Jump to content
Annons

Mikael_C

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om Mikael_C

  • Födelsedag 1976-08-14

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Mölnlycke / Sweden

Min musik online

  1. Många bra svar här. Jag vill göra ett slag för att lägga lite extra tid för tutorials i allmänhet och sakta men säkert lära dig möjligheterna i FL Studio. Om du vill ha "snabbt" resultat så bör du lära dig ditt musikprogram. så gott du bara kan för det är ändå i det som magin skall ske 🙂 Mitt tips är att gå igenom ett gäng tutorials per dag och försöka apa efter så gott det går. När jag lärde mig FL Studio så fastnade jag för den här mannens tutorials på nätet. Det är långa, kanske inte passar alla, men oerhört pedagogiska och bra ur nybörjarperspektiv. Du får en grundlig förståelse för många trevliga saker i FL Studio. http://www.youtube.com/feed/UCezZOU7OmCE5AE-Dhtnh08A Lycka till!
  2. Tjena, Vet inte riktigt hur du menar med organiska men för mig handlar det om att de låter "mänskliga" och "levande" när man spelar upp det? Är det det du menar? Länka gärna ett ljudexempel på vad det är du vill uppnå. Jag brukar inte lägga tyngdpunkten på effekter så mycket utan istället leker jag med Velocity och försöker inte vara så hård på Quantize, d v s ligga lite (knappt hörbart) "offbeat" på vissa ställen. Detta gäller speciellt när jag skapar Patterns med trummor, men funkar lika bra på t ex instrument och slingor. Har du 10 över så kanske den här tutorialen på Youtube kan vara intressant(?):
  3. Hej! Jag har varit i samma sits som dig och det var FL Studio som egentligen satte igång mitt musierande på allvar också även om det för mig bara en skön hobby att ägna mig åt på fritiden. Jag kan bara säga att en sak och det är Youtube. Där finns mängder med tips och trix för hur man använder FL Studio från allt från nybörjare till mer avancerat. Det man lär sig med tiden är att man inte skall snöa in för mycket på den musikstilen man vill göra när man lär sig utan att våga vara så lyhörd man bara kan. Det finns faktiskt en hel del matnyttiga hip hop tutorials t ex som också ger dig förståelse i hur FL Studio funkar men också hur man t ex arrangerar en låt med just effekter och melodier. Precis som Whaatswe har svarat dig så tar det oerhört mycket tid att förklara FL Studio och jag är 100% säker att även om någon berättar för dig så skulle bara 1% av det man säger sjunka in och bli användbart för dig. Det bästa är att ta allt i sin egen takt och leka, testa och ha roligt och under tiden bryta ny mark och lära sig mer allt eftersom man "behöver" det. Vad gäller datorn du skall använda så rekommenderar jag en dator med relativt bra processor och med mycket RAM-minne. Snåla inte på RAM. Jag kör en burk med 6Gb i RAM och det funkar för mig och det jag gör, men har man för lite RAM så kan det börja "hosta" och lagga om man kör stora projekt med många VST:er igång samtidigt. Ju bättre dator, desto mindre tid för att fixa och trixa och mer tid över för att skapa.
  4. Tjena, Du har förmodligen en VST-katalog/folder på din dator och som även är utpekad i FL Studio. Avinstallera Zeta+ och kolla i din VST-katalog att inga spår av den pluggen ligger kvar. Ominstallera den igen. Fungerar det inte efter det att starta den så kan det vara något strul med den FL-studioversionen du kör på. Jag hade liknande problem med en plugin tidigare och då såg jag till att köra senaste versionen av FL Studio så löste det sig. Bara att tanka ned om man har en laglig licensnyckel till FL Studio (vilket man givetvis har).
  5. Helt klart progressivt. Håller med Rajly. Det hade varit "upplyftande" med något slinga eller liknande som komplement. Däremot får jag säga att detta du skapat är ett otroligt trevligt "drop" i en låt, men att man i det läget kanske "punchade" till det lite så att det blir än mer gung och för att skapa kontrast.
  6. Tjena! En bra början. Det bästa tipset är precis det du redan har fått. Sätt dig in hur man använder EQ och utveckla känslan för hur man kan skapa lite karaktär på ljuden. Om just det här klippet så kan man väl säga att det låter lite "platt" och det har inte med själva slingan att göra utan att det kanske går att just skapa lite karaktär låta ljuden ta olika frekvenser i ljudbilden. Men det är ju något som kommer med tiden ju mer intresserad du blir. Det viktigaste nu är bara att ha skoj och leka runt för dig om du nu är helt ny i FL. Det finns otroligt mycket möjligheter i den DAW:en.
  7. Exakt. Jag har kollat in det. Det är just därför jag ställer frågan i o m att jag inte får till det i mitt FL Studio. Skumt.
  8. Tack för svaret. Det går ju som sagt enligt manualen så jag får kolla riktigt nog så fort jag hinner vad det kan vara som gör att jag inte lyckas fixa det. Skönt att höra att någon annan lyckas också så att jag inte tror att jag har drömt det 🙂
  9. Tjena, Jag har ett delikat problem som jag inte riktigt hittar lösningen på. Jag kan bara få 32 steps i min step sequencer och enligt manualen så skall det gå att få 64 steps(?). Jag ökar steps i rutan "Pattern Length" (Number of Beats) men kommer där alltså bara upp i 32 steps. Jag tycker minnas att jag har haft möjligheten tidigare men kanske har jag pillat på något som gör att det inte går längre? Var ställer man in så att man kan öka till 64 steps? Är det någon bakomliggande inställning?
