Jump to content
Annons

Steinberg seminarium 110929 - pengarna tillbaka


Strange Leaf

Recommended Posts

Jaha. Igår var jag på Studios Steinbergseminarium, och man kan lugnt säga att jag kom hem besviken. Jag bestämde mig för att sova på saken först, det brukar bli bättre än att sätta sig och skriva ett inlägg direkt. Men nu kommer det.

Jag vill ha pengarna tillbaka.

Kursen hölls av en tysk kille som verkade jättetrevlig, och som jag nästan tyckte synd om när det gick som sämst, men det tar inte bort det faktum att man betalar för något som vid leverans urartar till ett stort fiasko.

Det började ganska bra med editering och lite dykningar i logical editorn, då satt väl dom flesta och spetsade öronen och krafsade med pennorna. Personligen var det den enda matnyttiga anteckningen jag fick med mig hem överhuvudtaget. Men ju mer vi kom in på ljud ju mer gick allt käpprätt åt helvete. Alla som var där vet att jag inte överdriver om vi fick vänta säkert 20 ggr på att han skulle omaktivera ljudkortet så vi kunde höra hur exemplen egentligen lät. Ett tag var demonstratören t.o.m så uppgiven så att han visade upp ljudfunktioner utan att orka ha ljudet på (!!). När han sedan skulle demonstrera hur man sidechainade en subfrekvens med kaggen så satte han gaten innan tongeneratorn, och sen ominstallerade han gaten och missade att dra upp en ny sidechain och fick i slutändan en väldigt grundläggande sak aldrig att fungera. När han sedan skulle visa parallellkomprimering så skickade han sends från den tomma compbussen till bussen med alla trumljud. The list goes on. Jag tror många kände för att rusa upp och slita åt sig musen och visa hur fan man gör. Men ska man behöva göra det när det är Steinbergs produktspecialist som demar? Någonstans så hoppas och tror man att skutan ska hamna på rätt köl igen. Så vi blev sittandes med höjda ögonbryn medan farsen utspelades.

När det sedan var dags för mix så visade han hur han EQade i princip alla ljud med en highpass och en boost i övre mellanregistret, han föreslog att man la alla gitarrer åt vänster och alla syntar åt höger och sen frågade han om det var något mer vi ville veta om mixning (!). Då gick det ett sus genom publiken. Hela kursen hölls på engelska, och det är nog inga problem för dom flesta, men det vore bra om tysken som demonstrerade var lite bekvämare på språket han använder. Release fick bli sustain, ok inga problem, pitch fick bli tone, hmm kan vara problem men ok vi fattar, focals = vocals, tysk lustighet men vi fattar utan problem, men när man säger higher attack på en kompressor istället för faster eller slower vad fan menar man då? Menar man "higher ms" = långsammare eller "higher" som i en aggresivare inställning = snabbare ?? Men skit samma, vi vet hur man ställer in en kompressor, vi var där för att se dom nya funktionerna i C6, inte en blåbärskurs i sovrumsmixning.

Med facit i handen tycker jag man kunde ha skippat hela mixdelen för det blev bara pannkaka. När han var klar och sa att körspåren lät punchy and warm och att mixen var ready for mastering så tyckte jag det lät replokal om hela skiten. Förvisso satt vi i ett betongrum och lyssnade genom dansbanspinnar så det kanske inte blir bättre än så, men ändå. Jag kände spontant att jag gör en bättre mix i sömnen och jag tror dom allra flesta som var där hade samma tanke.

Bättre då om mer tid hade lagts åt editeringen. Där kunde han ju sina saker bättre, och eftersom han då kunde stanna inom samma projekt lite mer så hade vi sluppit många av problemen med ljudet. Han lyckades ju också glömma gång på gång att om man solar en kanal så försvinner hans headset som han kopplade på en annan av kanalerna. Suck.

Jag tror att många med mig även saknade en djupdykning i dom nya cubasefuktionerna, exempelvis note expression editeringen som han inte berörde alls (!), istället för fruktlösa försök att visa grundläggande mixtekniker som han inte ens behärskar. Tiden kunde ha använts mycket bättre. Mot slutet märkte vi ju också att hans dator innehöll inte bara Nevepluggarna utan även dom kommande hårdvaru och rullbandsemuleringarna. Av det fick vi bara som hastigast höra redan släppta neve, och dom andra fick vi bara se på duken. Trist. Här märktes direkt att det fanns en stor nyfikenhet bland publiken. Men då var kvällen över.

När man gick ut i natten nerför deras trappa så hörde jag varenda person mumla att det var en stor besvikelse. Tråkigt med sant.

