Jump to content

 • Nu kan fans investera i sina favoritartisters kommande låtar


  136219582_AlbinJohnsenfeatFiness.thumb.jpg.f8bb9afbe95b55ddd9c237e411fa58b4.jpg

  – Albin Johnsén, ISA och Buster Moe först ut när Corite öppnar fan-funding plattform för alla

  Stockholm, 2 oktober, 2019; Corite, den första fan-funding plattformen av sitt slag, lanseras idag. Tjänsten gör det möjligt för vem som helst att investera i artisters kommande verk och vara en del av resan – från den första mixen till en potentiell hitlåt. Albin Johnsén, ISA, Buster Moe, Amanda Alexander och Penthox är bland de första artisterna ut på Corite, som nu öppnar upp för alla.

  Till följd av musikindustrins digitaliserings-boom har ännu ett skifte gjort sig synligt där ny teknik utökar artisters valmöjligheter och kontroll. Svenska Corite, som backas av bl.a. Danny Saucedo, lanserar nu ett nytt alternativ för artister att bygga sina karriärer tillsammans med sina fans. På den digitala fan-funding-plattformen kan fans stötta artister genom att investera i deras kommande verk.

  – Musikfans kan nu spela en aktiv roll i artistens resa och belönas för det på längre sikt. Vi vill stärka den nya generationen av skapare genom att involvera deras fans på en ny nivå och samtidigt ge dem friheten att behålla full kontroll över sitt arbete, kommenterar Mattias Tengblad, CEO och medgrundare av Corite.

  324418291_CoritePortfolioexampleinphone2019.thumb.png.22330cdc59bec7d375e19353f28e3914.png

  På Corites platform behåller artisten alla rättigheter och bestämmer själv sitt värde samt hur stor procentandel den vill dela med sig av. Från fansens perspektiv blir det en möjlighet att stötta sina favoritartister, hitta nya talanger och dela framgången.

  Albin Johnséns kommande singel ”Jag håller av dig” feat. Finess, ISAs ”Who the Hell”, Buster Moes ”The Story We Used to Tell”, Amanda Alexanders “Modern Lovers” och Penthoxs ”Bottom” finns nu på Corite.

  – Digitaliseringen har förändrat allt och steg för steg bygger vi ett nytt musikuniversum genom sociala medier, digital distribution, och nu även fan-funding som ger oss artister möjlighet att förverkliga våra låtar tillsammans med de som alltid varit viktigast oss - våra fans, kommenterar Albin Johnsén.

  Fans och investerare kommer att vara de största supportrarna av låten när den släpps. Corite kommer att, genom olika gamifierade funktioner, göra samarbetet mellan fans och artist både spännande och roligt. “Backarna kommer inte bara att göra en monetär insats, de kommer att boosta låtarna och skapa hits,” säger Emil Angervall, COO och medgrundare av Corite.

  Corite - så fungerar det:

  1. Artisten laddar upp en kampanj inför ett nytt låtsläpp – sätter beskrivning, värdering och procentandel – och Corite publicerar denna för fansen.

  2. Fansen investerar valfritt belopp i kampanjer de tror på och får därmed en procentsats av låtens framtida streaming-intäkter.

  3. När musiken streamas får artisterna och fansen betalt samtidigt. De kan hjälpas åt att dela låten och tillsammans följa framgångarna via streaming-data från de populära tjänsterna.

  Besök corite.com för att komma igång.

  Artist-kommentarer:

  – Fan-funding kan hjälpa mig att förverkliga mina kreativa visioner, tillsammans med mina fans. Det betyder att jag kan vara 100% mig själv på ett sätt som jag definitivt tror är vägen till framgång för artister idag, säger ISA.

  – Det har blivit viktigare än någonsin att bygga plattformar, som t.ex. sociala medier, där vi kan kommunicera direkt med fansen. Corite tar det verkligen till en ny nivå där vi förs närmare fansen än någonsin och även kan dela framgångarna tillsammans, säger Buster Moe.

  – Utan fans, inga artister. Fansen kommer alltid att vara grunden till att artister fullföljer sina drömmar och fortsätta dela sitt skapande med världen. Att fans och artister nu kan teama upp och jobba tillsammans är en riktig game-changer, säger Danny Saucedo.

  Om Corite: 
  Corite är den första plattformen som gör det möjligt för fans att investera i artister och vara en del av den kreativa resan från den första mixen till en potentiell hitlåt. När musiken streamas på Spotify eller Apple Music får artisterna och fansen betalt på samma gång, baserat på sin insats i låten. På så vis får artister större ekonomisk frihet och en helt unik möjlighet att sprida sin musik via sina fans. Corite grundades av Mattias Tengblad och Emil Angervall, båda med över 20 års erfarenhet av management och digitalisering hos bl.a. Universal Music Group där de lanserade distributionstjänsten Spinnup och playlist-nätverket Digster. Investerarna inkluderar Eastate, ägt av familjen bakom East Capital Group (investerare i Spotify och X5), affärsänglar som artisten Danny Saucedo och Sofie Grant (Emerge & Co, fd. Spotify), samt investerargruppen Tagehus. Bolaget har sitt säte på Kungsholmen i Stockholm. Mer info: corite.com


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...