Jump to content

Focusrite Scarlett 2i2 - Problem - Hänger upp sig?


Recommended Posts

Hej mina vänner!

Köpte i förrigår ett helt nytt Focusrite Scarlett 2i2 (externt ljudkort). Började med att installera dom senaste drivrutinerna från tillverkarens egna hemsida och pluggade sedan in ljudkortet per USB (USB 2.0). Allting fungerade bra, tills det helt plöttsligt upphörde att synka med datorn. Man hör liksom ett "klipp"-ljud och sen försvinner ljudet helt och hållet. Kan även tillägga att jag enbart pluggat in ett par AKG K240 headphones i ljudkortets "headphones ingång" i fronten. Provade också med att enbart ha monitorerna ikopplade på ljudkortets bakre monitor-ingångar, men samma problem uppstår, oavsett.

Några exempel nedan som tycks utlösa detta:

- Lyssnade på en låt i Winamp, samtidigt som jag var inne på forum.studio.se och när jag klickade runt mig genom forumets olika sidor så *paff* upphörde ljudet att fungera.

- Var inne på Youtube och snabbspolade (musklick) en låt, ljudet slutade fungera.

- Satt inne i Adobe Audition 1.5, allting stoppat. Gick in på Youtube för att lyssna på låtar, men helt plötsligt hörde man inget som helst ljud.

Då ljudet upphörde att fungera, gick jag även in i kontrollpanelen/ljud och där står det att Linjeutgång (2- Scarlett 2i2 USB) används på max volym (ljudvolyms boxarna till höger, även markerat denna som standard-enhet). Att tillägga är också att om jag har ljud-inställnings rutan öppen, samtidigt som jag öppnar någon form av ljud-uppspelnings program, så hör jag ett litet "klick" och det som ska spelas upp, går inte att spela upp.

Om jag pluggar ur/in USB'n i datorn på nytt så börjar ljudkortet att fungera igen (tills dess att samma problem, inom kort, återuppstår). Kan även tillägga att när det gäller Youtube, så räcker det med att starta om Google Chrome för att Youtube ska börja fungera igen. Vad det gäller Winamp så får man avsluta "winamp.exe" i Aktivitetshanteraren och starta om Winamp, för att ljudet återigen ska börja fungera.

Vill även tillägga att en vän har EXAKT samma problem med sin dator & ljudkort (likadant ljudkort). Säljaren, som förövrigt tipsade mig om detta ljudkort, menade på att det enbart handlade om att min vän inte hade dem senaste drivrutinerna till sitt ljudkort (när jag förklarade min väns situation för att försäkra mig om att detta inte skulle hända mig, vilket det gjorde trots att jag har dem senaste drivrutinerna).

Jag har Googlat detta, både på engelska & svenska - men INGEN verkar ha något liknande problem.

Hårdvara:

Ljudkort:

-Focusrite Scarlett 2i2

Headphones:

-AKG K240

Monitorer:

nEar 05 by ESI

Systemspecifikation:

- Fujitsu Siemens Computers

- Intel® Core™2 Quad CPU Q8200 @ 2,33 GHz 2,34 GHz

- 4 GB RAM

- 32 bitars Windows Vista Home Premium Service Pack 1

Så nu till frågorna:

Vad kan vara fel?

Hur kan jag åtgärda felet?

Har ni haft liknande problem?

Väldigt tacksam för svar! Med vänlig hälsning,

Christopher.

Edited by chrippe89
Link to post
Share on other sites

Först och främst, inte för att det kanske spelar någon större roll egentligen men, varför bara SP1 på Vista?

Testa att ställa upp Buffersize om du inte redan gjort det.

Link to post
Share on other sites

Först och främst, inte för att det kanske spelar någon större roll egentligen men, varför bara SP1 på Vista?

Testa att ställa upp Buffersize om du inte redan gjort det.

