Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/19/2018 in all areas

 1. 6 points
  IDG har sålt varumärket Studio till två av grundarna och Nordens största sajt inom musikskapande lever vidare i nygammal regi. Stockholm 2019-05-23: Som flera av er besökare säkert noterat har publiceringstakten på Studio.se varit relativt låg de senaste månaderna vilket berott på att det pågått ett ägarbyte bakom kulisserna. Sedan Studio startade 2003 har en stor del av mediekartan förändrats på ett spännande sätt och så även förutsättningarna för Studio. Under mer än 15 år har medieföretaget IDG stått bakom Studio. Både genom starten av papperstidningen, webbsajten Studio.se, genomförandet av många mycket lyckade seminarier och inte minst communityn Studio forum. För att Studio även fortsättningsvis ska ha förutsättningar att utvecklas som en värdefull community för musiker, producenter och låtskrivare, tar två av de ursprungliga grundarna, Andreas Hedberg och Björn Olsberg över projektet. Det görs från och med nu genom det nybildade företaget Studio AB. – Vi har flera spännande idéer för Studios framtid, säger Björn Olsberg, före detta chefredaktör och fortsätter: – Det är idéer som vi just nu arbetar fram planer för att genomföra. Precis som tidigare är Studio en gemenskap för musiker, låtskrivare och producenter och där vi alla bidrar till att Sveriges musikliv är ett av världens ledande. Studio forum har redan flyttat från IDG till en ny server. Startsidan www.studio.se kommer tillfälligt att ta en paus men återkommer inom kort. – Som besökare på forumet kommer du till en början inte märka någon större skillnad, men vi kommer lägga tid och kraft på att stärka Studios position som en mötesplats för hela musiksverige, säger Andreas Hedberg. Andreas har i sin roll som marknadsansvarig på IDG hela tiden varit involverad i Studio medan Björn kommer tillbaka till sajten som han en gång i tiden var chefredaktör för. Björn Olsberg och Andreas Hedberg
 2. 4 points
  Nej det där handlar inte om brist på kunskap. Du lurar bara dig själv. Det här man med att man börjar göra en låt och inte gör den klar är ett otroligt vanligt förekommande hos de som aldrig har jobbat tillsammans med någon annan och allra, allra oftast, sitter med en keyboard och sina vst-syntar i sin hemmastudio. Kan låta som en generalisering eller fördom men det är så det förhåller sig. Det det handlar om är helt enkelt lathet, bekvämlighet och brist på disciplin.
 3. 3 points
  Vad ska du leva på? Föräldrar? Ditt jobb är att gå i skolan. Ditt jobb är att skapa kontakter i skolan som du kommer ha lång tid framöver, kanske hela livet. Ditt jobb är att förbereda dig för resten av livet. Det är få förunnat att leva på kulturinkomster. Att få jobb utan gymnasiumbetyg är nog svårt. Till och med golvkosmetologer behöver utbildning. Rengöra toaletter är en vetenskap. Hur tror du att du kommer tänka om 10 år när dina kompisar har jobb, familj, bostad medan du bor hemma? Leva på flickvän/pojkvän? Hur länge håller kärleken som den tärande? Så se till att du är på skolan på måndag kl 08:00!
 4. 3 points
  Jag köpte nyligen en i9 9900k, och håll i hatten vilket fartmonster! Min gamla i7 6700k slog i DSP-taket på vissa projekt (skrap och sprak), med 9900k kan jag slänga in ungefär dubbelt så mycket pluggar i samma projekt innan det tar stopp. Men det beror ju mycket på hur du jobbar, har fått för mig att du kör mer ackustiskt och spelar in live snarare än att ösa på med massa pluggar och mjukvarusynthar? Kan inte avgöra på rak arm om datorn du länkar till är prisvärd, men köper man OEM vet man aldrig vilka fläktar som sitter i. Bygger du själv har du mer kontroll över hur högljutt nätagg, chassifläktar och cpu-kylaren är. Tänker rent generellt kring ljudnivåer eftersom man kanske spelar in i samma rum som datorn. i7 8700 är en jättebra processor hursomhelst (i din länk.) Man får som bekant mer pang för pengarna om man köper pc stället för mac. Jag är ganska färgad i frågan eftersom jag är datornörd och bara kört pc i hela mitt liv ::) Här är ett exempel för 9900k för 15000 kr, UTAN grafikkort och lagring! (Du får köra på det inbyggda grafikkortet och tigga till lagring) https://www.webhallen.com/cart/290954,290944,225255,285868,256271,283852,280948,185818?name=slejnard
 5. 2 points
 6. 2 points
  Jag gick av gammal vana direkt till https://forum.studio.se/ Där får man dock inte veta mer än "Welcome to the home of forum.studio.se To change this page, upload your website into the public_html directory" Det vore bra med redirect till nya platsen!