Jag tycker arrangörerna kan vara rakryggade och ta ansvar för att deras jippo gick åt helvete, och erbjuda oss pengarna tillbaka. Dom stod och försökte hålla skenet uppe i smörgåsförsäljningen men kvällens fiasko kan omöjligt ha undgått dom. Alternativt kan jag gärna ta en rabattkod som är giltig i Steinbergs webshop.

/Stefan

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

...Vad du än gör: Don't mention the war!

Känns som det var rätt amatörmässigt genomfört alltså? (Bara jag inte förolämpar amatörer nu.) Jag var inte där.

När jag varit ute i världen och hållit presentationer så brukar alltid lokalbolaget ha en så kallad "dry-run" för att slipa min presentation för att passa just deras kund. På så sätt så kan man undvika eller fördjupa beroende på kundens intresse, och lokalbolaget känner ju kunden bäst. Ibland ska man visa 200 slides för en tyst skara. Ibland måste man sammanfatta allt på en slide då dom vill prata av sig och ha interaktion.

Ett tips för arrangörerna (Studio?) alltså: "Dry-runs".

Redigerat av Erik dP
Link to comment
Dela på andra sajter

Skit vad tråkit att höra!

Inte minst för att jag av egoistiska själ hoppades på att det skulle bli bra och att Studio då skulle "våga" testa motsvarande i Malmö...

Link to comment
Dela på andra sajter

dannepop (oregistrerad)

Jag håller med helt och hållet!

Det var katastrof!

Var på ett seminarie för några år sedan som var riktigt bra,

med samma tema som idag!

Man undrar hur detta planerades från början?

Det tråkiga är att man betalade för att se detta!

Jag har mailat de ansvariga och det tycker jag att du skall göra också!

Att få pengarna tillbaka är ju en liten tröst men det går aldrig att reparera den skada som

detta gett angående förtroende inför framtida eveneman i samma regi!

Mvh

Danne/

Link to comment
Dela på andra sajter

Att få pengarna tillbaka är ju en liten tröst men det går aldrig att reparera den skada som

detta gett angående förtroende inför framtida eveneman i samma regi!

Visst är det så, och det är helt klart den största skadan, men utan någon som helst ursäkt, eller kompensation för haveriet så framstår det ju dessutom som att arrangören fullständigt struntar i allt så länge dom får våra pengar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej, jag kan hålla med om att seminariet hade brister. Nu går jag in och svarar på eget bevåg, då min kollega Andreas inte har möjlighet att hantera detta idag. Men på Studio sätter vi alltid ribban högt (vilket jag vet att Steinberg också gör) och har alltid ambitionen att alla ska vara nöjda. I detta fall tittar vi på möjligheter att åtgärda det på ett eller annat sätt. Jag kan dock i detta nu inte lova hur och när.

Ber om att få återkomma.

  • Gilla 3
Link to comment
Dela på andra sajter

Vad hände med de riktigt fina seminarier jag är van vid från Studio? Jag satt också i åhörarskaran igår och känner att jag hellre skulle varit hemma och myst med familjen.

Jag håller med Erik de Pomian: Förberedelser är otroligt viktigt, något som talaren helt klart missat.

Ibland fick jag känslan av att han öppnade funktioner för första gången. Enstaka problem med ljudkortsinställningar kan man acceptera om det inte går ut över helheten men som Strange Leaf skriver så hände det säkert 20 gånger. Det var smålustigt till en början men sedan blev jag bara ledsen.

Att sedan ge sig in i en demonstration om hur man sidechainar och lyckas trolla bort sig själv och bara ge upp. Vad säger man? Det minsta man skulle gjort är väl att se till att få fart på det i pausen och sedan återkomma till ämnet men det hände aldrig.

Tråkigt att gå på ljudtekniskt seminarium med riktigt dåligt PA. Det tar liksom udden av alltihop. Jag minns när Rodney Orpheus, i Studios regi, demonstrerade 5.1-mix med feta Genelec:ar för några år sedan. Det var ett riktigt referensseminarium.

Dessutom verkade inte agendan vara ordentligt kommunicerad med föredragshållaren. Seminariet blev effektivt en hel timme kortare eftersom rasterna drogs ut och seminariet avslutades för tidigt.

Att förbereda genom att gen-repa med exakt den utrustning som man avser att använda under seminariet är självklart. Uppenbarligen har talaren missat det.

Att ha en kunnig "bisittare" som kan rycka in vid enklare fel brukar vara bra. En sådan ser seminariet genom andra ögon än talaren som ofta har fullt upp ändå med att just tala. Då undviker man demodjävulen i småsaker som glömda monitorknappar och soloknappar. Tyvärr fanns ingen sådan bisittare igår. Som någon skrev så var det nog många som ville hoppa fram och visa hur det skulle vara.

