Jump to content
Annons

Jonnie

Medlem
 • Content Count

  287
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jonnie

 1. Hej! Jag och min låtskrivar-partner har sedan i höstas skrivit och delvis producerat enkla men hyfsat genomarbetade låtar och arrangemang. Vårt mål har varit att ta fram tydliga demos för att sedan hitta ett lämpligt samarbete där vi tillsammans kan förädla våra utkast till en färdig produkt. Ingen av oss besitter några särskilda tekniska kvalitéer när det kommer till musikproduktion. Vi klarar att spela in under enkla förhållanden och i alla fall få ner arrangemangstankar och ljudbildsidéer i datorn. Hur detta låter kan ni höra nedan. https://soundcloud.com/mile-high-moon/rwtc-demo1 https://soundcloud.com/mile-high-moon/come-back-to-you-demomp31 https://soundcloud.com/mile-high-moon/edge-of-the-atmosphere Utan ekonomisk backning är det svårt att promenera fram till Jocke Åhlund eller Max Martin och be om hjälp. Därför vänder vi oss till dig som har de ljud och produktionstekniska kvalitéer som vi saknar, men som kanske inte riktigt har hittat rätt i låtskriveriet. Vår vision är att få fram välljudande produktioner som antingen håller för officiell release eller som kan fungera som kvalitativa demos för vidare pitchning mot branschfolk. Vi vill poängtera att vi söker dig som brinner för att skapa popmusik, som lägger ner all sin vakna tid på det du älskar att göra. Vi har inga pengar att erbjuda, men låträttigheter och möjligheten att hoppa på tåget. Låter det intressant så hör av dig! Antingen här nedan eller på mail; jonnieutanh@gmail.com
 2. Signade precis upp mig! Väldigt intressant! Av ren nyfikenhet, vilka mer konkurrenter finns inom området?
 3. Jonnie

  MusikMakarna

  Det här är väl kanske inte den vanligaste frågan till er som går på Musikmakarna. Men, vad är det för snittålder bland eleverna?
 4. Jag älskar låten. Något av de bästa jag hört på länge! Bra jobbat! Och lycka till i fortsättningen!
 5. Mig veterligen finns det redan många trådar som tar upp exakt detta ämne och där du kan läsa om exakt de två monitorerna du undrar om. Men för att göra det enkelt för dig: Gå till musikaffären, ta med dig några favoritlåtar och fråga om du kan få spela upp de via monitorerna. Eftersom du e intresserad av två av de mest populära modellerna lär de finnas inne för provlyssning. Jag skulle vilja påstå att det är en fråga om tycke och smak, så länge du inte skaffar Genelec. Då vet du att du får det bästa
 6. Det skulle jag vilja påstå ^^ http://midlightmusic.com/songs/
 7. Jag är på jakt efter ett par "vardagsmonitorer" som jag ska kunna göra lite allt möjligt med. Framförallt vill jag kunna spela upp vanlig musik med de för att njuta ordentligt, men jag vill även kunna göra en ärlig mixning om jag känner för det. Detta hemma i mitt vardagsrum. Någon akustikbehandling eller annars "proffslösning" kommer inte på fråga. Ett par enkla, bra och snygga monitorer helt enkelt under 10.000 :- Har ni tips?
 8. Jonnie

  Kent

  Personligen anser jag att Kent är Sveriges genom tidernas bästa rockband. Geniala och låtar av världsklass. Låtarna är så bra att det inte ens är kul som influenstagande musiker att lyssna på de för man vet att de kommer ta 20 år av övning att hamna på samma nivå. Jävla skit.
 9. Så här står det på Tullverkets hemsida ang. "Köpa varor på din resa från ett land utanför EU": "Om inresan till Sverige sker med flyg eller färja i kommersiell trafik får du tull- och skattefritt ta med dig varor för 4 300 kronor. Om inresan sker på annat sätt kan du ta med dig varor för 3 000 kronor utan att betala några avgifter. Varorna måste transporteras personligen" Eftersom min produkt kostar 3200 svenska kronor antar jag att det ska vara okey ? EDIT: http://www.tullverket.se/innehallao/k/kopavarorparesafranlandutanforeu/kopavarorpadinresafranettlandutanforeu.4.30cfbac4117bfb36546800095.html
 10. En till fråga. Om jag bryter emballaget och ska lägga pedalbordet nånstans, ska man lägga det i sin resväska eller ta med det som handbagage? Störst chans för att slippa tull o skit? Om man lägger den tomma kartongen i handbagaget, och pedalbordet i resväskan - eller tvärtom. Blir det suspekt eller hur ser chansen ut att få hem båda sakerna? Annars lär ja väl få kasta kartongen tänker jag?
 11. Ok. Tack för svaren. Men återigen, är det helt safe att ta med bordet igenom röntgen? Det har ju bland annat loop-funktion o massa ljudbanker etc. Finns de inte risk nån hårdvara som typ hårddiskar kan gå helt åt helvete?
 12. Snackar du laptop eller? Jag kör laptop 15 tum med Logic 9 o upplever att det blir jävligt mycket skönare o prodda med mus vid ett skrivbord än att ligga i sängen o trycka på musplatt-fanskapet. //
 13. Jonnie

  Kent

  Kom ni fram till någonting?
 14. Btw. Om jag nu slipper tullen, måste jag skatta för pedalbordet, o hur kommer det gå till isåfall? Cheers.
 15. Hm okey. Aja, Det e väl bara o chansa. Annars får man bita i det sura äpplet o betala 30 % i moms o äckel tull. Tack för era snabba svar!
 16. Hur maskerar jag på bästa sätt att varan inte är köpt i staterna? Tips och förslag på hur ni gjort eller skulle gjort? Förutom att "bryta" emballaget.
 17. Hej. En kompis köper med sig ett pedalbord till mig under sin vistelse i New York. Jag sitter här och undrar en grej som jag hoppas någon har svar på: Är det skadligt för ett pedalbord att gå igenom en "röntgenport" på flygplatser? Vilket är det bästa sätt att slippa tull på varan jag ska ha till Sverige?
 18. Settet ser ju trevligt ut! Kul att höra en användares omdömen! Hur bar du dig åt när du bytte till mesh-plattor? Tack på förhand.
 19. Jag vill tillägga att jag verkar ha hittat något för mig. Roland TD 4 KX2. Ligger på 10.500 hos tysken. En snabb fråga bara: Här är dess trummodul. Den har bara traditionell MIDI-utgång, alltså inte USB. http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=997&ParentId=65 Jag har ett Apogee Duet. Som bekant finns ingen ingång för MIDI. Jag behöver alltså konvertera trummodulens MIDI-kabelutång till USB innan den går in i min Macbook. Är detta vad jag behöver? http://www.mytrendyphone.se/shop/usb-midi-kabel-37905p.html
 20. Jag skulle behöva lite proffshjälp. Jag hade tänkt börja spela trummor i ett musikprojekt. Jag bor i lägenhet och tänkte införskaffa ett digitaltrumset för övnings skull. Jag är inte alltför kräsen med moduler och känsla hit o dit men har tre stora krav. 1. Padsen skall vara i nät som de där trevliga vita från Roland. 2. Jag vill koppla trumsetet till Logic för att fånga in MIDI-information. I efterhand OCH realtid (för ev. livespelningar) ska jag kunna använda informationen genom trumplugins, typ EZ-drummer. 3. Får tillbaka 10.000 på skatten, så runt denna prislapp vore bra. Har vi något som motsvarar dessa krav?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.