Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/28/2020 in Posts

 1. 2 points
  Inte om du frågar didrik de geer
 2. 2 points
  hörrni, skulle vilja bju er på kaffe allihopen! Har snickrat absorbenter å basfällor här i tre dar, och damn va de funkade, å dom jobbiga tonerna är borta! Tusen tackar!! Å blir nyfiken, va gör ni för musik där ute i alla studios?
 3. 2 points
  https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/drivaforetag/enskildnaringsverksamhet/kostnader.4.361dc8c15312eff6fd31b34.html
 4. 2 points
 5. 1 point
  Finns profiles till akustisk gitarr typ dom här: https://www.selahsounds.com/profiles/acousticpack Är också väldigt nöjd med min Kemper och funderar på att sätta in en mikrofon i den nylonsträngade :-)
 6. 1 point
  Jodå, har testat allt möjligt faktiskt. Den ena iden mer desperat än den andra. Min slutgiltiga lösning blir en PVC-ram ihop satt av PVC-rör från Biltema och 3 täcken från https://www.vocalboothtogo.co.uk/. Ska bli intressant att se hur det kommer funka 🙂
 7. 1 point
  Absolut, helt korrekt. Lyssna på min Youtube-länk (Låt hjärtat va me). Jag tycker sången på den är ganska befriad från rum. Rumsljudet kommer från en balsal på Valand där orkestern spelade så lite vardagsrum på sången gör ju inte så mycket, men det beror ju lite på vad man eftersträvar. Och i vår demo-värld så spelar det ju inte så stor roll - man kan ju alltid lägga om sången i en riktig studio senare.
 8. 1 point
  Som vanligt lysande; bra låt och text; mixen låter skitbra i iPaden och Kemper-ljuden är fantastiskt bra. Lägg ut denna på Spotify så blir det garanterat en P4-hit (eller andra valbara stationer).
 9. 1 point
  Gött Gorlum! Jag har själv laddat ner MiniMoog-klonen (finns på App Store) och den låter väldigt bra. Jag har redan köpt Arturia iMini för länge sedan, men Moogs egna variant är minst lika bra. Kolla in den. Perfekt att ha på paddan eller telefonen med ett camera connection kit (iPad) och ett usb-midiinterface, linea ut till mixern och sedan är det bara att köra.
 10. 1 point
  Från folk som lyssnar på musik genom högtalaren i mobilen till de som har en Google Nest mini eller Sonos One i bokhyllan, Sverige är fullt av mono.
 11. 1 point
  Hej, Söker input på denna låt jag jobbar på. Känner mig rätt nöjd med arrangemang men osäker på mix och ljud. Under arbetets gång har jag hört saker som jag stört mig på men valt att fokusera på viktigare saker (som att göra klart låten.) Så här i efterhand har jag vant mig vid soundet och undrar om jag ens ska börja skruva och joxa med EQ's och dylikt, med risk att sabba nåt annat. Vad tycker ni?
 12. 1 point
 13. 1 point
  Hojta till efter utvärdering om det e ngt att ha ! 👍🤟😎
 14. 1 point
  Jag hittar inte första sequel för ned laddning och även om det fanns för mac förut också så verkar det vara helkört att hitta en mac version nu överhuvudtaget. Funkar det på win 10? Jag har en laptop som kör på win 10 men mina övriga datorer kör bara os x så om det går att hitta och det funkar på win 10 så kan jag titta lite och se om jag fattar hur det funkar. Kan inte lägga jättemycket tid på det då jag jobbar som personlig assistent till min fru som har MS men jag fattar läget så om jag kan hjälpa till så gör jag det.
 15. 1 point
  Hot Rod Red! Min är Fiesta, men jag tycker den är för orange.
 16. 1 point
  Wolfgang Palm lämnar över PPG till brainworx/plugin-allians vid sin pensionering. Kul att det i alla fall lever vidare!
 17. 1 point
  Jag fick krångla lite för att få till det. Dubbelklickade och installerade default sen klistrade jag in cinergy.vstsound i: programdata/steinberg/content/vst sound Sen vet jag inte om det var värt besväret men,,,, tja Nu vet jag lite mer om padshop 🙂
 18. 1 point
  http://download.steinberg.net/downloads_software/Cinergy/Cinergy.vstsound
 19. 1 point
  Tack Neosus! Nu fungerar det.
 20. 1 point
  -Tackar ödmjukast! -Värmer i spelmanshjärtat! -Xtra skönt att komma igång igen efter lite ofrivilligt uppehåll i komponeradet!
 21. 1 point
  Vilken fin melodi. Kärlekssånger kan det aldrig bli för mycket av... bra jobbat!
