Jump to content
Annons

Använda Johan Ripås taktik att promota sig själv och sin musik?


Ibowfornoman

Recommended Posts

Såg för ett tag sedan Johan Ripås dokumentär om hans personliga "googlestädning". I korthet handlade det om ett försök att städa undan negativa googleresultat kring sig själv. Genom bloggar, hemsidor och nätverksprofiler skrev han under ett par veckors tid upp sitt rykte ganska kraftig.

Aftonbladet skriver:

"Eftersom det oftast inte går att radera dåliga sökträffar, så måste du överrösta dem. Tillsammans med sökmotorspecialisten Nikke Lindqvist gjorde jag ett experiment för att se hur mycket vi kunde påverka Googles sökresultat av mitt namn, Johan Ripås. Jag startade en blogg i namnet Johan Ripås och jag öppnade ett Twitterkonto. Jag gjorde en sida med mitt CV och jag registrerade mig på sidor där man presenterar sig som yrkesperson. Sedan, och nu kommer hela hemligheten, så länkade vi ihop alla dessa sidor. För glöm det där med att det är mest klick som gäller, det är antalet länkar till dina sidor som gör att Google lyfter upp dem i sökresultatet."

Jag tycker det här är väldigt fascinerande! Du har själv makten att producera en valfri bild av dig själv på nätet! Denna taktik bör vi som musiker kunna använda mycket mer, och effektivare. Hur gör ni???

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...