Jump to content
Annons

nattsvart

Medlem
  • Antal inlägg

    66
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. ...och 12AX7 är alltid 12AX7? http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?header=true&search=12AX7
  2. Hej. Skulle lämna in och byta rör på min micpreamp men det lönar sig inte ekonomiskt. Är det ngn som vet vad det är för ett rör som sitter i?
  3. Det där har jag också undrat över. "Förr" så fanns det ett kommando för att få dom att automatiskt lägga sig efter varandra utan att behöva sitta och zooma och knixa. Men mig veterligen så finns det inte längre... Någon cubasenörd kanske sitter på en lösning?
  4. Ok, jag får förklara mig lite bättre (enklare). Cubase 5 (givetvis 🙂) Cubase går att starta, det öppnar alla projekt jag testat hittills förutom ett projekt. Det dyker upp en ruta med "a serious problem etc etc ... try to save the project in another name and restart cubase5.exe ... vilket jag gjort men det hjälper inte. Men, nej, min teori med pluggarna kan det nog inte vara då jag har en äldre version av samma projekt med samma pluggar, som går att öppna utan problem. Alla mappar och filer som tillhör projektet finns på samma plats som .cpr, .csh och .bak-filen. Jag får nog lägga ner det. Tack ändå.
  5. Hej. Jag kör med Cubase sx5. Har haft en hårddiskpartition, med alla musikprojekt, som börjar bli för fylld. Bestämde mig för att föra över ett antal mappar till en annan hårddisk. Gjorde så och allt blev bra, fick loss 100 gb, tills jag skulle öppna ett av mina senaste projekt. Då kraschar cubase. Jag har gått igenom alla mappar och det är inte så att det fattas något, projektet som jag startar upp har alla filer som behövs samlade. Cubase laddar normalt tills det kommer till en wavefil, en kanal med en virvel. Jag börjar misstänka att det har med en vstplugg som ligger som insert på den kanalen. Ni som är smarta, finns det något sätt att starta upp projektet utan att starta alla plugins. Hoppas ni förstår vad jag menar.
  6. Tack för länkarna: izotope idrum verkade vara det jag söker... jag får ge mig ut på lite jakt och se om jag kan hitta ngt .. Ha det ....
  7. Tack för svaret. Kontakt är ju ett alternativ, men det jag behöver är en smidig och enkel plugg. Jag kanske får nöja mig med mitt gamla FL, men det känns som att sitta med ett jätteprogram totalt i onödan.
  8. Hallå. Idag skapar jag rytmlandskap i fl-studio, enligt stepmetoden (roland trummaskinmetoden), laddar med blandade wavesamples, skapar patterns och slutligen hela låtgrunder som jag sedan exporterar till mitt cubase sx. Men jag känner att det skulle vara enklare med en plugg som jag kör direkt i csx! Jag vet att det finns en hel uppsjö med trumpluggar, men jag är helt emot färdiga loopar och vill själv skapa dem som jag gjort tidigare eller att hamra in dem med hjälp utav midikeyboarden. Har ni något bra tips om någon plugg som skulle vara i min smak? Jag måste kunna skapa själv samt ladda med wavesamples. tpf/Anders
  9. Ha ha! Tack för det, väntade, svaret. Jag trodde nog att det skulle vart helt kört men testa kan man ju alltid. Hade det varit en portainspelning så kanske det fungerat! Tack ändå! ps/ Det var en brud som sjöng och jag tror att Freddie Wadling spelar synth 🙂 /ds
  10. Hej. Mitt problem är att jag har en låt som jag är grymt förtjust i, men jag hör inte texten. Finns det något sätt att kunna trolla fram sångljudet. Jag har testat att fasvända låten men jag tror att den är inspelad i mono. Är det helt kört? När din tid är så kort.mp3
  11. Då borde man ju bara kunna bounca ner låten till en ljudfil, öppna upp filen i ett nytt projekt med samma bpm, höja tempot, lägga på sång, sänka tempot, bounca ner sångspåret/n och importera det i det ursprungliga 1a projektet?
  12. Ok, tack för det. Bara för att räta ut eventuella frågetecken och missförstånd. Jag vill tillfälligt ändra ett tempo på en låt till ett snabbare tempo, för att lägga på sång. Därefter dra ner på tempot till det ursprungliga tempot.
×
×
  • Skapa ny...