Jag tycker det var jättetrist att det blev såhär. Det är milsvid skillnad mellan seminariet igår och tidigare Studio-arr jag varit på. Det är första gången jag går därifrån bedrövad och det ska man väl inte behöva göra. Jag hoppas vi slipper det i fortsättningen och att Studio återgår till sin gamla fina standard.

Man kan inte köra ett seminarium för 400-500:- per näsa på det här viset.

/Jakob

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag var också där, och kan bara stämma in i vad alla har sagt - en rejäl besvikelse. Det här var det första seminariet jag gått på som arrangerades av Studio, och jag kan lugnt konstatera att det också blev det sista. Om jag inte kompenseras genom att få gå gratis på nästa som jag är intresserad av, då är jag möjligen beredd att ge arrangören en chans till.

Link to comment
Dela på andra sajter

Studio bör kanske överväga att köra web-seminarium istället så slipper stackare åka från Jönköping

för att sedan besviket åka hem och anse att både tiden och pengarna varit bortkastade.

Har sett ett par Web-seminarium på nätet och tycker att det fungerar rätt bra som koncept , lite lagg i ljudet ibland å så

men spelar arrangören in seminariet kan man ju titta på det senare när man har tid.

Pensados Place är ett bra exempel , Hälften live , Hälften inspelat tidigare , med mycket bra information och intressanta gäster.

Link to comment
Dela på andra sajter

Skönt att jag inte var ensam att tycka att det var bedrövligt. All heder åt Studio's personal som jobbade på rejält hela kvällen, men presentatören lämnade som sagts en hel del att önska. Själv körde jag bil 2 timmar enkel resa för att delta.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej!

Vi ber om ursäkt för att ni får vänta på besked. Diskussion med Steinberg pågår för fullt för att på bästa sätt kompensera er. Jag garanterar att ni har fått ett mejl av mig med vad vi erbjuder i kompensation senast 12:00 imorgon (fredag). Har ni mot förmodan inte fått något mejl innan dess så är epostadressen vi erhållit eventuellt inte korrekt, och jag vill då att ni kontaktar mig på andreas@studio.se eller 08-453 61 23.

Bästa hälsningar,

Andreas Hedberg, Affärschef Studio

Link to comment
Dela på andra sajter

vad fick ni för kompensering då? eller är det hemligt...

Jag anmälde mig nämligen till seminariumet men fick förhinder och fick lov att avanmäla så de vore ju trevligt om dom fixa ett nytt

Redigerat av heman
Link to comment
Dela på andra sajter

BurninSven (oregistrerad)

Online seminarium är ju givetvis det som man borde satsa på, det är så oerhört lätt att få till ett sånt och tekniskt sett finns inget hinder överhuvudtaget. I vilken modern PC eller mac finns den datakraft som behövs och på macsidan till och gratis program som fungerar strålande bra till sånt. Ett + är att alla kan välja hur man vill lyssna dvs med sina monitorer, hörlurar eller lappy högtalare etc etc. Man kan byta mellan kameror och video fritt hur man vill. Det går även att ta in frågeställare live via google + hangouts (10 pers på samma gång med kamera och ljud). Det finns till och med siter där man kan göra detta gratis med ganska god bildkvalité (ljudet blir dock Mp3 men säkert ganska mycket bättre än vad jag förstår ni hade där) och man kan även använda sig av en access kod om man så önskar.

Programvara man behöver på Macsidan och som man då kan använda gratis är Camtwist, Flash Media Live Encoder, Soundflower och LineIn. Man kan även behöva två datorer och screensharing om datakraften tryter.

Alltså försöker inte vara bror duktig eller spydig eller nåt det är bara ett tips och man kan ju erbjuda båda alternativen dvs online till dom som bor längre bort dom andra dyker upp på plats. Kanske kan vara värt ett test i alla fall. Skoj som fan är det oxå.

Link to comment
Dela på andra sajter

Online seminarier (=webinarier) i all ära, men det är ju ganska roligt att komma ut från sin studiohåla och träffa andra människor som håller på med samma sak också. Jag tycker konceptet i sig var jättetrevligt, det vara bara utförandet som blev en miss just den här dagen.

Link to comment
Dela på andra sajter

BurninSven (oregistrerad)

Jo absolut men det kunde ju vara bra för dom som bor lång bort. Nu blir det nog inte nåt sånt ändå för det verkar vara nån slags tröghet inför det där med live på nätet lite överlag. Det kanske blir för tillgängligt på nåt sätt. Personligen kan jag inte fatta att inte alla som så strävsamt försöker nå ut med vad det är man nu vill ut med oxå sänder det live på nätet när det är så lätt och det går att få så bra kvalité som det faktiskt går men men....

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...
dannepop (oregistrerad)

Nu är det början på veckan efter som den det var tänkt att kompensationen skulle anlända!

Vad händer på den fronten?

Danne/

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...