Jump to content

Leaderboard

 1. Jon Rinneby

  Jon Rinneby

  Huvudmoderator


  • Points

   3

  • Content Count

   3,530


 2. drloop

  drloop

  Medlem


  • Points

   1

  • Content Count

   10,717


 3. Peter Roos

  Peter Roos

  Medlem


  • Points

   1

  • Content Count

   2,087


 4. candybag

  candybag

  Medlem


  • Points

   1

  • Content Count

   346


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/21/2021 in all areas

 1. Hej på Er alla studiorävar! Roat mej med att spela lite på min Fender Jazz... Så här i Coronatider gäller det att öva hemma så mycket som möjligt för att inte komma ut på gig alldeles försoffad och allmänt förslappad när den här förbaskade pandemin är över - det rasar snabbt utan gig.... Blev en rätt störig och lagom irriterande liten trudelutt som fick titeln "Spela mera bas" Spela mera bas Text & Musik Henric Svensson 20210220 Vad är meningen med detta? - Det är väl så att bli bättre kanske! Vad är meningen med detta? - Jo det var så att i mor
  1 point
 2. Bra jobbat, Henric! Fender J- och P-basar är de enda man behöver i sin ljudpalett, tycker jag, och funkar med de flesta stilar. Din låter fantastiskt bra. Hade en USA J-bas för länge sedan, men kör nu Sandberg J-Bas.
  1 point
 3. Det låter som du har olika anslag på de olika tonerna. Testa sätt velocity på alla tonerna på samma värde. Sidechainen kan också påverka naturligtvis.
  1 point
 4. Låter varje anslag likadant om du spelar en och samma ton i snabb följd? Om inte beror det på en analogemulering som kanske inte passar så bra för just det här ändamålet. Testa att sätt Decay under loudness contour till max och se om basen jämnar ut sig. Du sabbar säkert patchen i övrigt, men då får du helt enkelt göra ett lager för 30-100 Hz, och ett nytt lager med låg Decay för resten av frekvenserna.
  1 point
 5. FREDAGSTIPSET: UREI 1176 är utan tvekan en av de mest uppskattade och samtidigt missförstådda kompressorerna genom tiderna. Den är med sin FET-krets både snabb och aggressiv men kan också vara väldigt mångsidig.
  1 point
 6. Jag hjälper er med design av skivomslag, logotyp, backdrop, t-shirt, stickers och allt annat ett band/musiker/producent kan tänkas behöva. Ni kan ha klara ideer, lösa ideer eller inga ideer, vi arbetar tillsammans för att komma fram till ett bra slutresultat. Tyvärr kan jag inte erbjuda design för t.ex. hemsidor eller musikvideos. Jag jobbar professionellt som grafisk formgivare och har även ca 8 år erfarenhet från tryckeri. Fråga gärna om ni undrar något.
  1 point
 7. FREDAGSTIPSET: Virveltrumman är trumsetets absolut viktigaste del. Trots detta slarvas det många gånger med vår älskvärda trotjänare när det väl är dags för inspelning och mixning.
  1 point
 8. Ni som följt mina Fredagstips vet att jag ogärna, eller rättare sagt gärna undviker att berätta exakt hur du ska göra för att uppnå ett visst resultat. Jag tror helt enkelt inte på att mixa efter recept och är en fast förespråkare av att varje mix är unik och därför kräver sitt speciella tillvägagångssätt. Med detta sagt tror jag ändå det är bra att stundvis ge lite mer handfasta tips av karaktären ”gör så här” och då ta risken att mindre vana studiorävar eventuellt tolkar dessa som ”den rätta lösningen” eller genvägen till ljudeufori. Så är naturligtvis inte fallet. Vidare är det viktigt
  1 point
 9. Ännu ett tips som förklaras så att "alla" kan förstå. Ha ni planer på sammanställa de bästa tipsen till en bok eller eller så. En del av oss har lite väl mycket skärmtid.
  1 point
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×
×
 • Create New...