Jump to content
Annons

YippieKaey

Medlem
  • Antal inlägg

    281
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

4 Neutralt
  1. Är det inte lite så också att man automatiskt glider in i typ pentaskalor automatiskt om man är uppväxt i ett musikklimat där i princip all musik man hört sen barnsben är baserad på olika varianter av blues? Och såklart kan man slänga in nån udda ton här och där så länge den har rätt ton innan och efter. Bara pumpa mellan Fiss och Ciss till vilken låt som helst kommer liksom inte låta bra( så länge inte just den låten går i typ Fiss d.v.s)
  2. Ironman: Du måste byta källa på din fakta, det finns INGA Shariadomstolar som står över svensk lagstiftning i Sverige. Det finns säkert nåt gäng i nån källare som kallar sig Shariadomstol men jag har ännu inte hört talas om att detta gäng har mördat, huggit handen av eller stenat ihjäl någon utan att ha blivit dömda för det enligt svensk lag. Vidare talar du om att 60 procent av grova våldsbrott begås av "invandrare". Till att börja med är din avsnävning av det statistiska underlaget från "brott" till "våldsbrott" till "grova våldsbrott" ett klassiskt sätt att få statistiken att spela till ens fördel. För det andra är din statistik felaktig, eller åtminstonde ej överensstämmande med BRÅ:s rapport från 2007( ev 2009, minns ej) som statuerar att det snarare rör sig om kring 20 procent. Tror inte de siffrorna har stigit med 200 procent sedan dess. Du skrev följande till Rockford: ". Jag vet(!?) att allt som inte stämmer överens med din världsbild avfärdar du som falsarium." Bortsett från din felaktiga svenska så bör du snarare applicera denna mening på dig själv då jag vågar sätta pengar på att du får din "verklighet" ifrån sidor som Flasback, Avpixlat och Fria Tider. Eller känner du personligen några "kriminella invandrare?" Kognitiv dissonans är ett allvarligt problem i dagens politiska diskussion och du påvisar detta fenomen väldigt pedagogiskt. För övrigt anser jag att Copyswede bör förgöras....
  3. Vet inte hur det funkar i Logic men öppna ett MIDI-spår, välj midikanaler in och ut och ev en aux som tar upp ljudet.
  4. Jag tänkte på hela mixen, förutsätter att folk hipassar typ gitarrer och sånt.
  5. Ah då förstår jag. Jo det är klart, så är det. Formulerar om frågan till: Någon som använder ett filter med 12-24 dB/oktav och cutofffrekvens vid 40-50?
  6. Hur menar du där? Förstår inte riktigt:)
  7. På tal om sånt, hur brukar ni skära. Någon mer som skär allt under 30-40 hz? Jag tänker att om man gör typ pop/blues så kanske man inte behöver de frekvenserna öht egentligen? Och är det några fler som referenslyssnar i bilstereo? Tänker att det mesta låter betydligt bättre i en bilstereo, med all extra bas som brukar uppstå. Någon som vet vad den bashöjningen beror på, mer än om man har en fet baslåda? Och tack igen:)
  8. Hejsan, håller på att samla in rätt stora mängder data inför en kommande uppsats jag ska skriva. Jag ber er ödmjukt men bestämt om hjälp med en( egentligen fyra) ganska enkel fråga nämligen: 1. Vad lyssnar ni på för högtalare/hörlurar? 2. Referenslyssnar ni på olika system, i så fall vilka? 3. Vilken genre är ni mest aktiva inom när det gäller mix? 4. Använder ni subwoofer vid mix? Jättemegasupertack på förhand!
  9. Två tankar: 1. Om du har problem mef referenser inom electronican och är fast i "gubbrocksträsket" så lyssna på Justice senaste platta där t.e.x låten New Lands låter EXAKT som AC/DC med synthar. Jag är metallsnubbe som helt gått över till synthbaserat och den lär du digga. 2. Om du har en Minimoog så kör typ alla basar genom den, dels lär det låta asbra och dels kan du ju med backning hävda att alla som ogillar dina basar är obildade kretiner eftersom man inte dissar Moog;)
  10. Här är mitt lilla kaos. Uppdaterat lite saker sen bilden togs bland annat nytt ljudkort. Försöker göra fräsig funk med 80-talsostighet. Varvat med lite rockmangel.
×
×
  • Skapa ny...