Jump to content
Annons

Hej hallå!


Idita

Recommended Posts

Hej! Vad roligt att ha hittat det här stället, jag har smugit omkring och läst en del i forumet senaste veckan men nu tar jag mig lite tid att presentera mig:

Jag heter Ida, är född -86 och bor i en liten lägehet utanför Stockholm. Jag har hållt på med musik så länge jag kan minnas, hela min familj har det som intresse och spelar diverse instrument. Jag växte upp i ett hus där det lyssnades mycket på blues och jazz och så småningom även 60- och 70-talsmusik. Ännu senare halkade jag in en sväng på punkrock och en del latinrytmer också. Jag har spelat fiol sen jag var 6 år, gitarr och piano har jag lärt mig av min pappa och min syster och skriva låtar började jag väl göra på ett eller annat sätt i mellanstadietiden någon gång. Jag kom in på fiol på musikgymnasiumet Rytmus men hade sökt på sång också ("bara för att inte ångra att jag inte ens försökte") och kom in på det vilket jag inte alls hade trott. Så jag fortsatte spela på både pianot, gitarren och lite grann på fiolen också vid sidan av, men valde sången som huvudinstrument.

Efter gymnasiet började jag plugga statsvetenskap och idag ångrar jag lite att jag inte fortsatte med musiken istället på ett eller annat sätt, plugga vidare inom det, att jobba med musik vad det än må vara (ser inget glamouröst jobb framför mig, bara ett som på ett eller annat sätt har med musik att göra) hade varit roligt! Fast det är väl å andra sidan aldrig för sent för det.

Jag skriver främst låtar vid gitarren eller pianot eller hoppandes mellan de båda och så länge det bara är jag, instrumentet/instrumenten och eventuellt någon mer person inblandade så känner jag mig hemma - det svåra är att sen få in ljudet i datorn och sen få ut det därifrån igen och att alltihop då förhoppningsvis ska låta bra på något vänster... Med andra ord så har jag alltså försökt lära mig lite cubase men har kort tålamod med teknik så den processen är fortfarande i startgroparna och förhoppningsvis kan jag lyckas lära mig lite av det här stället!

Här kommer några låtar jag skrivit.... eller nej vänta, så var det ju inte, det är låtar jag ÖNSKAR att jag hade skrivit! Ska försöka få upp någon egenskriven låt snart trots mina bristande teknikkuskaper. Men några låtar som är i min smak och som jag insperieras av är till exempel:

Bunbury

http://www.youtube.com/watch?v=YysTtc72sE0

Klassikern med Nancy Sinatra, så enkel och så bra

http://www.youtube.com/watch?v=T5Xl0Qry-hA

Lhasa de Sela (otrolig röst!)

http://www.youtube.com/watch?v=GbBICetOpEg

Och så Amy Winehouse vars musik jag inte hittade till förrän någon vecka innan hon dog, hade gärna hört mer musik av henne än det blev.

http://www.youtube.com/watch?v=b-I2s5zRbHg

Så, nu har ni förhoppningsvis fått lite mer hum om vem jag kan vara!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...