livesituation, och allra minst min egen. Jag har kollat vidare ganska mycket och hittat Electribe ES-1 Mk II. Kan den vara ett bättre alternativ? Jag menar, kan den fungera på samma sätt som en trummaskin, även om den är en sampler i första hand? För i så fall antar jag att man kan ladda in bra ljud i den, sedan bygga patterns helt utan datorn? Och det kanske är ett bättre livealternativ? Å andra sidan medföljer ju inga snygga retroljud. Ååh, typiskt. HAr dock hittat en Electribe för 1,700. Är det ett bra pris? Tack på förhanD!
  7. Ok, tack! Men om jag fortfarande verkligen vill ha en trummaskin i hårdvara? Vilken av maskinerna är bäst ljud i? Jag har sett att Alesis HR-16 har 100 platser för s.k. "songs", medan Akai XR-10 bara har 20. Är detta något som är viktigt att ta hänsyn till? Å andra sidan har Akai mer möjligheter i effektväg, om man får kalla det så, såsom pitch och reverse-funktioner. Detta verkar inte Alesis HR-16 ha. Någon som har någon erfarenhet av detta?
  8. Ok, tack för tipsen! Men går det att använda både Xr-10 och HR-16 till exempelvis Reason? Och någon som har några erfarenheter av hur detta fungerar?
  9. Hej! Jag står i ett val mellan trummaskinerna Alesis HR-16 och Akai XR-10. Jag kan få båda för 1000 pix. ÄR det någon som är införstådd i trummaskiner och har någon aning om vilket köp som är mest vettigt? Jag har fattat det som att båda maskinerna har midi och kan kopplas till exempelvis Reason. Sedan har jag hört något om att det går att mixa varje enskilt trumljud i HR-16. Går dettta även på XR-10:an? Snälla, ta inte upp diskussionen om att mjukvara är bäst. Tack på förhand!
  10. Nu har jag testat en massa olika saker, men det är fortfarande bara en högtalare som fungerar. Jag testade även att ansluta ett par hörlurar in i M-Boxen, men det var samma sak då. Bara i ena örat kom det ljud. Betyder detta att ljudkortet har blivit skadat på något sätt, eller kan det fortfarande vara högtalarna det är fel på?
  11. versusrobot

    Monitorproblem

    Hejsan! Jag har haft en M-Box i snart två år, och den har fungerat alldeles utmärkt. När datorn fick virus var jag tvungen att omformatera den och ominstallera windows. För att optimera datorn till inspelning så följde jag Studio:s manual till hur man gör detta i största möjliga mån. Efter detta så slutade den ena monitoren att fungera. Min fråga är alltså, hur ska jag göra för att få BÅDA högtalarna att låta? Jag har bara vanliga datorhögtalare, men det har aldrig varit några problem med dem innan. Kan det vara ljudkortet som på något sätt har blivit defekt, eller kan det vara att jag glömt nån inställning när jag installerade ljudkortet? Jag använder Pro Tools och Reason, om det på något sätt kan vara till hjälp för någon att hitta lösningen på mitt problem? Tack på förhand! /Gugge
×
×
  • Skapa ny...