Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/19/2019 in all areas

 1. 1 point
  Man brukar vanligtvis spela in så det låter så nära man vill ha det. Det gäller alltså att nå ända dit. Därför är det tur att man kan göra omtagningar😁. Jag lägger alla instrument mellan -8db - -13db och sen centrerar jag alla spår. Mixaren sköter panorering och göra snygga ändringar så det sitter. Klart.
 2. 1 point
  Usch.. Classic, spela in DI och dåliga trummor själva och sen ska någon lösa problemet i slutändan.. Börja istället med att våga sätta sound på saker och ting, commit. Skapa en känsla och sträva efter att komma så nära den och det sound ni vill åt. Då kanske någon duktig mixare kan få det att låta ok. Jag har endast mottagit en bra inspelning som ett band gjort på egen hand. Resten har varit skit rent utsagt. Ta i alla fall hjälp av tänkt producent/mixare för guidning på vägen.
 3. 1 point
  Bra skrivet, Sleap och jag håller med till fullo. Vänligen, CHAE
 4. 1 point
  Kort svar (på en utförliga fråga): jag personligen tycker att man ska gilla att lyssna på det man gjort själv - man ska kunna ge en bra feedback till sig själv varför man gillar något (låter lite kluvet kanske). Tycker man att det inte låter kul - skrota låten. Vad någon annan tycker i detta oändliga universum är ganska oväsentligt - för det kommer ändå alltid att finnas någon som gillar det Du gör. När man blir fascinerad av sina egna slingor, hookar, melodier eller tills sist färdiga låtar, då är man hemma. Vad var frågan?:-)
 5. 1 point
  Hur många spår samtidigt? Vi har Behringer x32 producer i vår musikförening och kan då använda 16 preamps samtidigt och spela in via USB. Det finns även de med färre kanaler. Bra trots att Behringer tidigare haft ett något dåligt rykte. https://www.behringer.com/Categories/Behringer/Mixers/Digital/X32-PRODUCER/p/P0AWQ#googtrans(en|en)
 6. 1 point
  Tubetech cl1b Testade softubes plugin och kände direkt att det var exakt vad jag letat efter. Super transparent vare sig du kör 5db GR eller 20. Tänkte att det roligare att köpa en riktig haha, och Wips dök det upp en för ett bra pris.
 7. 1 point
  Nu fick jag igång det funkade inte på ipaddan bara tydligen. Jo det funkar, kör på med text och sång samt dynamik/volym åkningar i kompet och ett slut så är den klar. Lite mindre reverb på gurorna kanske
 8. 1 point
  Riktigt bra sväng! Skriv melodi och text (föreställer mig något i stil med Wilson Pickett). Lite mer bas, den hörs knappt när jag lyssnar med öronsnäckor.
 9. 1 point
  ABSOLUT ! ....... (fortsätta menar jag) Skulle passar i en Heist filmrulle typ Oceans 11, Tarantino vill säkert ha den ... storgillar övergången vid 1:27. Skippa gärna in-beaten, så är man med i action direkt från början, det fungerar på den här. Trumpet eller trombon som förkunnar lite "ödet" skulle passar bra i bakgrund, + en liten saxmelodi som kort ta över och berättar nått extra ... finns dock risk att det blir jazzigt. Kommer klart och tydligt genom mina HJV-stereohögtalare, basen får för mig gärna vara något starkare, men bara litet. (HJV - helt jävla vanliga)
 10. 0 points
  Känns som en hel del av harmisarna är lånade från I'm a Man av Steve Winwood / Spencer Davis Group från 1967, https://www.youtube.com/watch?v=POCUgBSVENQ
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
Annons


×
×
 • Create New...