Jump to content
 • Sign in to follow this  

  Sydafrikanskt hiphopkollektiv hostar urban musiktävling


  Nyhetsroboten

  Den 5 oktober är det dags för final i Unity Talang 2019, Västerbottens första och enda talangtävling i urban musik för ungdomar. Finalen hålls på Hamnmagasinet och hostas av det sydafrikanska hiphopkollektivet Heal the Hood som också kör som mellanakt. Finalisterna kommer göra upp om ett förstapris på ett musikstipendium och studiotid.

  Den 5:e oktober kl. 18.00 är det dags för final av årets upplaga av Unity Talang. Under våren genomfördes två deltävlingar. En på Ålidhem (8:e juni) och en på Ersboda (15:e juni) där deltagarna fick uppträda med sin musik inför en jury. Från deltävlingarna valdes sju stycken finalister ut som nu kommer att tävla i finalen om ett musikstipendium på 3000 kronor och studiotid på Zebra Studios. Artisterna som valts ut är Sarah Kerubino, Dazy, Salle, Winuka, Mohammed Jay-Z, Sonja Bygdebo och Sumeya som alla återigen ska ställa sig på scen inför juryn.

  IMG_0646.thumb.JPG.f9b9f8278a446297a98a215a5084fc74.JPG

  Finalen får också finbesök av det sydafrikanska hiphopkollektivet Heal the Hood som kommer att agera host (konferencier) och också stå för mellanakten medan juryn överlägger. Heal the Hood är ett konstnärligt kollektiv och en ideell hjälporganisation vars syfte är skapa nätverk för unga artister nationellt och internationellt. De gör de bl.a genom att erbjuda aktiviteter för ungdomar för att höja deras självkänsla och vilja att delta i ett demokratiskt samhälle. Heal the Hood kommer till Umeå för att hosta Unity Talang och under hela finalveckan kommer en insamling att hållas för att stötta deras arbete. Insamlingen kommer oavkortat gå till föreningen som kommer att köpa en buss som ska användas i deras ungdomsverksamhet. Dagen efter finalen den 5:e oktober kommer de även hålla ett nätverksmöte i Umeå för ungdomar för att prata om framtida utbyten mellan Umeå, Västerbotten och Kapstaden, Sydfrika.

  Unity Talang är en talangtävling i Urban musik för ungdomar mellan 15-25 år. Den startades på initiativ av Sara Stenman går under Studieförbundet Vuxenskolans Unitysatsning och har till mål att inspirerar ungdomar som håller på med urban musik, (dvs hiphop, reggae, R&B och soul) och skapa en plattform för dem att fortsätta utveckla sitt skapande från. Tävlingen genomfördes för första gången under 2018 och vinnarna då var syskonduon Maya & Mimi Arctaedius. Maya har sedan dess släppt två singlar och vunnit P4 Nästa Västerbotten. En annan deltagare, William Lysachov Forsell fick ta emot Norrlandsoperans Urban North-stipendium för sitt engagemang i urban kultur.

  Edited by Olsberg

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.