  10. Ah! Detta var nog mer åt det jag ville åt i min tråd och som "svar" till min fråga 🙂 Tack skall du ha! Det känns samtidigt skönt att få lite "bekräftelse" för hur du har förklarat workflowet i FL Studio. Det är nämligen lite åt det här hållet jag jobbar redan, men att jag inte riktigt kommer i mål varje gång. Bra med lite input på hur andra gör och sen få lite tips och idéer om man har råkat styra lite ur kurs. Skall jobba vidare och det där med att jobba med effekter direkt i mixen, och jobba hårt med en rough-mix och att inte vara så ortodox i sitt tänkande egentligen, skall jag ta med mig mer när jag börjar köra huvudet i väggen för länge 🙂
  11. Tjena! Du har ju redan fått en mängd bra tankar och råd. Personligen har jag gjort en ganska så lång resa från att ha startat med trackerprogram på Amiga en gång ibörjan på -90 talet. Jag har testat på både Reason och Cubase och suttit med dessa rätt så länge innan jag valde att köra FL Studio istället för ca 2 år sedan. Anledningen var mycket enkel. Jag fick sällan gjort något färdigt i vare sig Reason eller Cubase, men i FL Studio lossnade allt för mig. Den känslan var skön efter flera år av "bakbundna" händer. Då kan man ju undra hur jag kan svära i kyrkan genom att klanka ned på Cubase som ändå måste ses som ett väldigt avancerat musikprogram. Ja, det har väl att göra med att just den miljön med de funktionerna och upplägget helt enkelt inte passade mig i längden. Jag tror fortfarande att t ex Cubase har en hel del mer att erbjuda än FL Studio rent funktionellt just nu men för mig spelar det ingen roll för det jag använde mig av funkade bättre i FL Studio enligt mitt tycke. Jag är med på resonemanget att man inte bör ge upp en applikation "bara för att", men känner man att man är "låst" eller känner sig begränsad på annat sätt så tycker jag att man skall våga testa. Tiden man lägger ned i ett program är inte helt och hållet bortkastad, och tycker man att ett annat program känns bättre så är ju den tiden man väljer att lägga ned på det och utforska väldigt bra och välinvesterad tid ändå för att komma fram till något bra beslut eller ny kunskap om vilken miljö man strävar efter. Det beror lite på vad fokus är. Det viktigaste för mig var att få lite flow i arbetsflödet med mitt proddande och då i en miljö med lagom mycket saker att sätta sig in i för att få färdigt något. Jag var inte så mycket för att pilla runt utan ville ha något pang-på-verktyg så jag snabbt kunde få igång något. Jag tycker ju FL Studio är outstandig på det sättet, men som sagt, smaken är som baken.
  12. Ja, det där känner jag också igen. Jag är slungas också mellan olika genrer under resans gång. Det är givetvis också en grej som påverkar. Om man ser till bara just det så är det en stor anledning till att man kanske inte håller koncentrationen uppe för en viss låt för att man just vill testa på lite olika, hör nya saker man vill göra o s v. Svårt...
  13. Ja, 3 låtar är väl också rätt talandet för vad jag spottar ur mig per år. Jag har dock inte problem med att koncentrera mig men kanske blir det istället lite för mycket av just den varan för det går väldigt långsamt framåt. De gånger det går bra så producerar jag en låt på max 2 dagar och så är den klar. Där känns det bra och då är jag också som mest nöjd med resultatet. Men oftast är det så att jag blir sittandes, pillandes med detaljer till det inte längre känns roligt, och så börjar jag om på något nytt. Försöker att hålla allt så simpelt som möjligt, men har svårt med det i längden 🙂 Jag är ständigt där och rättar till och fixar. Önskar att jag hade lite snabbare tillvägagångssätt när jag jobbar.
  14. Tjena, Nja, jag tror dessvärre att du behöver installera om hela FL Studio för att det hela skall fungera smärtfritt senare. När du blåser datorn så rensas ju registret och där ligger det en del parametrar som FL Studio behöver, plus att ImageLine kanske slänger in lite dll-filer på andra ställen i datorn. VST-erna går det att göra backup på på ett USB-minne eller liknande. Där behöver du bara dll-filerna som ligger i din VST-mapp för att kunna starta dem igen. Samtidigt så kan man ju se det hela positivt och en möjlighet till att "börja om" och bara installera det man behöver även i VST-väg som annars tenderar att samla sig på hög. Men det är ju bara min högst personliga tanke 🙂 Lycka till!
  15. Tjena! Jag har nu använt mig av FL Studio i ett år ca. Har tidigare erfarenhet från Cubase och Reason som jag har pillat med i åtskilliga år. Det som fick mig att byta till FL Studio var "närheten" till allt användbart i interfacet och man kom snabbt igång när man hade en idé och det är lätt att bara sitta och lira och leka i ett pattern för att testa ljud och synthar. Det har dock blivit lite "för mycket" av den senare varan. Mycket lek och lite verkstad... Jag har gjort några låtar färdigt under året men jag fastnar nästan alltid vid det där enda patternet (pattern 1) och sen hamnar filen på hårddisken och så orkar jag aldrig färdigställa "klippet" till något helt och färdigt. Känner ni igen er? Jag undrar helt enkelt hur ni bär er åt för att få färdig låtarna och inte tappa fokus de där gångerna då det bara inte flyter på som det kan göra när det är som bäst? Det är givetvis inte FL Studio-relaterat bara, för jag drabbades av samma sak i Cubase titt som tätt. Men det känns ändå som att det kanske finns intressanta skillnader mellan programmen och FL Studio har ju säkert sitt logiska arbetssätt. Ja, kort och gott. Hur brukar du göra när du går från idé till färdig låt i FL Studio? Några användbara tips? Tack på förhand! Mvh Mikael
×
×
  • Skapa ny...