Jump to content

Leaderboard

 1. Magnus Lundberg

  • Points

   5

  • Posts

   33


 2. Jon Rinneby

  Jon Rinneby

  Huvudmoderator


  • Points

   3

  • Posts

   3,320


 3. Jennifier

  Jennifier

  Medlem


  • Points

   2

  • Posts

   6


 4. Björn Olsberg

  Björn Olsberg

  Administratör


  • Points

   2

  • Posts

   4,579


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/25/2020 in ce620ecf69b4d261a99f20ac4bf453f3 Comments

 1. Ännu ett tips som förklaras så att "alla" kan förstå. Ha ni planer på sammanställa de bästa tipsen till en bok eller eller så. En del av oss har lite väl mycket skärmtid.
  2 points
 2. Intressant och lättfattlig artikel. Skall rekommendera denna till mina elever i Musikproduktion.
  2 points
 3. En utmaning med referensspår tycker jag är att hitta de som matchar med låten som mixas. Jag brukar ha flera, en för versen och en eller två andra för refrängen. När jag började mixa undvek jag felaktigt referensspår helt enkelt för att det va knäckande att höra hur dålig min egen mix va i jämförelse:) Detta är såklart att lura sig själv... Bra tips som du ger här att bestämma vad man skall lyssna efter per referenslyssning. Lätt att gå bort sig annars. Jag använder pluggen REFERENCE2 som funkar jättebra.
  1 point
 4. 1 point
 5. Tack Jon. Just BASSROOM har jag inte men Tom Framptons pluggar är väldigt bra och prisvärda. REFERENCE2 och LEVELS har jag haft mycket nytta av.
  1 point
 6. Grymma tips! Jag håller verkligen med om att utrustningen inte alls spelar roll när man har tröttat ut sina öron bortom en viss grad och inte längre hör helheten utan hittar "fel" där de inte finns. Ibland tvingar jag mig själv att inte lyssna alls på det jag håller på med i några dagar, och resultatet blir alltid att man direkt ser exakt vad som behöver förbättras :)
  1 point
 7. Bra tips Jon:) Har den pluggen på mixbussen. I små portioner gör den underverk. Tror att Slate erbjuder den gratis fortfarande.
  1 point
 8. Gratis program för testning av rumsakustik. (Inte testat. Ännu). https://www.roomeqwizard.com/
  1 point
 9. Hamnade här efter 100 timmars googling kring vilken mikrofon jag ska köpa. Det lutar mycket åt Spirit. Gillar luftigheten otroligt mycket. Men jag funderar på om det kommer fungera i en hemmamiljö, i ett rum som inte är behandlat. Tänkte använda micken för sång och gitarr.
  1 point
 10. Tack för tipset, den ska jag absolut kolla in. Det är, i mina öron, deras starkaste album 🙂
  1 point
 11. Tack, jo 1176:an är faktiskt mycket enklare än många tycks tro. Och All-button är fantastiskt kul att leka med på trumrum, överhäng eller annat som behöver en rejäl skjuts. Mvh Jon
  1 point
 12. Bra tips! Ska definitivt kolla upp mer, verkar vara på min nivå av önskad enkelhet. All-button läget känns ju givet hehe.
  1 point
 13. Tack. Det är en mycket relevant fråga. Jag tycker du ska fokusera på en mastring till samtliga streamingtjänster och då utgå från Spotify. Lägg dig på strax över -14 LUFS så är du säker. Det enda undantaget är Soundcloud som inte har någon normalisering i dagslaget, men där bestämmer du helt och hållet själv, precis som på CD-tiden, hur mycket du vill pressa din musik. Du kan läsa mer om hur jag tänker kring ämnet här: /Jon
  1 point
 14. Kan tipsa om att Fuse Audio har 50% rabatt om man anger rabattkoden XMAS20, fram till 10/1. Så då är det riktigt förmånligt.
  1 point