 7. 2 points
  Bra jobbat! Tycker det låter overall bra, framförallt låter det någorlunda eget i genren. Jag är inte supervan proddare så ta feedbacken som ni vill. 2 Minute Track Gillar idéen med låten skarpt, skönt intro. Blir lite repetativt, kanske dock var tanken med låten. Tycker ni kunde jobbat mer med outrot, känns lite tafatt att bara fadae ner mastern. Madness Slår till väldigt hårt direkt, kan vara en idé att göra en snabb fade upp på mastern med en riser i början (typ pitchbenden ni använder)? Den slidande lead melodin hade jag gjort något mer med, framförallt i sista droppet, också sidechainat den hårdare. Bryggan kommer ganska plötsligt vid 1:07, testa att klippa basen 1-2 bars och göra övergången mer tydlig. Men hade definivit armpumpat till denna på klubben Men som sagt, snyggt jobbat, finns definitivt potential.
 8. 2 points
  Hej ! Jag har gjort en låt, en slags remix på en egen gammal skum låt (som jag ändå gillar). Det jag önskar feedback på är mixen (och mastringsmässigt). Jag vet inte hur länge jag suttit och mixat och mixat och pillat och ändrat och försökt mastra... Och gjort om, om osv. Jag tycker nu att det låter helt okej, men vill veta vad nya öron tycker. Referens har jag ingen direkt, men något inte alltför modernt och radiovänligt. Det ska inte vara för crisp, men ska ju inte vara för dovt, muddigt eller rörigt heller.Så alla synpunkter och vad som skulle kunna förbättras (eller om det låter "bra" för vad det är) uppskattas jättemycket. Är det något som sticker ut direkt för er?Ha en fin dag! Ps, försökte göra en fil under 2 mb att ladda upp under låtar & filer, men även med 96 bitrate fungerade det inte.
 9. 2 points
  Några måndagar framöver kommer Lotta Fahlén gästa Studio med tips och tankar kring musikproduktion i form av Måndagstipset.Läs hela artikeln här
 10. 2 points
  Mycket bra och förnuftiga tips och tankar i tråden redan. Jag tänker att det är viktigt att ta reda på vad som stoppar dig? Varför blir inte låtarna klara? När du hittar svaret på detta så kan du leta efter en lösning på "problemet". För mig personligen så är det tveklöst så att om man skaffar en partner (eller fler) att arbeta med kommer produktiviteten att öka drastiskt. Är man fler så har man ofta olika styrkor och kan komplettera varandra. Dessutom är det jäkligt mycket roligare än att sitta ensam i sin skrubb och slita....
 11. 2 points
  Snyggt! Mer synt till folket....
 12. 2 points
  Superchunksen fyllda med stenull! Yes!!! Bara tyg och lister, sen är hela studion klar!!! Känns helt sjukt!
 13. 2 points
  För några år sedan skrev jag en artikel om saker jag önskade att jag kände till från början av min karriär som musikproducent och inspelningstekniker. Ett inlägg som mynnade ut i en trettonpunkters lista som idag känns relevant att uppdatera. Dels för min egen skull, men förhoppningsvis också för dig som läsare.Läs hela artikeln här
 14. 2 points
  En av de bästa låtarna du gjort.
 15. 2 points
 16. 2 points
  Jag som inte brukar stå ut med att lyssna på sån här musik alls tycker att det här var en riktigt bra cool låt du fått till. Första ca 1.15 min var det allra bästa. Det är klart som korvspad att det inte kan låta som dina referenser. Du använder annat än vad de gör. Det är aldrig meningen heller att man ska låta exakt som referensspår utan bara inspireras av dem för att få till mixen bättre. Det gäller ju alla såväl som amatörer som proffs.
 17. 2 points
  Hej! Kul bygge! Min erfarenhet efter att ha varit i feta studios med bra tekniker, feta studios med mindre bra tekniker och inte ens studio men med bra tekniker, är att man lätt stirrar sig blind på tekniska lösningar i den här typen av projekt. Ventilationen ska vara den tystaste, glasrutorna ska specialbeställas, dörrarna byggas för hand, rummet helst sväva i det fria osv. Ta det inte som kritik, du har säkert lagt det här projektet på en alldeles lagom nivå. Eller för den delen, om du vill att det ska bli så bra som det bara går så, kör på! Det är ju det också kul! Men, min åsikt är att många gånger räcker det med en helt okej vägg mellan live- och kontrollrum, vill man så absolut, bygg två med väggar med dubbelgips utåt och ingen gips "inåt", men framför allt. Bygg en trevlig miljö som du vill vara i länge, och ha energi kvar till att faktiskt jobba där när du byggt klart. Lite läck, eller för den delen mycket läck kan man leva med. Det är bara att höja på monitorerna.. ;) Lycka till!
