Jump to content
Annons

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/18/2019 in Posts

 1. 3 points
  Grattis till vinnarna OCH till Slejnard, välkommen till bottenskrapet 😉
 2. 2 points
  Grattis! 🥳 och grattis till vinnaren! Jag kom bland bottenskrapet med hela en röst. Kul att vara med ändå. Utmaning att försöka sig på en julsång
 3. 2 points
  Vad har du för plug/-preset till din supersaw? Skönt Astral Projection-sound på den. Generellt tycker jag de första 16 takterna på basgången/melodin är bäst, de sista 16 takterna spelar en helt annan skala som låter improviserad och ur kontext. Ett tips för att få mer driv och variation är att lägga basen som i klassisk psy-trance, dvs varje 16-delstakt och kanske med en sidechain mot kicken. Kom på en annan (eller mer monoton) basslinga också, det låter platt och tråkigt när både bas och huvudlead spelar samma melodi. Testa också att jobba med basen som i lager - du har low end (sub), men lite mid och high frekvenser gör den mer intressant. Ett enkelt knep är att lägga två-tre lager sågtandsvåg i tre olika oktaver ovanpå, med pyttelite decay och resten noll (attack, sustain, release.) Sågtandslagret ska inte överrösta basgången, bara ge definition. Finns även utrymme att göra slagverk som open och closed hihats mer intressant. Keep it up!
 4. 2 points
  De närmaste dagarna kommer vi arbeta med avdelningarna i forumet, något som har behövts under lång tid. Om en avdelning inte ligger där du är van vid att se den, kan det hända att den antingen redan är flyttad, eller temporärt ligger på en annan plats. Syftet är att skapa en mer logisk struktur bland avdelningarna och att deras namn och beskrivningar bättre ska reflektera 2020 😊
 5. 2 points
  Nej. Men det är väldigt få moderna grafik kort som inte har fläkt. Du har inte behov av massa grafikminne om du inte har något som använder texturer i mängder och 3D modeller som ska renderas. Det har du inte i en DAW, visst du kan ha en 3D screensaver som kan göra en massa trams. Så det behövs inte mycket mer än trippel buffrad framebuffer för alla skärm ytor även om du använder 3D motorn för 2D rendering.
 6. 2 points
  God vänner! Nu är omröstningen i full gång och pågår fram till den 10 januari. Varje medlem kan rösta på en låt. Stort tack till alla medverkande - riktigt bra jobbat. En ny festival utlovas inom kort.
 7. 2 points
  Inskickat bidrag med 40 min kvar till deadline. Precis som det ska vara 🙉
 8. 1 point
  Verkar inte som du behöver nåt plugin, he he…
 9. 1 point
  Hej, Jag sjunger med raspig röst i genren rock/metal. Jag har under många år försökt att hitta ett plugin som fungerar på min röst. Jag har testat "allt" (Melodyne, Auto Tune (både i automode och graphical mode), Revoice Pro, Waves Tune) Alla har problemet att de inte hittar min pitch och jag får "pitchkurvor" som är överallt och ingenstans. När jag sjunger med min rena röst så är det inga problem för något utav dessa plugins. Jag har försökt med många olika inställningar och går helt enkelt bet. Tacksam för tips och tricks. Se nedan video för röstprov.
 10. 1 point
  Årets sista låt. En riktigt rockig vals. Lite ovanlig men hoppas ni gillar den Tillägnad min vackra sambo Louice...
 11. 1 point
  Hej! Har suttit och skruvat och skulle vara tacksam för lite feedback. Låter mixen ok eller är det nått som stör och sticker ut? Hur tycker ni nivåerna är? Allmänna råd är också välkomna.
 12. 1 point
  Nästa tävling, kör på jury istället tycker jag.
 13. 1 point
  Kul att vinna med min första ”färdiga” låt som handlar om en familjefar som är avundsjuk på tomten som får se all julglädje medan han köper tidningen. Men han får sin revansch som tomtemors leksak😂 Massor av bra och lyssningsvärda låtar i festivalen! Grattis till oss alla som fick åtminstone en låt färdigställd!
