Jump to content

 • EBS presenterar BassIQ ‘Blue Label’


  Nya EBS BassIQ ‘Blue Label’ är utrustad med nya kontroller och funktioner som gör den än mer flexibel och dynamisk än tidigare. Det här är en analog pedal som är inspirerande att använda och genererar musikaliska och användbara ljud.

  BassIQ ‘Blue Label’ ger dig allt ifrån klassiska auto-wah effekter till mer extrema, skruvade ljud. Den kan även användas för att skapa synthbas liknande ljud.

  Q, Threshold & Attack-kontroller
  Threshold och Attack rattarna bestämmer känsligheten i gensvaret som pedalen ger när du spelar. Det är nyckeln till att skapa allt från wah-wah, synthbas eller sub-bas ljud med BassIQ pedalen. En ny funktion är Q-ratten som bestämmer hur skarp effektens karaktär ska vara. Ett högt Q värde ger en mer genomträngande effekt. Ett lägre värde rundar av karaktären.

  Up, Up-R & Down-lägen
  När du väljer UP-läget, svarar pedalen med en typisk auto-wah effekt. I kombination med ett högt Q värde får du ett distinkt quack-ljud i detta läget (likt High-Q funktionen med den gamla BassIQ:n). Backar du Q kontrollen så får du en mjukare effekt. I UP-läget kan du också skapa en sub-bas effekt genom att vrida Threshold ratten helt åt vänster och Attack helt åt höger.

  UP-R läget fungerar på samma sätt som UP, men där finns även en trim-skruv innanför skalet på BassIQ som justerar effektens frekvensområde i UP-R läget. På det viset kan du skapa ett läge som är unikt för dig och din spelstil.

  DOWN-läget gör helt enkelt att svansen på effekten vänder neråt i stället för uppåt. Detta läget är mycket användbart för att få basen att låta som en synthbas.

  Pass filter
  De nya pass filtren ger ytterligare möjligheter att variera ljudet. De tre lägena Full Range, Band Pass, och Low Pass ändrar karaktären på effekten i pedalens samtliga lägen.

  Interna kontroller
  Det finns flera trim-skruvar innanför skalet. En för att justera utgångsnivån på effekten. En för att bestämma nivån på hur mycket diskant från ingångsljudet som du vill mixa in med effekten, samt den ovan nämnda kontrollen för att justera frekvensområdet (Range) för effekten i UP-R läget.

  EBS Bass IQ ‘Blue Label’ finns redo för beställning från och med nu via välsorterade musikhandlare.

  Pris:  2 089,00 SEK 

  Läs mer: www.ebssweden.com

  biq_bl_1.png


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...