Jump to content
Annons

florianfalk

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag undrar om det finns något sätt att ta bort instrumentalen från en låt, men ha kvar sången, utan att ljud kvalitén blir superskräpig. Att man liksom tar bort alla frekvenser förutom de som sången ligger på, om ni förstår vad jag menar... Tacksam för svar!
  2. Men ifall du menade som i det där knife party-klippet (såg inte det inlägget förrens jag postat mitt eget) skulle nog Google translate funka utmärkt.
  3. Inte mycket, lite reverb och så, ungefär som när man spelar in sång, skulle jag tro. Möjligtvis att de pitchat ner rösten något tonsteg.
  4. Det där är helt klart "riktiga röster" - de där ljudspåren har alltså spelats in av en mänsklig röst för sig, och är inte framställda av någon dator, utan helt enkelt inspelade precis som när man spelar in t ex sång till en låt. Man kan använda t ex Google translates röst (den som säger ord man översatt), och spela in ljudet med typ audio hijack, men den rösten låter ju mer som en dator. Det kan hända att det finns någon plugg som den som du letar efter, men den rösten skulle inte alls låta lika dramatiskt som de i videorna, mer enfaldig och som just en datorröst. Hoppas jag varit till någon hjälp och lycka till!
  5. Tack så mycket för tipsen båda två! PS. Tipsa gärna andra om den här tråden, då jag tror att många skulle behöva hjälp med olika saker, och ju fler vi är desto mer kan vi lära oss!
  6. Samma här! Själv undrar jag hur man ska göra för att få sin drop fetare, om du förstår vad jag menar... Några tips?
  7. Har kollat runt lite på forumet men inte riktigt hittat det jag sökt, så därför startar jag nu själv en tråd där vi kan ge varandra råd och tips på hur man går tillväga för att göra elektronisk musik och dansmusik, och även ställa frågor ifall det är något man vill veta hur man gör, främst i logic då. Lite som en studiecirkel, fast på nätet. Hoppas att det är fler än jag som känner behov av en sådan här tråd! PS. Ifall någon tycker att den här tråden är placerad på fel ställe, eller ifall någon redan vet att det finns en sådan här tråd så får de gärna säga till, så flyttar jag eller tar bort den.
  8. florianfalk

    Nu spelas:

    Haha råkade faktiskt bli så att jag lyssnade på en egen låt...
  9. Jag ska försöka göra ett par olika till dig. Skickar som pm!
  10. florianfalk

    drophjälp

    Jag har problem med att göra mina bassdrops (om det jag är ute efter nu kallas så) riktigt tunga. Jag vill att det ska låta ungefär som runt 1:24 i den här låten: http://youtu.be/8rOlh25CQzM Vet någon hur man ska göra? Vilka ljudspår och vilken automation ska dit osv? Jag använder Logic express 8. Tack på förhand
×
×
  • Skapa ny...