Jump to content

Leaderboard

 1. Terror

  Terror

  Medlem


  • Points

   4

  • Posts

   2,448


 2. Björn Olsberg

  Björn Olsberg

  Administratör


  • Points

   2

  • Posts

   4,574


 3. Peter Roos

  Peter Roos

  Medlem


  • Points

   2

  • Posts

   2,037


 4. CHAE

  CHAE

  Moderator


  • Points

   1

  • Posts

   2,483


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/22/2021 in all areas

 1. Min absoluta favoritskiva när jag växte upp var Dream Theaters 'Scenes from a memory'. Det var första gången jag någonsin hört rock/metal vara så intressant. Petrucci's solon, Portnoy's trummande etc. Jag var förälskad. Sedan dess har jag alltid velat göra en egen "concept album"-skiva. Jag började skriva på denna platta tidigt 2016. Jag har nog skrivit över 200 minuter material för den, men mycket var bara skit. Vad som blev kvar, efter mycket omskrivningar och ominspelningar är en platta på ca 32 minuter. Jag försökte göra EN enda låt, och det känns som om jag lyckades okej. Det är lite breaks här och där, men allt flyter ändå ihop. Så lyssnar du från start till slut, så är det en enda stor resa, och det var det jag eftersträvade. Att göra ett concept album 2021 är rätt idiotiskt, då folk endast hoppar mellan singlar och lyssnar på spellistor. Men jag gjorde den här skivan för mig själv. Men om andra kan tänka sig att lyssna igenom 32 minuter av mitt halvdanna artisteri, så är det fantastiskt. Skivan är instrumental, då jag inte är någon sångare. Alla solon är även rätt simpla, då jag inte är någon lead-spelare. Men det tränar jag på till nästa skiva! Den första singel heter 'Far from real' och ni kan både se och höra den här: Jag skulle bli jätteglad om ni kunde pre-save skivan via denna länk! Ni behöver inte lyssna på den senare, men om ni pre-savear så pushas den lite gran, och det skulle uppskattas! Jag har skrivit, spelat in och mixat skivan själv. Mastering är gjord av Joel Wanasek. Om ni har några frågor och/eller kommentarer så skriv gärna här nere! 🙂
  3 points
 2. Långsam som i tid, ja. Det har inte varit trögt att skriva. Snarare tvärtom. Men som jag skrev så var mycket skit. Tror hela skivan finns i 3 versioner, typ. Men man flyttade runt lite grejer för att de skulle flyta ihop bra. Det svåraste var väl att vara kreativ med tempobyten och tonartsbyten. Det hade varit lätt om allt var i D och i 165bpm tex. Men det hade varit trist. Så att försöka smälta ihop allt var de svåraste. Det blev tyvärr någon "nödbrytning" på ett ställe som jag inte är 100% nöjd med, men jag var tvungen att släppa skivan någon gång. Annars blir det aldrig klart. Nu har jag gått vidare och påbörjat nästa projekt 🙂
  1 point
 3. Mm det är en utmaning men det klarade du av galant IMO👍🏼 Kan tänka mig att processen varit både intressant och långsam (?)
  1 point
 4. Tungt och intressant lyssning! Bra jobbat terror! Gillar när acken kommer tillbaka där vid 3.15 samtidigt som det manglar på 👍
  1 point
 5. Åh vad kul! Väl spelat. Den singeln kommer spelas här. Kommer du släppa även på Apple Music? Hittade ingen förhandsinformation där. Ser fram emot albumsläppet!
  1 point
 6. Grattis! Låter skitbra måste jag säga, gillar progressiv rock stenhårt så det är kul att någon håller på med denna stil. Det här kan ju vara något för vår Slottskogsfestival i https://garf.eu också live, Slottskogen Goes Progressive. Pre-saveade den också på Spotify och blir kul att höra hela.
  1 point
 7. Peter är inne på viktiga saker. Jag hade personligen varit försiktig med att köpa utanför EU. Dels för att den svenska konsumenträtten inte gäller där, men också eftersom företag i vissa fall inte har världsgaranti utan kontinentgaranti (som oioioi märkte). Dessutom (som Peter Roos är inne på) är priset inte alltid så fördelaktigt som man kanske tror inledningsvis. Om du handlar en gitarr för, låt säga motsvarande 5000 kronor i USA, och vi antar att frakten kostar motsvarande 1000 kronor (taget mer eller mindre ur luften - detta måste i likhet med garanti mm naturligtvis kollas upp i förväg), så blir kalkylen: Vara: 5000 kr Amerikansk VAT (varierar ngt beroende på varifrån du handlar): Ca 10 % = 500 kr Frakt: 1000 kr Tull: 3 % av 6250 kr (5000+1000+250) = 187,50 Svensk moms 25 % av 6437,50 kr (6250 + 187,50) = 1609 kr Totalt: 8047 kr Det kan också vara så att du blir ålagd att betala importtullsdeklarationsavgift på 125 kronor beroende på vilket företag som sköter transporten.
  1 point
 8. Hej Metal, tänk på att det läggs på moms och tull, och sedan moms på tullen, plus en ganska stor fraktkostnad som kommer att läggas på när du handlar från U.S.A. så det kommer att vara billigare att köpa dina gitarrer här i EU. Känner man någon i the US så kan man be dem köpa gitarren istället och ta med sig. För övrigt är Sweetwater ett bra Online-företag där det också går att köpa på avbetalning. Jag har handlat mycket mjukvaror på nätet, bland annat därifrån, och det känns väldigt säkert, men skulle dock vara tveksam till att handla en bas eller gitarr on-line, man vill ju känna på den först:-) Det är lite olika momssatser beroende på vad man köper utanför EU: https://www.tullverket.se/allmantomavgifter.4.792224361590183a4d311a5.html Mobilskalen i exemplet från Tullen köpta utanför EU (i Kina) - blev alltså 663 kronor dyrare (från 1800;- till 2463;- med moms och tull), och då är inte frakten inräknad heller. Jag köpte en Demeter VTBP-201 S från Tyskland istället för U.S.A. eftersom de skulle ha runt 1200,- i frakt därifrån (vikt 6,8 kg).
  1 point
 9. Tack 🙂 den kommer senare i år, nästan färdig 🙂
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...