Jump to content
Sign in to follow this  
DMM

Klistra/nita trådar

Recommended Posts

Det kanske vore en idé att moderatorer kan "klistra" trådar, så att säga, så dom alltid ligger överst i standardlistan (aktuella diskussioner) med senast uppdaterade trådar.

Många andra forum har så när det är viktiga eller väldigt intressanta trådar.

Bara en tanke....

[edit]

Som exempel på en sådan tråd kan nämnas den egna studiomelodi-festivalen då den kommer att pågå en längre tid....

Edited by DMM

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Alla moderatorer kan nita trådar. PM:a oss eller "anmäl" det första inlägget i tråden och motivera varför den borde vara nitad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alla moderatorer kan nita trådar. PM:a oss eller "anmäl" det första inlägget i tråden och motivera varför den borde vara nitad.

Aha!

Bra att veta. Jag har aldrig sett det förr här, så jag trodde inte den funktionen fanns.

Tack!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det finns massor av nitade trådar - men man måste gå in i respektive avdelning för att se dem överst. Hade de legat i "Nytt innehåll", så hade man aldrig sett annat än de nitade trådarna där...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Senaste foruminläggen

 • Similar Content

  • By Paulaner
   Hej!
   Sitter å letar efter lite bra musik och artister att följa på soundcloud. Kom att tänka på att det hade vart väldigt kul att få höra hur alla musiker/producenter här på forumet låter. Så min tanke är att starta en "soundcloud tråd", där man inte kommenterar varandras musik eller något annat, utan enbart lägger upp en (endast en!) låt från sin soundcloud. På så sätt skulle vi kunna hålla tråden ren och man skulle enkelt kunna lyssna igenom hur alla låter, och eventuellt hitta personer/band att följa om man nu känner för det.
   Vet att det finns trådar för låtkritik men det är inte poängen här. Poängen är istället att enkelt hitta bra musik som andra här gör. Kommentarer kan sedan ske via PM eller Soundcloud.
   Gillar ni tanken kan ni väl bara lägga upp en soundcloud låt nedan och bygga på listan?
   Jag kan börja:
   https://soundcloud.com/paulane-2/calm-feeling
   Edit: Redigerade rubriken
   Vänligen,
   CHAE, moderator
  • By DMM
   Hej ALLA forum-medlemmar!
   Jag har en kul idé på gång, något som kanske kan föra oss samman lite mer på ett kul sätt.
   Jag börjar med att ta reda på intresse samt kunskap för att kunna gå vidare med idén i sig, samt presenterar idén som den är tänkt.
   Fråga:
   Hur många vill eller kan tänka sig att sjunga (nybörjare, medel-duktig, proffs)? ALLA är välkomna!!
   Idén:
   Tanken är att det här ska vara ett kedje-projekt, d.v.s. man ska sjunga enligt presenterad text (sin del) och regler, och sedan skicka vidare sitt eget resultat till nästa person som har anmält sig och som står på tur i listan. Varje person kommer alltså att behöva sjunga en del av en låt. Hur lång den här delen blir hänger på antal deltagare. Ju fler deltagare, ju kortare del att sjunga för varje deltagare, men desto roligare med fler så klart.
   Själva låten och "startskottet" står jag för. När det är dags presenterar jag låten med ursprunglig sång och text, samt förser alla deltagare med text och musik att öva på (med sång på hela låten). Den text som ALLA får ta emot visar tydligt vem som ska sjunga vad.
   Den första personen i listan, i turordning efter anmälning, kommer att få ta emot låten med min sång på (startskottet), och denne ska då importera låten till sin DAW och lägga på sin sång (fortsättningen) som denne blivit tilldelad enligt sång-texten. Sedan ska denne exportera det färdiga resultatet med sin egen sång på, och skicka vidare till nästa person på listan (beskrivet i sångtext-dokumentet).
   Enklast är att vi håller oss till 16bit, 44.1khz och dither vid export samt ingen "overall" limiter/kompressor/reverb etc.
   För att det här ska bli någorlunda bra så krävs vissa regler och riktlinjer enligt nedan:
   - "Reverb"-tider presenteras som en regel.
   - "Delay"-tider presenteras som en regel.
   - Volym-värde för "Reverb/delay" presenteras som en riktlinje.
   - Volym-värde för sin egen röst bör vara likvärdig med föregående röst.
   - EQ ställer man enligt önskan för sin röst, dock med tanken att frekvenser bör vara snarlika med föregående röst, samt för att sången ska passa in i övriga ljudbilden.
   - "Pitch correction"-verktyg får absolut användas.
   - Varje person är ansvarig för att hela låtens längd bibehålls, detta är en regel.
   Kan ovan vara kul och av intresse?
   För få deltagare gör det hela mindre roligt, men Ni ska inte anmäla Er nu, utan av intresse vill jag veta hur många deltagare det skulle kunna bli.
  • By Terror
   Eftersom jag gör en hel del olika mixar titt som tätt, och är i full gång med att spela in våran kommande platta Delirium, så känns det så dumt att göra en tråd per mix, därför gör jag den här tråden: Terrors tråd
   Här kommer jag slänga upp alla mina frågor jag har kring mixning och mina låtar. Jag vill utvecklas så mycket som det bara går. Målet är, att förutom kunna spela in och göra riktigt bra mixar med den utrustning jag har, också kunna ta mig ann andra bands/artisters musik och mixa. Förhoppningsvis (när jag köpt min lägenhet och kommer ha ett rum dedikerat till min studio) så kan band komma hem till mig för att spela in deras demo/skiva för en billigare peng.
   Jag skulle vilja att Mojje a.k.a Cruncher, Die Hard och crillemannen bevakar denna tråd då ni hjälpt mig mycket tidigare, och jag både ser upp till er, litar och lyssnar på er.
   Ni andra får självklart också hjälpa! Ju fler, ju bättre!!
   Så kocka en kopp kaffe, knäpp en bira, häll upp en skvätt whisky eller ett glas vin för denna tråd kommer bli lång
 • Veckans populäraste ämnen

 • Senaste låtarna

 • mixakuten_ingang.jpgMIXAKUTEN
  Som medlem får du kostnadsfri hjälp med mixning eller mastring av din låt.
  Läs mer >

 • Utvalda pressmeddelanden

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.