Jump to content

En hel låt med endast en intern mick...


Recommended Posts

Kanske inte världens populäraste grej att posta på ett ställe som avgudar prylar och mätningar hit och dit och mikrofontyper in absurdum.

Men det kanske vore bra att balansera upp det hela lite med den här länken där några killar spelar in en hel låt som ljudmässigt låter finfin. Inte för att jag gillar musiken men ni fattar nog vad jag menar.

http://www.homestudioguru.com/1198/can-a-whole-song-be-recorded-with-just-an-internal-microphone/

Inte något jag själv gör men en bra tankeställare. Eller vad tycker ni?

Link to post
Share on other sites

ja allt ska vara insp. med en mick alltså och sen in i garageband för mixning. Alla filer ska kunna hittas på apogees hemsida så man kan se själv hur dom gjort.

Tror ju inte att det är så att dom uppfunnit en supermikrofon utan det är nog så enkelt som att rummet är helt okej ljudmässigt samt att dom haft nåt proffs som kan mickplacering.

Oavsett så är ju grejen att det inte handlar om att ha mycket och dyra prylar och ett perfekt inspelningsrum utan att det går att få proffsigt med i princip bara en mikrofon och rätt inställningar

Link to post
Share on other sites

Jag använder Apogee duett som jag tycker är jättebra! Detta är ju en reklamfilm för "One" och att lita på att de är 100% ärliga gör i alla fall inte jag! Med stenväggar i rummet de spelar in verkar det lite för bra. Men som sagt, Apogee är riktigt bra tycker jag 🙂

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...