Jump to content

royen

Medlem
 • Content Count

  936
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About royen

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 1. Du får gärna berätta vad som är fel. Bror min påpekade att om man höjer 13 ett halvt tonsteg blir det sjuan, och sänker man 11 blir det tersen, men lade du märke till något annat? Forummjukvaran har också fixat ett litet fel. Det ska förstås stå:
 2. Precis! Som att man måste kunna skriva (och till och med stava någorlunda korrekt) för att söka på Google. Det är förjävligt vilka krav de ställer på en!
 3. Oj, jag skulle nog avråda dig från att köra det där om du inte tydligt upplever att du tjänar något på att köra det. Spel och mixningsprojekt är ganska olika saker -- till exempel har du när du mixar i regel en stor bibba samplingar laddade i RAM medan du när du spelar hela tiden byter ut innehållet i minnet. Dessutom står det att programmet stänger ned bakgrundsprocesser, vilket bland annat innefattar drivrutinerna till ditt ljudkort.
 4. Hej! Att APC40-testet uteblev berodde på att vi inte fick något test-ex av distributören. Nu har vi dock fått ett, så test kommer i nästa nummer. Ska även se vad jag kan göra vad gäller mer electronica i tidningen. Hälsningar, Technoombudsmannen
 5. Sorgligt. Lyssnade konstant på hans musik i yngre år.
 6. royen

  Dålig publik!

  Meh, låt inte folk bestämma över dig. Du har väl fått knäcket för att arrangören gillar det du spelar, inte för att han behövde någon som kan byta skiva i cd-spelaren?
 7. Ehum, Brown var botaniker... Jag gillar fraktalt brus, men det gör sig bättre på bild...
 8. De hade i alla fall tid att sätta ihop den här teasern -> Imorgon är sanningens ögonblick...
 9. Det som funkade mig var att tvinga mig själv att göra klart några låtar. Om man hela tiden kastar bort halva låtar och börjar om blir man jävligt bra på att skriva halva låtar. Att kunna göra klart låtar är en jävligt underskattad egenskap. Sätt upp ett mål: vad tycker du är rimlig tid att lägga ned på en låt? Säg en vecka. Bestäm dig sedan för att du ska göra en låt på en vecka, skitsamma hur det låter bara den blir klar. Sedan gör du samma sak igen och igen och igen så har du 52 låtar när det gått ett år, samt en jävla massa erfarenhet -- en annan grej som är väldigt underskattad.
 10. Kort svar: ja. Långt svar: det kan mycket väl vara skillnad på vågformerna, men när det gäller digitala syntar (vare sig de är mjukvara eller hårdvara) hör det nog till undantagen. Eftersom programmerare är lata av naturen och inte vill återuppfinna hjulet gissar jag att 99 procent av alla syntar använder samma eller besläktade metoder för att framställa sina vågformer. Reason funkar alldeles utmärkt för smetiga trancesyntar så kör på. Testa multi-oscillatorn i Thor texempel. Observera att ovanstående inte gäller analoga syntar, där vågformerna såvitt jag förstår kan diffa mellan
 11. Jo, "Share" som tjänsten (eller programmet eller vad man ska kalla det) heter är fortfarande i betastadiet. Vi ska testa så fort vi får chansen!
 12. Jag testkörde Machine till nummer 4-09 (delar av testet hittar du här) och kan bara hålla med. Bara det att du kan styra varenda parameter i mjukvaran direkt från kontrollytan, och att du får plats med ett nästan obegränsat antal ljud...
 13. Det blir IG i betyg på det skämtet...
 14. Använd sökfunktionen så får du svar snabbare samtidigt som vi slipper svara på samma fråga flera gånger.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.