Jump to content

 • Yamaha släpper nya digitaltrumseten DTX10 och DTX8

  Med sina helt nya DTX10 och DTX8 digitaltrumset förädlar Yamaha den trogna återgivningen av ett riktigt akustiskt trumsets ljud och känsla ytterligare.

  Studio.se

  DTX10K-X_BF_f_0001_1800.jpg.44a30684674e9daaee4e996809263e4d.jpg
  Yamaha DTX10.

  Den japanska tillverkaren kombinerar framgångsrikt sitt kunnande när det gäller att bygga världsberömda akustiska trummor med den senaste utvecklingen inom digitaltrummor och sampling. DTX10, som använder DTX-PROX-modulen, är det nya flaggskeppet i Yamahas lineup och har en mycket realistisk känsla, överlägset ljud, exakt utförande och ett autentiskt naturligt utseende. Dessutom gör olika anslutningsmöjligheter för datorer och mobila enheter som Bluetooth® och USB DTX10 till ett omfattande nav för trum- och percussionljud. DTX8, som använder DTX-PRO-modulen, kombinerar de bästa delarna av DTX6-serien som släpptes förra året och slår ihop dem med några av de bästa funktionerna i DTX10 för att göra ett mer kostnadseffektivt, välljudande och ännu snyggare digitaltrumset.

  Enastående autentiskt utseende
  Yamaha ville föra sina digitala trummor så nära den unika känslan av att spela på riktiga akustiska trummor som möjligt - och gick tillbaka till ritbordet. Både DTX10 och DTX8 har helt nydesignade pads som finns tillgängliga som antingen Textured Cellular Silicone (TCS) - speciellt utvecklat av Yamaha och, nytt för Yamaha - ’mesh’-pads. TCS-ytan är en silikondyna som innehåller otaliga små luftkamrar som absorberar stock-träffar, skapar realistiska studsar och är skonsamma mot trummisens handleder. Dessutom dämpar specialbyggda fjädringar vibrationer, vilket i kombination med luftkammarutformningen minskar buller från omgivningen och ökar trigg -noggrannheten . Mesh-versionerna av padsen har ett anpassat Remo mesh-skinn som är utformat för att vara lätt att spela på och tyst. De nya padsen använder äkta björk-shells och delar det naturligt eleganta utseendet med sina akustiska motsvarigheter eftersom Yamaha erbjuder samma utsökta Black Forest- och Real Wood-finish som används på deras akustiska trummor. Lugs och hoops är också hämtade från high-end akustiska trummor, med en passande högkvalitativ finish.

  DTX8K-M_BF_f_0001_1800.jpg.d855d69343967d924014969f6ce352da.jpg
  Yamaha DTX8.

  Lyxiga konfigurationer
  DTX10 och DTX8 finns i olika konfigurationer. DTX8 består av en KP90 bastrumpad, en RHH135 hi-hat, tre 10” XP105-X pukpads och en 12” XP125SD-X virvelpad med två trigg-zoner för rimshot och vanlig virvel. Två 13” crashar och en lägesavkännande 15” ride rundar av leveransen. Flaggskepps-setet DTX10 har KP128 - en särskilt raffinerad bastrumpad med ett 12” mesh-skinn och yta med flera lager. Den tredje pukpaden är en 12” golvpuka. Cymbalerna består av 13” och 15” crashar. Den nya PCY175 3-zons ride-cymbalen mäter 17” vilket gör den till störst någonsin för Yamaha. Alla DTX10- och DTX8-set har pads medtre zoner - edge, bow och bell - som kan spelas på och stoppas, precis som att choka en riktig cymbal.

  Ljudkvalitet och effekter från världsberömda studior
  DTXPRO (DTX8) och DTXPROX (DTX10) ljudmoduler erbjuder enastående sonisk kvalitet och helt nya samplingar inspelade i världsberömda studios med högsta precision i dynamik och upplösning. Stor vikt läggs vid att återge den avgörande attack och decayn hos enskilda trummor och cymbaler och för att lägga till extra realism spelades ljudet in från själva studiorummen, vilket kan appliceras på ljuden. Dessutom kan de inspelade ljuden finjusteras med många effekter som också används i professionella studios och MONTAGE workstation. Ljudmodulerna innehåller mer än 400 respektive 700 ljud och möjliggör import av upp till 1000 16- eller 24-bitars custom samplingar. På så sätt kan en mängd unika ljud skapas, kombineras kreativt och realiseras perkussivt. Båda modulerna ger trummisar möjlighet att konfigurera olika kit enligt individuella behov. Ljuden är alla fullt redigerbara. Redigerade ljud kan exporteras i stereoutgångar, USB eller, i fallet med DTX-PROX-modulen, individuella utgångar - perfekt för live- och studiobruk.

