Jump to content
Annons

Svabbarn

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Svabbarn

    Hallå!

    FO SHIZZLE MA NIZZLE!!!
  2. Ja, jag är fortfarande chockad hur enkelt det var att sätta upp!
  3. todays it... så jag rapporterar senare =)
  4. Grejen är att jag ska på en inspelning där jag jag skulle behöva alla ingångar jag kan komma över, iaf fler än vad som finns på min Presonus Firebox. Jag har i detta skede blivit erbjuden resursen ett motu 828 som iof har avsevärt fler ingångar men jag törstar fortfarande. så frågan lyder ifall man kan seriekoppla dessa två ljudkort även fast de är från olika leverantörer....? Någon som vet/har en teori?
  5. Tack för ideen phobos men icke, jag har tittat nu och det fanns tom en liten notis längst ner på produktbeskrivning http://www.presonus.com/firebox.html. Det skeva är att jag är 99%säker att jag kollade hela den sidan när jag bestämmde mig för att köpa den så de måste ha uppdaterat den ganska nyligen.. DOH Trist grej nu sitter jag med ett ljudkort med amerikans plugg som inte går att boota på min dator utan att ha den i väggen. Utöver detta kollade jag runt lite och det verkar som om något elsäkerhetsverkeri inte gillar amerikansk-svensk adaptrar så de säljs typ inte i affär.. man får beställa på nätet.(om någon vet bättre så får den gärna upplysa mig, bor i sthlm) JAHA det va därför man skulle köpte skiten i sverige istället =)
  6. ingen behöver svara jag fick precis svaret efter intensivt letande på nätet.... tydligen är det en krets i de nya mbp:s som gör att enheter inte får dra för mycket ström ur datorn vilket gör att man måste boota upp ljudkortet med adaptern inne. sedan går det att dra el från datorn,.... vafan det nu hjälper en när man sitter ute is skogen och ska spela in fåglar.... inte för att jag tänkte spela in fåglar men man blir ju lite arg...
  7. Var osäker om jag skulle lägga detta i ljudkort eller datorer/tillbehör but here it goes: Fick precis hem min Firebox från staterna och knalled glatt hem för att göra galen musik, men icke. Jag pluggade in den i min nya macbook pro och i manualen stod det att drivrutiner skulle följa med coreaudio. Sedan hände det inte så mycket... i manualen läste jag att "el-dioden" sulle blinka blått och sedan stanna men jag såg inget... förens jag stängde av ljuset i rummet då såg jag en svag hint till blinkande men inget stannande =), den hade fortfarande inte kommit upp i osx ljudpanel... så då pluggade jag in skiten i min pc och då lyste den upp som en lanterna och stannade på blått. haha så frågan blir vell efter denna saga ifall man behöver sätta igång el-matningen på någotsätt i osx eftersom jag gissar att det är problemet? eller ska jag knalla ner till apple... förlåt att det blev så långt =)
  8. Jo, jag kan inte tänka mig att man kommer undan tull-avgifter bara för att man tar den personligen rent teoretiskt. Men tanken var vell att, som piccazzo så elegant sa att "da girlfriend" skulle ta den i väskan 😏 och då kan vell hon säga att det var hennes... annars så är det vell hon som får brottas. JAG SKA HA MITT LJUDKORT BILLIGT! kan för övrigt lägga till att det blir en Firebox istället för en 410 nu ...
  9. Haha ja vet att alla är jättetrötta på dessa "budgetkort"s frågor men efter denna ska iaf jag vara tyst.. Okej rakt på vilket av dem skall jag införskaffa, pengarna är roligt nog inget problem så en åsikt och en kort motivering om man orkar =). Tankarna låg på 410an men nu blev jag osäker (såhär 2dagar innan sista beställningsdagen) eftersom jag har hört att de strular men är det bara mot pc? Trevligt med de extra utgångarna på 410 men utöver det? skall användas med en macbookpro c2d och logic/ableton live.
  10. I sammband med att min flickvän åker till Newyork tänkte jag be henne snällt om att köpa ett stycke Firewire 410 i http://www.bhphotovideo.com's affär på Manhattan eftersom kortet endast kostar ca 1900 där. Men en fråga som slog mig är om det är någon skillnad på transformatorer eller liknande som kan skapa brum eller liknande eller tom göra att det inte ens funkar. Någon kanske tom vet någon annan bättre affär i New york området? Tack på förhand
  11. Problemet är att jag verkligen vill ha dem där matade xlr-portarna .... aja jag får leta runt lite tack för hjälpten!
  12. Jag är i samma tankar men jag vill bara följa upp med frågan: Finns något som på rak arm är bättre ifall en firewire 400/800 port finns att tillgå.. eller är det kanske överskattat?
×
×
  • Skapa ny...