Jump to content

 • PreSonus Adds Native M1 Support For Current Hardware Products

  PreSonus® has released Universal Control 3.4.2, a milestone update to its multi-product control and driver software package that includes full support for Apple Silicon M1-based Mac® computers.

  Studio

  PreSonus-Universal-Control-3_4_2-update.jpg.dd72aa9ced29c4613d73fce79970e3f6.jpg

  All currently supported PreSonus hardware—including all USB audio interfaces (AudioBox and Studio series), Quantum-series Thunderbolt interfaces, StudioLive® mixers (16.0.2 USB, AR series, and Series III), ATOM-series pad controllers, and FaderPort®-series control surfaces—now works natively with M1-based Macs.

  Universal Control 3.4.2 includes a firmware update for the PreSonus Quantum 4848 interface and for the company’s ATOM and ATOM SQ pad controllers. ATOM SQ now connects correctly on macOS® Big Sur 11.2 and later. Connectivity has been improved with some Windows® systems, as well. The update also implements pad performance adjustments for both units.

  For more information PreSonus and its products, please visit www.presonus.com.


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Similar Content

  • By Andreas Hedberg
   Presonus nya ioStation 24C är en kompakt kontrollyta, ljudkort och motoriserad regel i ett paket.
  • By Andreas Hedberg
   Det nya ljudkortet Quantum 2626 är en uppföljare till Quantum från 2017 och ansluts till datorn med Thunderbolt 3. Liksom det tidigare ljudkortet är latenstiden extremt låg – under 1 ms enligt tillverkaren.
  • By Freppann
   Hallå i stugan

   Mina replokals grannar frågade mig lite försynt om jag kunde ta en titt på inspelningsmöjligheterna på deras Presonus RM16 ai och hur det isådanafall skulle kunna funka. Så jag började försöka läsa och rota runt på nätet efter att ha tagit mig en kik på deras mixer, fick för mig att Dante Virtual Soundcard (DVS) med tillhörande Dante Controller (DC) skulle bli perfekt eftersom de kör via nätverk och mixar sin medhörning via paddor. Allt gick smutt att installera men DC hittar enbart laptopen, mixern syns inte till bland enheterna. Så jag undrar vad jag kan ha missat eller om det är så enkelt att denna metod inte funkar till den hårdvara de använder. Såhär är det kopplat:

   RM16 <--> D.Link Router <--> Acer Laptop med windows 7 home premium

   Allt är draget med internet sladd så wifi:et är bara till för paddorna, har kollat så ip-adresserna blir tilldelade dynamiskt och att alla enheter är kopplade på samma trådade nätverk. Läste igenom Audionate's felsöknings guide och enligt den så bör allt vara grönt. 

   Tack på förhand till spontana tankar och svar
  • By composer
   Hej!
   Har precis fått igång med första lilla studio här hemma. Använder enklare prylar, men som funkar väl för mig i detta nu. Ja, undantaget ett problem:
   När jag använder ljudkortet (Audiobox USB som ut-ljud) generellt när jag lyssnar på musik, surfar etc på min Macbook Pro, så kommer det alltid ett typ "statiskt klick" först, ungefär som att ljudkretsarna sätter igång (el likn.) Det knäpper till rätt högt i högtalarna, och verkar göra så varje gång jag börjar spela upp något, stänger av vad jag lyssnar på, och väntar lite..för att se försöka lyssna igen. Då verkar det bli samma sak.
   Från mitt Audiobox USB går det ut två mono-tele som slutar i två RCA. Där på sitter en adapter, för att jag ska kunna plugga in sladden i mina Creative T20 som bara har mini-tele ingång.
   Till skillnad från högtalarna, så har ljudkortet ingen extern strömförsörjning, utan får strömmen genom usb-kabeln. Har provat att sätta denna både till ett mer strömförsörjande usb-uttag (genom hub i skärmen), och direkt till en usb-port på min Macbook Pro. Har en känsla av att det sistnämnda är att föredra i sammanhanget.
   Men varför kommer det ett statiskt klick / pop ljud varje gång jag ska spela upp något? (med lite tid emellan) Det känns inte direkt skonande för vare sig högtalarna eller min hörsel. I Logic X så verkar det dock fungera...utan att det kommer klickande ljud i i början vid uppspelning.
   Tar gärna emot tips på vad att testa...
   Tack!
  • By Trollfar
   Hej!
   Köpte ett Presonus Audiobox 1818VSL häromveckan, har dock problem med både vanliga main out och optiska outkanalen... Kör jag vanliga main out så sprakar det i högtalarna?
   Kör jag Optiska ADAT så får jag inget ljud alls, signal in i datorn finns, men ljudet kommer ej ut.. Har prövat ta vanliga datorljudet optiskt och då fungerar det.
   Några som känner till dessa problem och kan hjälpa? Tack!
 • Ämnen från forumet

×
×
 • Create New...