Jump to content
Annons

rosesarered

Medlem
  • Antal inlägg

    61
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om rosesarered

  • Födelsedag 1981-10-03
  1. Ja, han verkar köra med alla varianter samtidgt 😳 Var tänker du lära dig spela för något? Vad du ska använda ditt gitarrspela till? (tex spela ackord och sjunga) Precis, sitta hemma och lalla lite och fördriva min lediga tid ;-) Ingen avancerad konsert är inbokad i almanackan ;-)
  2. Ja men se, nu är jag med på banan igen. När har man nytta av detta egentligen? Jag försöker lära mig via en gratis kurs på webben. Jag tror jag blev förvirrad då han visar exempler där siffrorna står lod och sen vågrätt. http://www.gurkean.com/course/chordtab.shtml
  3. Jag fattar verkligen inte heller hur man läser tabulatur. Någon som vill förkara på bebis språk?
  4. Jag fattar verkligen inte heller hur man läser tabulatur. Någon som vill förkara på bebis språk?
  5. Oh, bild och allt! Snällt!!! Är det vanligt att man räknar nedefrån och upp. Verkar ologist. Well. Hur som helst har jag lärt mig att om man kan få ett E på den grövsta strängen kan man genom att hålla ner strängen på det 5 bandet få reda på hur A ska låta osv. Undantag var på strängen B.
  6. Ja det kan man säga att det är strängarnas namn. Det är normalstämmning, eller vad det kallas. Jo, det är räknat från den tunnaste till den grövsta, nedifrån och upp. Ja, du har fattat rätt när det gäller att om du vill ha ett E så ska det hamna ett E i hörnet och stapeln i mitten. Du vet att du är i kromatiskt läge, om det ändras Bokstäver när du tar olika strängar. (Jag skulle ha blivit lärare, så jag lärt mig förklara så det förstås) manual till krog ca30 http://www.folkofthewood.com/PDF/korgca30manual.pdf Så B är näst översta strängen? Näst högst upp? Ja det skulle behövas special utbildning för att lära mig spela gitarr över webben. Men börjar greppa lite, har iaf förstått hur man ska hålla spektaklet ;-)
  7. Sorry killar men jag är fortfarande borta. Men okej, säg så här. Önskar jag ett E ska jag få upp bokstaven E i hörnet, samtidigt ska stapeln hamna i mitten? E, B, G, D, A, E Är detta strängarnas namn? Längst ner räknat eller upp och ner? Är det deras "fasta" namn? Precis som på ett piano?
  8. vad har du för stämapparat? Korg Chromatic Tuner ca-30 om om det är kromatiskt, så ställ den i kormatiskt läge. Strängarna ska vara stämd från den tunnaste bröjar jag, E B G D A E. När du börjar med tunnaste E ska det stå E i displayen och den ska visa grönt och "pilen" är då rakt upp på 0. Sen är det bara ta nästa, den ska då visa B och grönt när den är rätt, osv. Tunnaste? Den längst ned? Hur ställer man den till kromatiskt läge? Hittar inte instruktionsbladet. Rör jag pilarna upp och ner ändrar jag Herzen, vad ska det stå på föresten? Trycker jag på sound knappen så piper tonen "A" och "Bb".
  9. vad har du för stämapparat? Korg Chromatic Tuner ca-30
  10. Jag är helt lost. Har den här stämapparaten och trycker in varje sträng så stapeln ställer sig i mitten. Men nu har jag gått med i en gratis gitarr kurs på nätet och när han strämmer varje sträng försig låter det helt annorlunda jämfört med min!! Fattar noll!
  11. En fråga, jag har några hits böcker från 90-talet som var favoriterna när jag spelade piano för hundraårsedan. Är pianoackord och gitarrackord samma? Eller måste jag transponera (eller vad det nu heter) ? Tjing.
  12. Finns det noter man kan hitta på nätet? Hade varit kul att prova något enkelt, ex broder jakob eller nått åt det håller ;-) Ja må hon leva kanske? ;-) Man måste ju börja någonstans...
  13. Har ni investerat i en stämapparat KORG CA30. Behöver man ställa in något innan man stämmer? Antar att pinnen ska visa "0". Behöver man ställa in Hz innan? (Vad det nu betyder för någonting)
  14. Heheh oh tack. Ngt speciellt märke att rekommendera? För en nybörjare. Ngn annan som har erfarenhet av att nylonsträngar blir "bättre" desto mer tiden går?
×
×
  • Skapa ny...