Bra fråga, antar att jag och Windows Update inte hälsat på varandra på länge bara, tror du det kan ha något med saken att göra? Ska prova med buffersize, tack för idéen! Återkommer med om det funkade eller inte snarast möjligt!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Senaste foruminläggen

 • Similar Content

  • By SeatbeltHands
   hej! spelar in i Logic, har steinberg ljudkort ( nyligen köpt), kopplar in RÖDE micken i INPUT 1 och pluggar in gitarren i INPUT 2.
   Problemet är att signal från Input 1 finns men inte från Input 2? När jag byter plats på micken och gitarren så är det samma problem Input 1 svarar men inte input 2 🙁
   Det skumma med det hela är att jag någon enstaka gång fick det att fungera i ett projekt och när jag öppnar det projektet så fungerar det fortfarande! men gör jag ett nytt projekt så får jag inte signal....
   när jag väl får signal från INPUT 2 oc har pluggat in gitarren så låter denna extremt knastrigt?
   HJÄLP!
  • By mackee
   Tjena! Jag har lekt runt lite i fl studio nu ett tag och har kollat på diverse tutorials på youtube om hur man går till väga för att göra klart en hel låt. Har nu efter mycket om och men lyckats pussla ihop något som i mina öron låter helt ok 🙂 Men eftersom jag är nybörjare litar jag inte på mina kunskaper till 100% haha, därför skulle jag bli sjukt glad om jag kunde få lite kritik och feedback på mitt projekt. Genren är lite oklar men jag har försökt sikta in mig på progressive house och vanlig house. Om ni skulle hitta något som ni tycker behövs ändras i projektet, typ vad som helst, skulle det vara grymt skysst! Det skulle även vara najs om ni kunde ge mig allmänna tips kring proddandet så att jag vet vad jag ska förbättra till nästa gång!
   Mvh
   Gal1.mp3
  • By Ellen Sandberg
   Jag har precis införskaffat mig en portastudio, närmare bestämt en zoom r16 och en mikrofon. Problemet är att det inte kommer något ljud från mikrofonen. Jag har kopplat in den i input nummer 5, tryckt på phantomen, försökt spela in och använt fungerande hörlurar. Vad gör jag för fel? Hjälp!!!!! 
  • By PeppZZon
   Hej!
   Jag har som i min introduktions post berättat att jag har snöat in mig på att försöka göra "Boy band" musik mest som en kul grej och för ett skämt projekt som jag har med några kompisar. Jag har nu fastnat för låten "Born to make you happy" med Britney Spears. Tycker den summerar ljudet jag försöker uppnå ganska exemplariskt, det jag fastnade mest för är trummorna. Jag tycker att beatet låter väldigt simpelt (Även fast jag inte tycks få till det helt korrekt). Jag undrar nu hur får man till de där trummorna? Jag vet att just de samplena är extremt svåra att få tag i (Om det ens går) så det begär jag inte, jag tänker något som liknar och sen tänker jag även hur får man till beatet? Det här är säkert en väldigt nybörjar fråga men det stämmer ganska bra överens med vad jag är. 
   All hjälp uppskattas ha det bra!
    
   Länk till låten om ni inte redan hört den
   https://www.youtube.com/watch?v=iTlyTzrkxhE
    
    
  • By AXUU
   Hej på er!
   Jag började producera musik för fem år sen och köpte mig då första generationen Scarlett 2i2 vilket funkade helt ok för mig, särskilt då jag var nybörjare. Jag körde hårt med detta ljudkort tills för ungefär ett halvår tillbaka då uttaget på ljudkortet gick sönder. Som tur var hade dock min sambo ett ljudkort liggandes, M-Audio Fast Track C600, och det kör jag med nu tills jag investerat i ett nytt ljudkort. Jag har dock väldigt svårt att välja i denna ljudskorts-djungel, särskilt då jag inte har så bra koll på ljudkort.
   Jag gör nästan enbart elektronisk musik och behöver inte mer än två inputs, däremot använder jag många krävande plugins/mjukvaror i mina produktioner så som tex Omnisphere 2, Nexus2, Izotopes verktyg etc etc. På senare produktioner blir det ofta överbelastat/system overload i Logic när jag kommit upp i en hel del spår vilket är störande.
   Jag behöver ett ljudkort som klarar lite mer och det spelar ingen roll om det är USB eller Thunderbolt för mig (eller är det bättre att köra Thunderbolt för att undvika överbelastning?). Min budget är runt 4000kr (men tar gärna förslag i alla prisklasser).
   I övrigt använder jag en Macbook Pro från 2013, då ganska maxad med bland annat 16GB ram (vilket typ är standard idag?). Thunderbolt finns men inte USB-C.
   Hoppas ni kan hjälpa mig med några förslag 🙂 

 • Veckans populäraste ämnen

 • Senaste låtarna

 • Utvalda pressmeddelanden

 • Who's Online (See full list)

×
×
 • Create New...