 18. 2 points
  Hej! Efter en extremt lång tids frånvaro från forumet har jag hittat tillbaka. Vet inte vad det var som gjorde att jag irrade bort mig. ? Tänkte passa på att länka till min senaste EDM-låt (vocal house?) så ni hör vad jag hållit på med. Vore kul å höra vad ni tycker. ?
 19. 2 points
  Det var ju tre ord? Nejdå, tack så mycket! Känns väldigt kul att vara på sluttampen!! Nu är det bara att köra, hela vägen in i mål!! Mycket spännande att höra hur det låter där sen!
 20. 2 points
  Jag såg att 4sound har EZkeys för 199kr istället för tusenlappen med pianoljud. Billigt för Band-in-a-box-liknande koncept. https://www.4sound.se/dator/mjukvara/toontrack-ezkeys-upright-piano-download
 21. 2 points
  Denna köpte jag så jag kan växla mellan min stereo och mina nya aktiva högtalare samt lyssna i hörlurar ibland, det är dock bara om jag använder hörlurarna eller vill se led-ljusen som den behöver vara inkopplad till elnätet... https://www.thomann.de/se/palmer_monicon_l.htm?glp=1&gclid=EAIaIQobChMIua_Glbnj3gIVwU0YCh26cArEEAQYAiABEgJKevD_BwE jag är väldigt nöjd, vet dock inte om priset är billigt eller ej
 22. 2 points
  Mycket bättre! Man jag tycker fortfarande att virveln är för vass och för hög i volym. Jag tycker att du sjunger väldigt bra, en skön och väldigt egen röst, på ett bra sätt!
 23. 2 points
  Waves tune för 29$, trevlig investering Vill ha taupe från acoustica audio, yllets tips tror jag här på forumet, men har ingen info på om den släpps som vst3, den är 35% billigare på preorder Edit: köpte den, och i deras gratis plugg N4 kan man köra taupe i vst3 format:)
 24. 2 points
  Ok det gick faktiskt snabbare än jag trodde! Var främst första hörnet där jag behövde kolla att vinkeln blev perfekt, resten av hörnen vart bra av sig självt. Här står den på sin plats. Den är inte i lod med resten av konstruktionen som ni ser men det kommer jag att fixa då jag sätter dit fötterna! Provar ut fötter. De är 1 tum 4 plankor. Dessa sticker ut 15 cm. Dessa sticker ut 20 cm. Tycker att det såg bättre ut när 15 cm stack ut så jag kör på dom! Här har jag rätat upp konstruktionen. Lade spikplåtar under fötterna tills det vart rakt. Blev ju jättebra! Längst upp är det en liten glipa men det kommer att vara möbeltassar under dessa så de äter nog upp den lilla springan! Två spikplåtar under denna regel. En under regeln bakom. Då vart det lodrätt! Första foten ditskruvad! Bägge klara! Möbeltass-filt eller vad det heter, fastsatt! På bägge två! Blev ju perfekt! 0,1mm glipa typ. Sjukt! Hoppas att den högra blir lika bra. Men det får vi se. Inte supernoga om det blir någon glipa! Nu blir bygge av högra absorbenten, sedan stenull!
