Jump to content

 • Nya EBS OctaBass ‘Blue Label’ – en analog oktavpedal med unik funktion


  Stockholm, Sweden - October 11, 2019

  Den nya EBS OctaBass Blue Label-pedalen är utrustad med en ny unik funktion som gör det möjligt att välja vilket område på greppbrädan som pedalen ska optimera “trackingen” för. 

  En oktavpedal använder tonerna du spelar på ditt instrument och producerar en ton en oktav ned, som du sedan mixar in med grundtonen. EBS OctaBass, som var den första pedalen som EBS tillverkade, har genom åren har den gjort sig känd för sin snabba och precisa tracking och sitt feta analoga ljud. Den nya versionen kommer med ett par nya riktigt användbara funktioner. 

  Optimera trackingen efter ditt behov
  Med den nya Range-omkopplaren kan du välja vilket område på greppbrädan där trackingen ska optimeras. Endera så att den passar bäst för att spela högre upp på greppbrädan eller längre ned. Den här funktionen gör nya OctaBass unik och utökar det totala omfånget tracking-funktionen kan hantera. I “Low”-läget hanterar nya pedalen lägre toner än någonsin tidigare. 

  Utökad tonkontroll
  Med den nya tonkontrollen har du större möjligheter att påverka oktavtonens karaktär än tidigare. Det gör det enkelt att gå från ett fokuserat skarpt ljud som tränger igenom ljudbilden till ett mer diskret stöd som tonerna du spelar kan vila på. Om du drar upp tonkontrollen i max-läget får du även en synth-liknande karaktär som tidigare OctaBass versioner saknat.

  OctaBass Blue Label kan drivas med 9-18V DC adapters och sparar 12% utrymme på pedalbordet jämfört med den föregående modellen.

  Promovideo

  Henrik Linder of Dirty Loops & Erik Arkö testing the new EBS OctaBass 'Blue Label' pedal.
   

  EBS OctaBass ‘Blue Label’ finns i lager från och med nu.

  Pris:  1 869 SEK

  Mer detaljer på www.ebssweden.com


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...