Jump to content
Annons

Svarling

Medlem
  • Antal inlägg

    61
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Svarling

  • Födelsedag 1981-03-04

Om mig

  1. Jag skall göra exakt samma sak. Isolera ner mot grannen (och grannen ovanför). Jag tänker köra på ett nivell system golv (http://www.nivellsystem.se). Läs runt lite i deras broschyrer. För mig kommer ett golv på 4x4 meter gå på ca 7-8000:- Får hoppas att det fungerar! Jag avlägger en rapport när det är installerat
  2. Inflyttning på tisdag. Jag har inte haft möjlighet att mäta. Jag tror, mycket riktigt som du säger, att jag kan ha uppfattat skalan lite fel. Så det ska bli spännande att stega upp och mäta och dra tejp hur stor ytan blir. Tänkte hänga upp lakan som provisoriska väggar så att man kan känna efter.
  3. Jag kör med ett FireFace800. Körde först med FF400 men bytte upp mig då jag tyckte det saknade de ingångar jag behövde. Kortet har sjukt bra kvalitét och är väldigt lättinstallerat och användarvänligt. Kan inte komma på nåt att klaga på faktiskt. Skönt med så många preampar på framsidan.
  4. Annars kan du ju släppa skivan "sånger från duschen". Hemmaplan för många 😆 (ursäkta humorn i detta allvarliga läge 😄
  5. Ser man på. Jag sitter på jobbet så jag kan inte kolla, men jag är ganska säker på att jag har ett 3com-kort. Följde med ett värstinghemdatorpaket från DELL för 3 år sen, tyvärr främst lämpad för grafik och spel. Datorn är mao inte lämpad för musikbruk egentligen. Kanske värt att satsa några slantar på en tystare, musiksnällare dator. Ska testa å se vad som händer om man disablar nätverkskortet eller nån annan lösning.
  6. Goddag! Jag har lite strul när jag spelar in, såväl midi som audio. Ungefär en gång i minuten så låser sig Cubase under några hundradelar och inspelningen blir förskjuten om man spelar in. Synken tappas. Det är fruktansvärt enerverande eftersom jag måste göra inspelningarna i olika sektioner och aldrig kan ta allt i ett svep. Är det något problem ni känner till? Jag körde med samma setup för inte så länge sen, och då hade jag inte det problemet. Jag kan tänka mig att det är nån bakgrundsprocess som stör men kan inte hitta vilken isf. Vore tacksam för hjälp! (I övrigt kör jag med ett RME FireFace800 kort, P4, 3Ghz, 2 Gb RAM)
  7. Jag har alltid undrat över hur stor skillnad det kan vara mellan olika reverb som finns där ute, för det finns ju verkligen en uppsjö i både plugins och hårdvara. Jag brukar slänga på Cubase medföljda ReverbA. Insatta skulle säkert garva åt mig, men för mig duger helt ok så länge 😉 Det jag undrar är, kan det skilja så otroligt mycket mellan denna reverb och t.ex. hårdvara för många tusenlappar. Skulle vara nyfiken på att höra ljudexempel på skillnad mellan en bra och en dålig reverb.
  8. En kompis såg den här tråden och kom upp med lite vilda idéer. Såga och rosa! (dock måste jag påpeka att de sista förslagen där väggen mot sovrummet har förflyttad dörr är knepiga att göra eftersom väggen där är bärande)
  9. 😳 Det är bara det, att jag får en kraftig allergisk reaktion (bildligt talat alltså... 😄 ) av äggkartonger som "dämpmaterial". Vi testade det när jag hade mitt sista band. Replokalen bestod av två rum, där vi använde det ena som kontrollrum/fikarum och det andra som inspelningsrum/replokal. Det gick åt en j-a massa äggkartonger och blev så skum akustik, att vi blev tvugna att hänga draperier framför i stället - och dra ner äggkartongerna från en vägg för att det skulle bli hygglig akustik. Vi gjorde naturligtvis misstaget att använda sättlim. Det satt fast ganska bra, så det var ett elände att fixa till... 😱😛 Fan, man ska inte äta för mycket ägg. Kolesterol du vet 🙂 Men ni kanske gjorde snitsiga varianter av äggen; pasta med ägg, äggmackor, kastade ägg på varandra efter dåliga tagningar? 🙂
  10. Om sångbåset på kanske 2-3 m2 skulle heltäckas med absorbent, liknande JJ-labs variant som säljs på JAM. Tror du det ändå skulle bli burkigt? Kan tänka mig att symmetrin i sångbåset gör mycket. Skulle väl antagligen behöva snea till hörn och väggar. Ska experimentera med en "öppnare" lösning i 3dprogrammet hemma sen.