 25. 2 points
  Hej hej på er! Taket blir bra! Har diskuterat detta på ett byggforum och är inte lika orolig längre. Det som skulle kunna hända är att översta pluggen dras ut lite men det vertikala kraften klarar skruvarna utan problem. För att vara på den säkra sidan så kan jag lägga en plåtbit längst in, mellan regeln och konsolen. Då får jag kraften längst in på konsolen. Dvs kraften på skruvarna blir enbart vertikal. Ingen utdragskraft. Men jag får se hur jag gör! Vill börja detta inlägg med att tacka Wellness på detta forum. Han har varit till stor stor hjälp med diverse snickerirelaterade frågor!! Tack! Ok, lite uppdateringar! Hörn påbörjat! Längst ner kommer det att vara en ventil som tillåter luft att komma in under stenullen. Jag måste ventilera denna del då stenullen här ligger mot en yttervägg. Stenullen kommer att ligga på reglar som bildar kanaler för luften, sedan kommer den att ligga med distans mot väggen! Detta så att luft kan komma in under och bakom och upp över stenullen. Gör jag inte detta kommer stenullen att värma upp väggen och väggens så kallade daggpunkt flyttas närmare in mot rummet och jag riskerar att få vatten i väggen som då blir mögel! Ventilen! Lägger den på plats och ritar runt! Så här skall jag såga! Borrar några hål för att få ner sågen. Klart! Tog en evighet! Hade jag haft sticksåg hade det gått på en minut! Men jag fick ju lite träning! Passade inte ändå, fick raspa bort trä. Tog också en evighet. Mätte för snällt, skulle tagit en millimeter eller två i marginal. Men nu passar den! Blir lite stolt faktiskt! Har inga fler bilder från det hörnet men här ser ni högra hörnet klart! Där ser ni också reglarna som skapar luftkanaler under stenullen. Satte upp stålband som hindrar stenullen från att ligga mot väggen. Detta eluttag kommer att vara åtkomligt efteråt. Kommer att bli en box som man kan dra ut! Skruvöglor där snöre kommer att dras i mellan. Stenullen kommer att vila på det! Totalt 200 stycken har jag satt upp! Saknades dock en del öglor. Räknade fel... Får köpa mer! Fixerade luftkanalsreglarna på plats med lite överblivet stålband. Tak och hörn klara!!! Nästa steg blir att bygga sidoabsorbenterna, sen åker jag och köper stenull!! /Jens
 26. 2 points
  Äntligen byggstart! Pappa kom upp och vi körde en vända förbi K-Rauta och inhandlade reglar och skruv. Jag hade redan handlat beslag och sånt sen innan. Många reglar blir det. Får se om alla går åt. Tog ganska många extra. Två reglar som spänner över hela rummet. Dessa skall bära upp taket. Förberedelse för de tvärgående reglarna! Uppsatta! Taket sjunker till 62 cm:s djup närmast väggen. Det skall gå diagonala reglar ner dit. Först sänkte vi taket lägst fram. Där kommer första reflektionerna träffa. Det extra djupet gör att de gör att de absorberas i sin helhet. Jag får även då lite extra djup på taket vilket gör att jag får extra absorbtion av stående vågen. De diagonala reglarna på plats! Nästa grej är att färdigställa taket, skall till några reglar till. Sen skall jag bygga superchunksen! Sjukt taggad!
 27. 1 point
  Ja när t om en gammal hårdrockare som mig vet hur en TB-303:a ska låta så......
 28. 1 point
  Inte min typ av musik men kan definitivt känna att det är vårklänsla du vill förmedla i låten.
 29. 1 point
  Aha, du kommer säkert att tycka om dem. De är VERKLIGEN ett stort lyft mot mkt annat men nu är vi ju uppe i ca 35 kkr och där uppe kan vi klaga på mindre brister.
 30. 1 point
  Tackar! Bowie-känsla var ju lite oväntat (jag hoppas du inte menar: död). Musikal-känsla är kanske inte helt fel. Jag har ibland funderat över om man skulle kunna hitta en röd tråd i låtarna och kunna skapa en musikal. Vad skulle då handlingen vara? Jag skulle gärna testa om jag blev tillfrågad. Jag har lite lätt kompression och deesser, men jag brukar lyssna igenom ljudspåret och manuellt ställa ljudnivån så sångens lyrik går fram. Jag är rädd för att sången drunknar annars. Lyriken är rätt viktig i mina låtar.
 31. 1 point
  Övermixning, det är ett kliniskt bevisat stadie som bara botas med vila. Ju längre desto bättre
 32. 1 point
 33. 1 point
  Jag tror att sonen kommer klara sig bra med din Macbook Pro. Externt ljudkort behövs först och främst den dagen han ska spela in externa instrument/sång, eller ha både hörlurar och monitorer inkopplade samtidigt.
 34. 1 point
  Har du någon kommentar nu 6 år senare ?
 35. 1 point
  Kan enbart hålla med, bra artikel! Jobbar mycket så själv när jag meckar musik ? Så här har denna natten sett ut:
 36. 1 point
  Amen to that! Tusen tack sadomachine!
