Jump to content
Annons

Okej hörlurar för 0-400 kronor?


littlemess

Recommended Posts

Hej,

det är så att jag behöver ett par hörlurar. Att spela in och mixa i. Har inga pengar, så hade tänkt önska mig det i julklapp av min fader 8D

Iaf, jag har ingen jättestor koll på hörlurar. Jag vet att jag vill ha ett par bra hörlurar, men jag kan inte begära för mycket när det inte är jag som betalar. Ett par bättre, dyrare får jag införskaffa själv om några år när jag är rik (haha).

Iaf, inom området 0 - 400 kronor har jag hittat Behringer HPS3000 och Sennheiser HD 201. Är någon av dessa två okej? De behöver som sagt inte vara världsbäst, för de jag har nu är ett headset jag fick i present för flera år sedan. Så allt är bättre än dem. Plus, så vill jag kunna ha två par hörlurar (det blir det inkl. mina gamla), så jag lättare kan spela in med andra.

Någon som vet om de duger?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Die Hard (oregistrerad)

Ett par hörlurar för 0:- är vad du ska ha. Måste upp till runt en tusing åtminstone för att få några hyfsade lurar. Finns inga bra i den där prisklassen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Som sagt, det finns nog inte så mycket vettigt för de pengarna.

Lite förslag, har aldrig lyssnat på dessa, o lär inte vara något vidare heller (kanske prisvärda)

http://www.thomann.de/se/superlux_hd662_f.htm

http://4sound.se/itempg.aspx?id=981113&artno=161149

http://4sound.se/itempg.aspx?id=902748&artno=235666

http://4sound.se/itempg.aspx?id=1125878&artno=233199

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag vet inte vad som är minst dåligt, men kanske ett par A Jays two in-ear proppar ger bättre ljud för ca 400 än ett par lurar för samma summa? De dämpar i alla fall bra så de borde funka vid sångpålägg. kan vara ett alternativ att googla på.

http://www.jays.se/p...a-jays-two.html

http://www.dustinhom...duct/5010465327

Jag skickade efter ett par idag, ska skriva vad jag tycker sen, jag har lite andra riktiga lurar att jämföra med.

Jag har några billiga Sennheiser slutna hörlurar också, de tycker jag låter skit.

Redigerat av Guitar Nilsson
Link to comment
Dela på andra sajter

drloop (oregistrerad)

Sennheiser HD201 är ett fynd. Du kan hitta dom under 200 kronor.

Dämpar bra vid tracking.

Sitter bra på skallen.

Och för den slanten låter HD201 fantastiskt.

Och trots sitt plastiga yttre tål dom att användas dagligen.

Köp!

Redigerat av drloop
Link to comment
Dela på andra sajter

Beyer Dynamic DTX-serie är deras budgetmodeller och jag har ett par öppna lurar som kostade 400kr och de är helt klart prisvärda. Dock e de öppna och läcker vid mikning. Som många nämnt tidigare får man vad man betalar för, men det betyder inte att man måste ha studiokvalité på allt 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag äger ett par AKG K-66 som jag tycker ska betraktas som "hyfsat ok", och de kostade under 400 pix. Modellen är utgången (iaf på Thomann, snabbkollade), men det finns en modell som heter K-77, jag gissar att det är ungefär samma kvalisort.

Jag tycker det är helt rätt att du siktar på billigt tills du har råd. Man kan göra musik med en gammal hemstereo som lyssning.

tjing

Link to comment
Dela på andra sajter

Har två st. HD 201. Funkar för inspelning, men inte för mixning. Nu var det länge sedan jag mixade på allvar och jag har aldrig mixat i lyxlurar, ändå känns det förrädiskt att mixa i lurar om man siktar på lyssning i högtalare. Växla ofta i såfall.

HD 201 gillar jag, min enda kritik är att ytan på den mjuka stoppningen i huvudbandet (eller vad det nu heter) slits vid flitig användning och den börjar flagna. Men det är bra lurar för sitt pris helt klart.

Link to comment
Dela på andra sajter

littlemess, jag noterade att du i likhet med mig är en sjungande kvinna och vill därför ge tipset att alltid prova hörlurar innan du bestämmer dig för en modell. Om du också råkar ha ett ganska litet huvud, så kommer de flesta hörlurar tyvärr inte att vara gjorda för dig. Jag hade stora problem med att hitta ett par hörlurar som passade tillräckligt bra på mitt huvud för att jag skulle kunna sjunga med dem utan problem. Till slut blev det ett par Shure SRH440, som jag var tvungen att betala betydligt mer än jag hade tänkt för, men som jag fortfarande är hyfsat nöjd med.

  • Gilla 1
Link to comment
Dela på andra sajter

Tack för alla svar jag fått. Många som anser att man inte kan få något för de pengarna, och jag håller med om att det nog inte blir så bra lurar. Men allt är som sagt bättre än de jag har just nu.

Känns som om några iaf tycker att Sennheiser HD 201 verkar ok? Jag kommer använda dessa främst vid mixning.. Janos tycker de funkar bäst till inspelning, men som sagt: Om jag klarar av att använda de jag har nu (de heter förresten Media-tech MT365). Och sjääälvklart kommer jag skaffa bättre, dyrare när jag är rik som sagt 🙂

I nuläget så använder jag ProTools helt genom lurarna. Har sämst högtalare (som ska bytas och uppdateras till nya bättre någon gång). Men i framtiden kommer jag ha högtalarna inkopplade i mboxen, så att jag kan växla mellan hörlurar och högtalare. Men inte just nu 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Rekommenderar http://www.thomann.de/se/akg_k77.htm

Otroligt prisvärda lurar. Lyssnat på dem en gång, och de var helt klart imponerande jämfört med mina gamla. Nu har jag ett par K-701 som naturligtvis är en helt annan klass, men K-77 är fortfarande bra lurar byggda av ett kvalitetsmärke. Det skulle vara min rekommendation med din budget 🙂.

Link to comment
Dela på andra sajter

Sennheiser HD201 är ett fynd. Du kan hitta dom under 200 kronor. Dämpar bra vid tracking. Sitter bra på skallen. Och för den slanten låter HD201 fantastiskt. Och trots sitt plastiga yttre tål dom att användas dagligen. Köp!

Stiligt drloop, alla andra värdelösa ofyndiga inlägg om 40:- lurar kan ni sudda i tråden...ge tips som ger nåt eller lägg ner.

Link to comment
Dela på andra sajter

Stiligt drloop, alla andra värdelösa ofyndiga inlägg om 40:- lurar kan ni sudda i tråden...ge tips som ger nåt eller lägg ner.

Hitade ett par Sennheiser HD 201 här hemma. De låter riktigt skapligt. Skulle kanske kunna sälja billigt. Hittade även ett par AKG K55...

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...