  11. En annan fråga på det här: Hur löser ni ventileringen i inspelningsrum? Man vill ha fräsch och sval miljö, men utan massa surr och buller från ACn som stör inspelningarna. Idag, där jag bor nu måste jag vädra ut och kör fläkt mellan inspelningarna för att inte dö av värmeslag 🤪 Finns det speciellt tysta air condition-anläggningar?
  12. Mmm, det är också en bra tanke. Helt klart. Då innebär det att man får jobba lite med att gömma undan datorn och andra ljudliga prylar också, men jag kan tänka mig att det finns många såna bra lösningar här på forumet. Kan vara skönt när det är så pass begränsad yta, och det kan vara bra om jag skall sälja lägenheten i framtiden, så att inte besökarna störs av ett inspelningsbås de inte har nytta av.
  13. Tack Claes! Mycket bra synpukter! Jag jobbar mycket med hörlurar, med hänsyn till grannar etc, så akustiken i själva lyssningsrummet behöver inte vara optimal. Men om man kan få till det är det självklart ett plus. Ska tänka på symmetrin! Anledningen till varför väggen böjer ut är för att en rak vägg direkt från badrummet mot fönstrena träffar inom fönsterramen. Dvs fönstrena är för breda. Alternativt får man bygga en rak vägg direkt där fönstrena slutar och istället bygga utbyggnaden på badrumssidan. Då blir dock vardagsrummet betydligt mindre än jag kanske tänkt mig och ingången blir mer trång. Tåls att tänkas på!
  14. Jag håller ännu musiken på en hobbynivå, men jag vill gärna ta det så långt jag kan. Har fått loss ordentligt med pengar efter att ha sålt min nuvarande lägenhet. Så jag törs kosta på med upp till 50-100 000 för det här rummet enbart (instrument och inredning). Att bygga flytande är något jag ändå har i åtanke. Vet ännu inte hur mycket grannarna under kommer störa sig. Huvudsaken är att jag kan spela in torra tagningar, och därmed behöver jag det lilla sångbåset. Sen kommer jag förmodligen slänga upp dämpningar på väggarna i själva musikrummet för att inte få det alltför ekande. Anledningen till att jag vill dela in det är för att separera min hobby från min övriga lägenhet. Jag bodde tidigare i en etta med ett hopkok av allt och det gav en studenrumskänsla som jag gärna vill komma bort ifrån. Vill ge lite mer mogen karaktär åt inredningen och planlösningen så att varje rum fyller sitt syfte. Och ja, min flickvän bor halva tiden hos mig, men hon är musiker själv, så hon stör sig inte 😱 Jag ska ändå tänka tanken när jag får tillträdet om två veckor, vad det skulle innebära att ha allt i samma rum, men förmodligen blir det nån sån här lösning. Tack för svar!
  15. Goddag! Har köpt en ny lägenhet och jag tänkte mer eller mindre totalrenovera den. En av delarna i detta är ett rum tillägnat helt åt musik. Härligt härligt! Idag finns inte rummet, utan jag kommer dela in det stora vardagsrummet i två rum, studiorum samt vardagsrum med en nybyggd vägg. Det jag vill ha hjälp med är vilken lösning som borde fungera bäst eller förslag på andra sätt att bygga väggen för att få en så bekväm och optimal lösning som möjligt. Det som skall klämmas in på denna ytan är: * Arbetsbord med högtalare, dator etc * Digitalt trumset * Digitalflygel, Roland GT2 * Korg Triton PROX (88 tangenter) * Rackställning med racksyntar * Övrig musikutrustning som inte tar lika mycket plats * inspelningsbås för sång och gitarr (dvs ganska litet) Frågetecken: * Hur stort behöver inspelningsbåset egentligen vara * Vilken formation är bäst för att kunna göra ett OK vardagsrum mittemot. Om studion tar för stor yta försvinner yta för vardagsrummet. Där vill jag trots allt klämma in en hörnsoffa och lite annat. * Vad behöver jag göra för att slippa störa grannarna (bygga en ljuddämpad upphöjning för trumsetet?) * vilken lösning ger bäst akustik? * jag behöver ett smidigt sätt att nå in till sångbåset via en dörr, därmed kan inte t.ex. trumsetet stå ivägen. Såhär ser lägenheten ut idag (har tyvärr inga exakta mått, men har utgått från en ritning, så proportionerna stämmer) Här är mina förslag på väggbygge. Nya väggar är markerat i rött. 1. 2. 3.
×
×
  • Skapa ny...