 14. 1 point
 15. 1 point
  RIP, Mister Peart. Rush var ett av mina favoritband som jag har lyssnat till sedan 70-talet och Peart och Lee två stora inspiratörer vid sidan av Lifeson. Han var också en ypperligt bra textförfattare och skrev alla texter i bandet efter att ha efterträtt originaltrummisen. En stor förlust inom musikvärlden 😞
 16. 1 point
  Ja och nej. Har inte läst igenom hela tråden, men för att ge mitt perspektiv: När du bara jobbar med 44.1 så är du helt begränsad till just denna upplösning, vilket i sig inte är ett problem, på riktigt stora project så är det direkt oförsvarbart att gå upp i upplösning om man inte har datorkraft nog, men saker i hög upplösning, exempelvis reverb och ambiancer, kan inte blomma ut. Dock större "problem" inom film än inom musik för det mesta. Kör du däremot i 88.2, eller ännu bättre, i 176,4, så ändras enstaka samples ganska mycket. Se, rent fundamentalt, om du bara tar två samples och slår ihop, så kommer de enbart läggas på varandra. Det är dessvärre inte riktigt så summeringen funkar digitalt eftersom det skulle bli sjuka mängder data att kalkylera bara för en enkel nivåskiftning, men for the sake of argument. Här gör bit-upplösningen stor skillnad för precision, men i slutändan så påverkar det inte jättemycket, och det kommer bli en form av kvantiseringsfel. Kör du däremot med exempelvis fyrdubbel upplösning, och du lägger ihop två signaler vid mix, så kommer varje sample från de två signalerna läggas ihop på exakt samma sätt som under 44,1, vilket redan kommer låta mycket bättre då det ju är högre upplösning, men när du sen gör en downsample from 176,4 till 44.1 så kommer (om algoritmen är bra) datorn räkna ut ett medeltal mellan varje fyra samples i den renderade filen, och ge den nya sampeln detta helt annorlunda värde vilket leder till ett helhetskurva med mycket bättre egenskaper. Det betyder att du inte kommer få samma resultat om du mixar i 44,1 som om du mixar i 176,4 även efter downsampling. 176-filen kommer ha mycket högre precision, och det kommer representera en kurva inspelad direkt i ett rum mycket bättre än 44,1-filen hade kunnat göra efter mix. Dock är det mycket som spelar in här, så även om det strikt räknat är sant allt jag skrivit, så är det väldigt mycket som spelar in. Skillnaden exempelvis är bara verkligen påtaglig i väldigt höga frequenser, medans den kan vara fullständigt ohörbar på väldigt låga. Har man dessutom inte särskilt bra downsamplers så kan det låta betydligt värre eftersom usla downsamplers ger otrevliga effekter som smearing och aliasing. I Nuendo exempelvis så var inte den här effekten helt transparent förrän i version 8 typ. Vill minnas det var 10 för Cubase. Pyramix var alltid bäst av alla och hade en fullständigt transparent algoritm, och även Pro Tools var väldigt duktiga på det. Nu finns det dock ett antal bra, men har dålig koll i övrigt.
 17. 1 point
  Den funkade precis lika bra som den fullmixade. 👍
 18. 1 point
 19. 1 point
  Jag trodde det var Uno Svenningsson som sjöng först 😂 Jag gillade det överraskande introt. Men trumbeatet tycker jag behöver varieras mer. Låten känns lite monoton. Breaken känns ”fega”, som att du vill, men inte vågar gå utanför nån inbillad ram typ, om du förstår vad jag menar. Skön låt i övrigt, det finns nåt där värt att jobba på. 👍
 20. 1 point
  Använder Amuse till mina låtar på Spotify och de vill 16 bitar. Lägger jag upp på tuben eller SoundCloud direkt så kör jag 24.
