Jump to content

 • Lego koncernen och Universal Music Group presenterar Lego® Vidiyo – ett nytt sätt att skapa musikvideor

  LEGO® VIDIYO är utformat för att hjälpa barn att släppa loss sin kreativitet och ger dig möjlighet att regissera, producera, uppträda i och dela unika musikvideor i en säker social miljö.

  Studio

  BeatBits_character_and_kids_split_screen_.jpg.a11a6e61b4501e6ea94528856f0554d0.jpg

  LEGO Koncernen och Universal Music Group (UMG) presenterar LEGO® VIDIYO, ett lekfullt och innovativt sätt att skapa musikvideor som syftar till att hylla och stärka barns kreativitet och passion för musik. LEGO VIDIYO är ett helt nytt sätt att leka som hjälper barn att drömma stort genom att regissera, producera, uppträda i och dela egna musikvideor med hjälp av låtar från hela världen, inklusive topplistehits från UMG:s enastående artister.

  LEGO VIDIYO riktar sig till barn i åldrarna 7–10 år och erbjuder en skyddad miljö där de kan kombinera lek i den fysiska och den digitala världen. Plattformen ger barn chansen att experimentera med lek och musik – en kraftfull kombination som är grundläggande för deras utveckling och utökar deras förmåga att få kontakt med andra människor, känslomässigt och kreativt.

  Character_and_BeatBits_close_.jpg.dc25fbb672f6eaf91a47fd6bef499162.jpg

  Genom att kombinera ny teknik med LEGO System in Play och musik från många av världens ledande artister inom flera olika genrer erbjuder LEGO VIDIYO en ny, spännande möjlighet för barn att uttrycka sig kreativt. Genom att barnen själva får kontrollen över sina egna musikvideoproduktioner kan de både upptäcka musik och få utlopp för sin passion för musiken i en engagerande, positiv och säker social upplevelse. Eftersom LEGO VIDIYO kräver verifierat föräldrasamtycke – kombinerat med anonymitet – och extern moderering av allt innehåll som laddas upp i appflödet kan föräldrar känna sig trygga med att deras barn är säkra online när de släpper loss sin kreativitet.

  BeatBits_row_.jpg.f5f43ebfad4d6c60d6030d10a3776523.jpg

  LEGO VIDIYO utgör en unik blandning av LEGO delar, minifigurer, musik, förstärkt verklighet och en spännande ny app och kommer att fyllas med oändliga kombinationer av redigeringsalternativ som låses upp via den nya specialeffekten ”BeatBits”. Unga kreatörer kan leka och experimentera med sina personliga stilar och egna sätt att göra musikvideor levande. Så här fungerar det:

  • Välj någon av de många låtarna i appen från en rad olika etablerade artister – både moderna listettor och klassiker som alla känner igen.
  • Skapa ditt band av en levande samling nya, fysiska minifigurer, som kan anpassas och väckas till liv i olika skalor genom AR-teknik i VIDIYO appen. 
  • Fyll på med specialeffekter i form av ”BeatBits” och placera dem på scenen för skanning. BeatBits är dekorerade kvadratiska LEGO 2x2-delar som när de skannats låser upp digitala effekter som ger dig möjlighet att styra allt från video- och musikstilar till sceneffekter. Skaparna kan se sin vision förverkligas genom att välja allt från svartvita blingeffekter till konfettiregn och till och med röntgensyn. De kan också lägga till ljudeffekter som dj-scratching, musröst eller saxsolo, liksom roliga rörelser och gimmickar som är typiska för karaktären – allt från breakdance till att surfa på en haj ...
  • Skapa scenen. LEGO VIDIYO musikvideor kan spelas in var som helst, i allt från parker och sovrum till bakgårdar och klossbyggda modeller. På bara tre sekunder skannas platsen och nedräkningen till produktionen startar.  
  • Genom att trycka på den valda BeatBits-delen i appen tar barnen sedan den kreativa kontrollen över den egna musikvideoproduktionen, där de kan starta dansrörelser och ljud/bild-effekter i ett fantastiskt 60 sekunder långt framträdande, som sedan kan kortas ned till klipp på 5, 10, 15 eller 20 sekunder för delning. 
  • Klippen kan sedan laddas upp till appflödet, men först när innehållet har godkänts i modereringssteget. Eventuellt innehåll med personligt identifierbar information, till exempel barn som medverkar i videon, kommer inte att godkännas för delning i appflödet men kan lagras lokalt i appen för att visas privat för vänner eller familjemedlemmar.

  När dessa komponenter kombineras kan barn uppleva LEGO lek på helt nya sätt. Tack vare ny AR-teknik blir det här första gången som barn kan leka med minifigurer i verklig skala och i superstor skala, utöver den klassiska minifigurskalan. I appen kan barn stajla varje bandmedlem, välja namn på bandet, designa skivomslag och mycket mer! 

  Ny musik, utmaningar och inspirerande innehåll kommer regelbundet att läggas till i appen för att hålla spelet uppdaterat och uppmuntra barn att fortsätta att utveckla sina kreativa förmågor. Utmaningarna är utformade för att hjälpa unga skapare att förvandla sina videor från enkla framträdanden till spännande och dynamiska produktioner, samtidigt som de får barn att utnyttja hela det stora utbudet av funktioner som LEGO VIDIYO erbjuder genom nya, unika BeatBits. 

  Läs mer här


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...