 22. 1 point
  Du kan direktavskriva den men den behöver ju ingå i din verksamhets inventarier/utrustning på nåt sätt du får köpa in den av dig själv till företaget eller helt enkelt skänka den när du startar upp. Då ingår den i utrustningen men det blir ju lite oklart vad som sker när eller om man lägger ner företaget igen. Men om man håller ut ett år och den är direktavskriven så är den väl närmast att betrakta som förbrukad. Om man kan dra av moms som företaget inte betalat själv är nog osäkert men det kanske går att speca moms i bokföringen för inköp av saker från privatpersoner också. Min dotter drog igång ett företag för att fota och göra reportage om heminredning så hon köpte en dyr kamera men efter att hon startat upp företaget och den direktavskrev hon. Hon och en kompis lyckades sälja reportage så det gick ganska bra och hon behövde uppgradera kameran. Hennes kompis är numera Ernsts hovfotograf tydligen. Företaget startades så att det skulle gå att fakturera lättare för hennes kompis (som redan hade ett företag) när betalningen för jobben kom in. När hon sen la ner företaget några år senare så tror jag inte nån sa nåt om kameran. Det var en sony kamera en svindyr av den sista i serien av de gamla svindyra proffs skamerorna så nåt år senare var den omodern trots att den kostade närmare 30 000 om jag mins rätt.
 23. 1 point
  Mot bakgrund av att du mest kommer använda mjuksyntar så låter det här som ett bra val. Men min fråga är om du har ett eget företag eller köper privat? Om du köper på företaget så försvinner ju momsen. Företagets pris för en MBP 16 med dina specar landar då på strax under 28000 kr. Värt att tänka på.
 24. 1 point
  ENTER SANDMAN !!! https://www.youtube.com/watch?v=3c7bISLhVl8
 25. 1 point
  Jag säger ungefär samma sak, med största sannolikhet kommer 16 GB räcka med råge. Men om du mot förmodan slår i taket kommer du ångra att du inte köpte 32 GB.
 26. 1 point
  32 så har du en flaskhals mindre
 27. 1 point
  16 räcker bra.... Om du inte ska köra stora samplebibliotek
 28. 1 point
  Här är en av mina favvo live kanaler där, dom kör regelbundet där. Scrolla fram till du ser att hon lirar elgura. Ljudkvalitén på det dom har på Spotify som videon börjar med tycker jag är sämre än från själva sändningen och dom här kan ha från några hundra till tusen tittare kanske. Dom säljer både musik och annat som hör till dom som artister.
 29. 1 point
  Jo vi får se hur det går. Nu får man sitta och vänta på nån slags besked men jag tyckte det gick bra med jobbintervjun iallafall. Gott kaffe hade dom... Tydligen var det många som sökt så han var tvungen att pausa jobbannonsen. Den som har en lever får se.
 30. 1 point
  Jag har spelat in väldigt mycket sång och tycker jag är rätt duktig på det. Så här tänker e jag.. I de flesta fallen så får man dela upp sektioner för att få till bäst resultat. Dock underlättar det oftast om sångaren sjungen minst en hel fras men man gör vad man måste. Är det någon som är sämre får man ju försöka dra en line mellan godtagbar pitch och performance. Man blir ju också bra på att avgöra vad som är en tillräckligt bra för att kunna pitcha till i editering. I de bästa av världar spelar man in längre tagningar om sångaren är duktig så man verkligen kan fånga en känsla. Det händer dock mer sällan än ofta haha! Jag gillar kompa ihop sång tagningar "on the fly". Jag avgör vad som är bäst i stunden och litar på mitt omdöme. Skulle det dock vara lite tveksamt kan jag ändå spara en extra tagning eller två. Men jag vill inte ha en playlist med 28 olika takes. Det känns som det är lättare att avgöra vad som är bra när man väl spelar in än att sitta i efterhand och välja.
 31. 1 point
  Hej! Vill bara nyansera uppfattningen om att Mac ofta är dyrare och Windows-datorer är mer prisvärda. Allt beror så klart på vad man prioriterar och värdesätter, men om man räknar med uppgraderingspriser för exempelvis Cubase under tre/fyra år så kan man landa kring 2500 kronor om jag räknar rätt. Det är mer än vad en full licens av Logic Pro X kostar, och den kostar heller inget att uppgradera.
 32. 1 point
  Hittade lite nya gratisljud igen:-) Trumpet Fields och Rare Groove Piano. https://www.spitfireaudio.com/labs/?om_campaign=omme_fc11a1a3-edd_23601_76234&om_send=aebd2f21da2142ccb947c9bb2dd3b70a&utm_campaign=omme_fc11a1a3-edd_new_labs_trumpet_fields_download_for_free&utm_content=variation_a&utm_medium=email&utm_source=ometria
 33. 1 point
  https://support.focusrite.com/hc/en-gb/articles/207354755-How-do-I-create-a-Hardware-Insert-in-Pro-Tools-
 34. 1 point
  tjena, ja är villig att samarbeta ihop nått. Om vi slår våra skallar samman så skulle resultatet bli hur bra som helst.
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.