 21. 1 point
  Japp så är det! Sällan kämpat så mycket med en låt och det låter ändå skit. Då är det bättre att riva och bygga med bra fundament! 😄
 22. 1 point
  Riktig bra låt, lite enformigt, saknar fler instrument,. Saxophon solo kanske ?
 23. 1 point
  Tror jag fattar vad du menar. Det är resonans. Hör det nu när jag lyssnar. Dessutom ligger den en litens aning högt. Kanske ska ta ner mer runt 200 där det uppstår mest. Mer kirurgiskt. Alternativt kanske en kompressor till i serie hjälper. Använder bara en SSL Console compressor nu ner mot 6db typ.
 24. 1 point
  Spännande! Jag ser framemot att få höra slutliga versionen av denna sedan. Denna är en bra grund att jobba på.
 25. 1 point
  Tack så mycket för komplimangen. Den värmde. ☺️ Jag provade den nu live på pianot lite lätt, och jag tycker definitivt den funkar melodiskt sett. Men upptäckte också att man som @mixamannen påpekade kan hitta lite schysta instrumentfraser mellan styckena. Och det där med att ”fibbla framför datorn” håller jag med om. Jag undviker så långt som möjligt att ”programmera” min musik. Vill gärna _spela_ in instrumenten, om än på klaviatur. Sen lite redigering i efterhand, det hör ju till litegrann. Jag har också börjat mer att skapa på det sätt du pratar om. Ett piano och sångstycke live. Och sen bygga runt den början. Har ett tydligt exempel om du är intresserad. Även om texten är one take rappakalja. 😋. Platshållare för melodi bara egentligen.
 26. 1 point
  Det är inget fel på din sångröst överhuvudtaget dom snackar skit helt enkelt. Dom jämför med nån smörsångarfavorit som dom gillar. Musik det gör man för man tycker det är skoj och vad dom andra tycker är helt ovidkommande så fram med voxen i mixen bara och ge den en rejäl plats och be dom som gnäller ta sig nånstans på riktigt . Det jag menar med att lira den live med bara ett instrument tex piano eller gura är helt enkelt för att få en koll på om den funkar i det skicket den är just då eller om man måste tänka till lite. Man kan ju spela in den med bara sång och gura i ett enda svep också och lyssna själv. Men jag tror att man ganska fort fattar om den funkar under tiden som man lirar den om man gör så. Att sitta och fibbla i datorn funkar inte om man inte lyckats snickra ihop en låt som redan funkar.
 27. 1 point
 28. 1 point
  Sången sitter riktigt bra i mixen tycker jag. I mina öron är det det viktigaste ✌️
 29. 1 point
  Jag gillar låten. Tycker dock sången ligger lite för långt fram i förhållande till musiken. Du kan säkert backa den ett par db eller så. Tycker även att helheten låter alldeles för ”reverbig” om du förstår vad jag menar. Körerna får för lite plats. Trummorna lite höga. Min åsikt bara. Skön låt, bra jobbat 👍 shh...jag glömde. Skön röst
 30. 1 point
  Han låter mer Knopfler än Clapton tycker jag Snyggt proddat !
 31. 1 point
  Snyggt lirat o mixat tycker jag. Satt o väntade på ackordbyte på slutet😀. Men det kom inget. Hoppas du får nån vettigare kritik av nån bättre lämpad.
 32. 1 point
  Superskönlåt!
 33. 1 point
  Nu är det dags att rösta fram bästa jullåten 2019. Det går bara att rösta på ett bidrag, och därefter korar vi en 1:a, 2:a och 3:e-pristagare. Röstningen stänger den 10 januari, kl 23:59. Här kan du lyssna på samtliga bidrag:
 34. 1 point
  Köper man saker B-stock från Thomann eller någon annan så ska man nog göra sig besvär att kontrollera produkten mycket nog innan öppetköp tiden går ut. Det är nog ganska sannolikt att felet upptäckts av den tidigare kunden, eller kanske till och med orsakades av denne. För det är nog kabeln som blivit lite för hårt sträckt. Blev glatt förvånad att man fick med en "service manual" till mina Sony 7506 lurar som beskriver hur man byter kabel. Och det är slit-och-släng lurar.
