Jump to content
Annons
 • Izotope släpper Neutron 4

  Neutron — Izotopes moderna version av kanallimpan, med kompressor, EQ, gate, exciter, distorsion och mycket annat.

  Studio.se

  n4-pdp-assistant-view_1800.jpg.98d1b67f8181ab17210d9fa5d2394d98.jpg

  Neutron skiljer ut sig från andra dels genom att den erbjuder ett modernt gränssnitt som gör sig av med alla – visserligen snygga – renderingar av klassisk hårdvara, och istället erbjuder ett gränssnitt som är helt anpassat för mixning i dator. Till exempel en så till synes enkel sak som att man kan ändra storlek på plug-in-fönstret.

  Neutron och flera andra iZotope-produkter använder sig även av det som kallas inter-plugin communication, IPC. Det innebär dels att olika instanser av Neutron m fl kan skicka info till varandra, vilket till exempel möjliggör den unika Unmask-modulen. Den löser det stora problemet att olika element i mixen ibland skymmer varandra. Unmask Module analyserar de kanaler som råkat i konflikt och löser konflikten genom smart användning av till exempel dynamisk EQ, så att bägge kanalerna hörs tydligt och väl men ändå separerat. Unmask har utvecklats en hel del i Neutron 4 jämfört med tidigare versioner. IPC gör även att alla kanaler går att kontrollera från en enda instans ("the mothership") som gör att man snabbt kan ställa in respektive nivåer på de enskilda kanalerna från ett enda samlat fönster.

  n4-pdp-punch_1800.jpg.8b8c7ef19531ab49ff2fd7f75244c0eb.jpg

  Men den kanske viktigaste skillnaden mellan Neutron och andra kanallimpor är att iZotope fokuserar mycket på sk assistive technology, man skapar intelligenta produkter med AI-styrda inställningar. Neutron har en inbyggd Assistent som kan lyssna på och analysera ljudmaterialet, och föreslå en komplett ljudinställning som använder sig av några eller alla de inkluderade modulerna (alltså EQ, kompressor mm). Bra för den erfarne mixteknikern som sparar tid, ungefär som att ha en assistent i studion som förbereder och gör grovjobbet innan det är dags för maestro själv att vifta med sitt trollspö. Och förstås bra för den oerfarne mixteknikern som får mycket god hjälp på traven. Det är inte minst Assistant som har utvecklats mycket med Neutron 4, den är nu ännu smartare, har fått ett helt uppdaterat eget gränssnitt och är därmed ännu lättare att använda.


  Läs mer >


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...