  Yamaha Kit Modifier – ljudjustering i realtid
  Unikt för DTX-PRO- och DTX-PROX-modulerna är Kit Modifier-rattarna. Dessa tre rattar låter användarna justera ambience, kompression och andra effekter i realtid medan de spelar. I stället för att avbryta det kreativa flödet ger detta tillvägagångssätt och genomförande en enklare process för att lägga till omedelbara och dramatiska förändringar. Ambience-ratten justerar mängden inspelad rumsatmosfär men kan också styra ytterligare av Yamaha’s digitalreverb. Comp-ratten lägger till kompression för hela trumsetet. Det kan antingen fungera som "glue" när det används försiktigt eller ge trumsetet en mer aggressiv touch när den används mer överdådigt. Effekt-ratten styr den integrerade effektprocessorns sends och returns. Trummisen kan helt enkelt definiera vilka pads som är anslutna till vilken processor. Dessutom har varje kanal sin egen EQ, kompressor och transient-justering för att kontrollera attack och decay.

  DTX-PRO_o_0001_1800.jpg.c34ca51d30b8fa9579421b136b07418c.jpg
  Yamaha DTX PRO.


  DTX-PROX_o_0001_1800.jpg.813d974d3b0d31fb28651bd1410477f4.jpg
  Yamaha DTX PROX.

  Omfattande anslutningar: Bluetooth, USB och Rec’n'Share
  För att underlätta enkel integration erbjuder Yamaha DTX10 och DTX8-kit MIDI- och USB-portar utöver ljudutgångar på sina respektive moduler. DTX10 har till och med Bluetooth-funktionalitet som gör det särskilt enkelt att ansluta musikströmning eller metronom-appar via surfplatta eller smartphone. USB-porten kan mata ut ljud direkt till en DAW som en 24-bitars ljudström – Steinberg Cubase AI ingår. Performances kan också exporteras som MIDI för användning med andra ljudmoduler, plugins eller redigeringsprogram. Alternativt kan performances enkelt spelas in och sparas på USB-enheter. Förutom enkel stereoinspelning tillåter DTX10 inspelning med flera spår via åtta individuella utgångar. Upp till 14 pads kan anslutas direkt till ljudmodulen, vilket gör det enkelt att utöka standardinställningar med ytterligare pads. Den kostnadsfria Yamaha Rec'n'Share-appen möjliggör sömlös integration i den digitala världen: DTX10- eller DTX8-modulerna kan anslutas till en kompatibel iOS- eller Android-enhet via USB för att spela in trumsessioner som ljud eller video. Rec'n'Share erbjuder omfattande redigeringsalternativ som tidsfördröjning och möjlighet att ladda upp videor direkt från trumstolen till sociala medier.

  Varierade övningsmöjligheter och kraftfull hörlursförstärkare
  ”Practice Makes Perfect” – särskilt med de funktioner som erbjuds av Yamaha DTX10 och DTX8. Musiker som vill förfina sitt groove har tillgång till en programmerbar metronom, mångsidiga inspelningsfunktioner, tio övningsprogram och 37 övningsspår från olika genrer. Dessa kvaliteter förstärks ytterligare – bildligt och bokstavligt – av den nya högkvalitativa hörlursförstärkaren som är inbyggd i DTX10 och DTX8 och förmedlar känslan av att spela på ett akustiskt trumset.

  Maximal flexibilitet
  RS10-HXR Hexrack- och RS8-racksystem har gjorts om för att underlätta en särskilt lätt och flexibel installation för DTX10 och DTX8. Vänster sida av båda racken är öppen, vilket möjliggör enkel placering av hi-hat och dubbla bastrumpedaler. Omfattande justeringsalternativ gör det enkelt att installera systemet för perfekt prestanda. Det L-formade rackstativet kombinerar den klassiska designen av ett akustiskt trumset med den stabilitet som krävs för hållbarhet och tillförlitlighet.

   

  Priser (inkl. moms)
  Yamaha DTX10 ligger på ca 48 000 kr och uppåt beroende på modell, och DTX8 från ca 31 000 kr och uppåt beroende på modell.

  Länkar:
  YouTube
  Instagram
  Facebook


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...