 35. 1 point
  Nu sitter mixen (musiken) åtminstone. BARA sången kvar 😅
 36. 1 point
  Hmmmm, jobbigt, undrar varför de var b-stock....om någon hade upptäckt felet?
 37. 1 point
  @Pico! Har remastrat din favoritlåt bland mina låtar Belinda!
 38. 1 point
  Spontant är sången lite låg....basen tar över sången lite. Man blir lite irriterad. Ta fram sången och låt den bli kung! Annars är det bra! Min cup of tea! Låt trummisen tänka på sångaren också. Slå han lite. Jävla bra sångare. (!)
 39. 1 point
  Kör en 8-core Mac Pro från 2008 fortfarande som huvuddator. Det går officiellt inte att installera nyare system men med patchade installationer från nätet fungerar det väldigt bra fortfarande. Den börjar dock gå långsamt med nyare sample libraries och tyngre plug-ins. Men med ett inköpspris på 25000/snart 12 år blir det ingen större årskostnad. Förvisso har jag byggt ut med mer RAM och maxat den när det varit billigt men jag föredrar detta mot att byta dator vart 5 år. Laptops är dock en annan 5a och jag kan känna lite för trådstartaren då jag vet att Apples laptops haft mycket problem senaste åren. Har undervisat på gymnasiet där eleverna kört MacBook Pro och många har haft problem men tangentbord, högtalare som "kracklat" och överhettning. Men det verkar vara så gått som löst med senaste 16-tums laptopen.
 40. 1 point
  Tack för tipset om artikeln! Jag tror helt enkelt att det har blivit mer ”industrialiserat” inom låtskrivandet under de senaste 20 åren - allt går fortare, många inblandade har mer specialiserade roller istället för att jobba med helheten, och hitmusiken är ännu mer ”kalkylerad” än tidigare. Jag kan tipsa om videon ”The Middle - How a pop hit is made” om ni inte har sett den. Fascinerande exempel, tycker jag.
 41. 1 point
  Den var cool, gillart. Videon kunde iofs. vara mer livlig, vi pratar väldigt minimalistisk dans här 😁😁
 42. 1 point
  Redan så klar att du inte ens vill "pilla lite" på mixen?? Jag HOPPAS kunna skicka in 31/12... Sjukt svårt att få till en JUL-låt. Allt låter samma när jag försöker, oavsett om jag försöker pop, hårdrock eller 80-tal (så även JUL låter som allt annat...)...
 43. 1 point
  Schysst som vanligt! 👍 Duktig gitarrspelare polarn Per. Skönt avslappnande låt. Bra jobbat!
 44. 1 point
 45. 1 point
  Något nytt om butikerna? Finns det några som återuppstår? Tex var Estrad eget innan, man tycker att det borde gå i alla fall i Stockholm.
 46. 1 point
  Hej! Vad jag skulle göra är att se till att ha liknande reverb på trumrummet, gitarrer och sång men med lite olika längd och karaktär för att knyta ihop det så det känns som en låt. Lite svårt att säga på rak arm inställningar beroende på vilket reverb man använder vilket är väldigt individuellt. När du börjar så får du jättegärna höra av dig så är jag gärna med och bollar idéer. Bara säga till!
 47. 1 point
  Fast det är bara små detaljer. Nån annan tycker säkert annorlunda så avvakta andras feedback också
 48. 1 point
  Nu finns en playlist ni kan lägga in låtar på. Tryck först på "följ" sedan kan man redigera. Håll er till max EN låt per artist.
 49. 1 point
  Hoppas det funkar bra nu. Det finns många nya bra funktioner. Vet att ni som sköter forumet likväl som jag som frustrerad användare bara är människor. Forumet är vad vi gör det till. Hoppas det blommar upp igen och att diskussionerna går heta utan att vara alltför aggressiva!
 50. 0 points
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.