 37. 1 point
  Låter bra, men tycker super saw:en kan sluta helt vid 2:04. Låter snyggare om den inte följer med in i breaket, använd någon effekt istället om du vill brygga mer? Typ samma sak i outrot
 38. 1 point
  Varför jag började har lite olika svar beroende på vilken omgång jag började med. Har börjat och slutat en massa gånger nu. Men första gången jag började så var det faktiskt mest för att jag började läsa tidningar som Fuzz och Musikermagasinet. När sedan tidningen Studio släpptes så insåg jag hur lätt och billigt man kunde spela in sina egna låtar hemma. Då jag pga av sjukdom har svårt att spela i ett band men ville spela metal så kände jag att en studio skulle kunna ersätta musiker att spela med, vilket ju både stämde och inte var helt fel samtidigt. Gick ju att programmera instrument men jag hade aldrig tålamod att sitta och pilla till det lät helt rätt. Bestämde mig då för att lära mig spela de instrument jag ansågs behövas. Så förutom gitarr så började jag fuska med både elbas och trummor. Men då jag bara spelade mot mig själv så blev det ändå samma gamla rytmer och ackord. Men skälet till att jag börjar nu igen är att jag tröttnat på att några vänner och bekanta inte har någonstans att spela in på. Just nu så har jag möjlighet att komplettera min studio så att de flesta jag känner skulle kunna spela in här utan att behöva fixa det ena eller det andra. Det jag inte har just nu är ett bra liverum där jag kan spela in allt i en akustiskt kontrollerad miljö. Det är mycket för att få hjälp med byggnadstekniska och akustiska lösningar som jag åter igen går med i detta grymma forum. Men jag kommer även behöva mycket hjälp med inspelning och stämning av trummor osv med. Dessutom så har det ju hänt så mycket sedan början på 2000 talet då jag egentligen var som mest aktiv.
 39. 1 point
  Ok, kanske. Ett nytt sångpålägg kommer antagligen ändå göras när alla låtdelar är på plats så småningom, så då kan jag testa att höja tonarten något för att se hur det blir! ?
 40. 1 point
  Kommer bli grymt! Bra jobbat ?
 41. 1 point
  He he..tackar tackar! ? Skönt att nu kunna släppa det här med att försöka komma på något lämpligt artistnamn och istället försöka fokusera på själva låtskrivandet... ?
 42. 1 point
  Dessa är nog ganska bra. Jag har själv kollat in deras produkter. Jag kommer inte riktigt ihåg varför jag aldrig köpte något. Men jag har ett svagt minne att de var besvärliga att köpa pga transporten eller något sånt.
 43. 1 point
  Det här studiobygget har potential att bli hur coolt som helst. Jag önskar dig lycka till och kommer titta in i tråden ibland för att se hur det hela fortskrider! ?
 44. 1 point
  Jag köpte den cpun, ryzen, fattade efteråt att Intel är faktiskt bättre för musikskapande! Så rekommenderar intel just nu. Ska du inte ha en till hårddisk? kanske mekanisk. Du kan ha en mindre ssd för operativsystemet, och en 1-2 TB hårddisk för alla filer osv
 45. 1 point
  Skitgrym låt, bra proddad och framför allt: bra sång! Fantastisk röst du har:-)
 46. 1 point
  Bra prylar ovan. 8700k som processor funkar också bra om 8086k är slut.
 47. 1 point
  Den du länkade ska du absolut inte köpa nu när jag tittat närmare Den har inget dedikerat grafikkort (bara det integrerade sunkiga) och ett nätagg på endast 250 watt. Ska du i framtiden komplettera med ett dedikerat grafikkort och/eller fler diskar/instickskort kommer krämen inte räcka till. Ett nätagg som hela tiden måste leverera full effekt är inget vidare och kommer troligtvis låta en del - tyvärr är just nätagg en grej som det oftast snålas med i färdigbyggda system. Det nätagg jag tog med i min länk är på 750 watt och semipassivt, dvs fläkten går inte igång förrän verkningsgraden når över 50%. Is nice!
 48. 1 point
 49. 1 point
  Nu är taket klart! Tog bara tre dagar!! Känns sjukt gött att det gick så fort. Känns som att resten kommer att gå lika fort nu! Stolpe på plats. Dels för att stötta upp den tvärgående regeln, dels för att vara en del av superchunksen som kommer där sen. På andra sidan också. Distanser som skall sitta bakom taket och hindra att stenullen ligger direkt mot väggen. Man vill inte ha stenull direkt mot en yttervägg, då kan det bli kondens i väggen med mögel som följd! Uppsatta! Luftspalten! Här är det färdiga taket, i profil! Nästa steg är att bygga superchunksen och sedan sidoabsorbenterna. Sedan skall jag åka och köpa stenull. När den är uppsatt är det bara tyg och lister kvar, sen är studiobygget klart!! Sjukt taggad!
 50. 1 point
  Känns lite som Sparks möter... hmm Beatles, kanske! Rätt i min bok, i alla fall!
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
 • Create New...