 15. Tack! Och måste säga att det faktiskt mer än halverade tiden med att sätta den grundläggande balansen. Vald volym kändes dessutom väldigt rätt. Tog ett tag att ta in var man skulle lägga volymen men det landade ganska snabbt. Given kille i nästa mix också:)
  1 point
 16. Tack tack... Har ozone också såg att den har dessa funktioner
  1 point
 17. Tackar, jo det finns faktiskt planer på detta. Lovar att uppdatera så fort jag vet mer. Mvh Jon
  1 point
 18. Jag vill tipsa om Focusrite Balancer, som tillverkas av Sonible. Kan vara trevligt ibland att prova på en kanal och se vad pluggen skulle föreslå. https://www.sonible.com/balancer/ Även Track Assistant och Sculptor i iZotope Neutron kan ge utgångspunkter och så får jag se om jag vill ha något av det t ex behålla eq-förslag men stänga av kompressorförslag.
  1 point
 19. Hej Jon. Mycket matnyttigt i Fredagstipsen och uppskattas. Har för en tynande frånvaro då tiden inte räckt till men gillar Studio. Nu är kanske risken stor att från noll deltagande i gemenskapen göra fel saker på fel plats med gammal information. Men jag gillar Valhallas alla insticksprogram och om det mot förmodan är någon som inte har vetskap om att de har tre mycket kompetenta insticksmoduler som är helt gratis så tänkte jag passa på att delge det. Dock inte "flaggskeppet" VintageVerb som du nämner i din artikel. (Vid respektive nedladdningssida så är det direktnedladdning utan informationsutlämnande, ganska sällsynt idag, så "creds" till Valhalla) https://valhalladsp.com/shop/reverb/valhalla-supermassive - ver 1.1.1 https://valhalladsp.com/shop/modulation/valhalla-space-modulator - ver 1.2.0 https://valhalladsp.com/shop/delay/valhalla-freq-echo - ver 1.1.6 Bilderna är "lånade" från Valhalla och versions numren är felaktiga. Om mina ettor och nollor inte hör hemma här så ber jag om ursäkt. Ha en trevlig och produktiv helg / Vänligen Jonas
  1 point
 20. Kan någon ge mig kontaktuppgift till någon där? Jag älskar sådana initiativ och skulle tycka att det verkligen vore skitkul att se hur det går för dem och kanske erbjuda någon gästföreläsning 🙂
  1 point
 21. Och nu blev det officiellt. Apples ”X” har försvunnit från apparna i App Store. Nytt i Logic Pro 10.6: 12 nov 2020 Version 10.6 Förbättrade prestanda och effektivitet på Mac-datorer med Apple-krets. Gör det möjligt att styra stegsequencern med Logic Remote på iPad eller iPhone för att skapa rytmer, baslinjer och melodiska delar. Stöder alla Novation Launchpad-funktioner. Förbättringar av stabilitet och prestanda.
  1 point
 22. Ett tag va jag inne på att skicka hela mixbussen till ett reverb (har Seventh Heaven pro) men sen har jag förstått att det inte är rekommenderat att göra så. Har dock svårt att förstå skillnaden att sända alla group buses till ett reverb kontra send av mixbussen. Ger inte det samma effekt? Skulle gärna få detta klarlagt. Min egen teori är att man med det du föreslår kan välja hur mycket man skickar till senden per buss? Annan sak jag är osäker på är reverb på virtuella instrument. Bör man alltid disabla detta innan bounce och sedan skicka tracket till mitt eget reverb för att komma undan muddig mix om flera olika reverb används?
  1 point
 23. LUFS ångest! Det var lättare förr när man bara skulle trycka på för fullt! Metallica Death Magnetic FTW! Bortser man från ovan är det underbart att kunna få låtar med dynamik att bryta igenom istället för att sönderkomprimerade masters alltid vinner! Bra utveckling! Tack för artikeln!
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...