Jump to content

Rykten om ny MS-20 på NAMM


Recommended Posts

Det ryktas om att Korgs MS-20 återupplivas lagom till NAMM.

Skalet kommer dock vara samma mini-format som Legacy-kontrollern. Priset runt 600 euro.

Undrar om den lever upp till förväntningarna.

Det finns också en Raspberry-Pi version tydligen. Inte någon full MS-20 klon då men med Raspberry-Pi-kretsen kopplad direkt till Legacykontrollern.

Någon som testat det?

Link to post
Share on other sites
Annons

 • 5 weeks later...

Jag tror att det fanns några från den tidiga tillverkningsserien som blir tillgänglig i mars för de som har beställt i februari.

Annars är det april som du säger. Skulle inte förvåna mig om den serien är begränsad också. Har själv funderat på att beställa en. Inte för att jag egentligen behöver, det är GAS:en som slagit till igen .....

Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...

Jag var i eld och lågor när fick höra att det var sant och till det priset! Kommer definitivt köpa en efter att jag har köpt en A4, hela volca serien och allt annat nödvändigt ont 🙂

Link to post
Share on other sites

@Tainius: Va gött! Kanske en liten lokalrecension sen då? 🙂

Hehe, volca-serien verkar sketasköj den med. Får väl se om ekonomin tillåter. 🙂

Gillar att ha fysiska maskiner att leka med, känns på något sätt mer kreativt.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Senaste foruminläggen

 • Similar Content

  • By Nyhetsroboten
   Given the current realities of the COVID-19 pandemic and the health and safety of NAMM members as our first priority, it is now clear there is no path forward for an in-person event in California, and we have made the difficult decision to cancel The 2021 NAMM Show.
   While we are disappointed that we will not be able to gather our NAMM family in-person this January, we are reimagining how to connect all facets of the industry while benefiting those most deeply impacted with the launch of Believe in Music: The global gathering to unify and support the people who bring music to the world.

   Read more here
  • By Carl Löfgren
   I slutet av 90-talet tävlade synttillverkarna om vem som kunde göra det skarpaste filtret som kapade frekvenser likt en rakbladsvass Katana. Idag är de mjukare två-polsfiltren de mest efterlängtade och med Waldorfs nya 2-Pole Analog Filter finns det inte mycket övrigt att önska.
   Förutom att filtret kan ställas in på låg-, hög- och bandpass, finns det gott om tuffa finesser såsom möjlighet att överstyra signalen innan och inne i själva filtret, envelope och LFO som låter dig automatisera filtret, samt en trigger funktion som låter dig styra filtret via en extern signal. Tänk side-chain.
   Lansering ska ske innan våren och priset lär landa på runt 2000 kronor.
   Kontakt: Fitzpatrick (www.waldorf-music.info).
   Tillverkare: Waldorf (www.fitzpatrick.se).
   Klicka här för att visa nyhetsartikel
  • By Mats_S
   Tillverkaren Alesis presenterade flera nya produkter på årets Namm-mässa. Nya VI25 är en usb-klaviatur med 25 fullstora och semivägda tangenter som kompletteras av 16 slagplattor som kan lysa upp i någon av tre färger (rött, grönt och blått). Den har vidare åtta rattar, 24 knappar samt pitchbend- och modulationshjul. Ableton Live Lite Alesis Edition medföljer, liksom mjukvara för att konfigurera vilka funktioner de olika kontrollerna ska styra.
   VI49 och VI61 är två större produkter i samma familj med 49 respektive 61 semivängda tangenter. Förutom ett något större antal knappar och rattar skiljer de sig inte åt från lillebror VI25. Ytterligare nya klaviaturer är V25, V49 och V61 – förenklade versioner av produkterna ovan, men färre reglage och endast åtta slagplattor.
   IO Dock II är en dockningsstation för Ipad, som ger dig tillgång till de kontakter som behövs för att du ska kunna ansluta alla dina studioprylar. Den har ingångar för instrument, mikrofon, midi och fungerar med alla IOS-appar som har stöd för core audio och core midi.
   Core Series 24 är en ny usb-ljudkortsfamilj med tre medlemmar: Core 1, Core 2 och Core 8, där siffran givetvis anspelar på antalet ljudingångar. Alla Core-ljudkort levereras tillsammans med Cubase 7 LE.
   Andra nya produkter från Alesis är monitorhögtalaren Elevate 6, slagplattan/samplern Samplepad Pro samt Miclink Wireless, en adapter med tillhörande basstation som gör din mikrofon sladdlös.
   Prova 3 nr av Studio för bara 99 kr!
   Tillverkare: Alesis (www.alesis.com)
   Kontakt: Luthman (www.luthman.se)
   Klicka här för att visa nyhetsartikel
 • Veckans populäraste ämnen

 • Senaste låtarna

 • Utvalda pressmeddelanden

 • Who's Online (See full list)

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.