Jump to content
 • Björn Ulvaeus lanserar radioshowen “Björn from ABBA and Friends” på Apple Music Hits

  Kl 21 ikväll debuterar Björn Ulvaeus i en alldeles ny roll – som programledare för den egna radioshowen "Björn from ABBA and Friends" på Apple Music Hits. I premiärprogammet gästas han av ingen mindre än Nile Rodgers.

  Studio.se

  bjorn_abba_artikel.jpg.74e9aabb641596ba70c21ec3904bf315.jpg

  Prisbelönta artisten, låtskrivaren och producenten Björn Ulvaeus lanserar idag "Björn from ABBA and Friends" på den globala radiostationen Apple Music Hits. Björn är den senaste artisten som programleder Apple Musics prisbelönta radioshow som sedan tidigare gästats av The Weeknd, Elton John, Shania Twain, Mark Hoppus, J Balvin och många fler. Den nya serien i fyra delar bjuder på konversationer med Björns nära vänner, samarbetspartners och artister om allt som har med ABBA att göra. Se trailern HÄR

  I premiäravsnittet av gästas programmet av Nile Rodgers – kompositör, producent och medgrundare av 70-talets legendariska R&B/discogrupp Chic. Tillsammans delar de historier och diskuterar låtskrivarhemligheter, ABBAs bestående inflytande samt nyckelfaktorer till deras framgång och obestridliga katalog. Ytterligare gäster inkluderar dramatikern Catherine Johnson, som skrev boken till musikalen och första filmatiseringen av "Mama Mia!", samt den kreativa chefen för de kommande ABBA Voyage-konserterna, svenska regissören Johan Renck.

  "Jag är exalterad över denna radioshow hos Apple Music Hits eftersom jag länge har velat fråga några känslomässigt intelligenta och intellektuella människor som känner till ABBA om varför de tror att våra låtar har hållit i så lång tid – nästan 40 år – för jag förstår det inte själv”, säger Björn. “Ibland när jag ser hur många album vi har sålt – som de säger är nästan runt 400 miljoner – kan jag intellektuellt förstå det, men känslomässigt har jag aldrig kunnat för jag vet inte varför allt detta hände. Jag vet bara att vi skrev våra låtar så gott vi kunde och sedan spelade in dem så gott vi kunde, och det var det. Allt som hände efteråt var ett fenomen som jag aldrig riktigt förstod. Men kanske kan mina gäster genom den här serien hjälpa mig att förstå det. Kanske har de input som jag har väntat på så länge. Jag har såklart pratat med flera personer om det här redan, men ingen har kommit med ett riktigt bra svar, så jag tror att det är vad den här serien handlar om. Det handlar om att äntligen få svar på frågor som jag har funderat över länge".

  Lyssna på “Björn from ABBA and Friends” varje dag denna vecka, kl 21:00 svensk tid på Apple Music Hits. Hela serien finns även tillgänglig on-demand för Apple Music-prenumeranter via apple.co/_ABBARadio.

  VIDEO | Trailer: ABBA’s Björn Ulvaeus Launches 'Björn from ABBA and Friends’ Radio Show on Apple Music Hits 
  Watch: https://embed.apple.media/public/assets/player.html?id=61eb0a67ff60ff0001ead79b

  VIDEO |  Björn from ABBA and Nile Rodgers Discuss Songwriting Secrets, ABBA’s Influence and Legendary Body of Work, and More 
  Watch: https://music.apple.com/us/post/1606215087


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...