Jump to content
Annons

Sign in to follow this  
JJRockford

Trigg-mickar?

Recommended Posts

Vi ska börja repa med riktiga trummor istället för digital, men tänkte ändå behålla lite av fördelarna med digitalt. I ett först skede tänkte jag att det borde räcka att sätt upp två OH-mickar, samt trigg-mick på baskaggen. Eventuellt även på virvel och pukor. Och sen blanda ljuden, mest akustiskt, men blanda in ljud från en modul också för att få ett lite "snyggare" sound.

 

Hur billiga trigg-mickar vågar man köpa, räcker det med t ex: http://www.thomann.de/se/ddrum_redshot_drumtriggerset.htm ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

I nya sound on sound finns en artikel om hur man bygger egna triggmickar för typ en hundring, det tycker jag fan verkar värt å testa. Ddrums mickar skulle nog jag slå till på annars, dom är fan byggda som pansarvagnar, och inte alltför dyra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har sett flera sådana där artiklar på internet. Men det är nog som du påpekar om Ddrum, höljet och fästena är säkert det som är svårast att få till... Frågan är dock om det är värt att försöka bygga trigg-mickar för 100 kr/st själv, om man kan köpa 5 stycken för 900 kr? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag har Ddrum kagge/virvel triggar som jag kört med en del. Tycker de fungerar hur bra som helst! Har dock den dyrare varianten som är lite mer robust i sin konstruktion. Jag hade lätt köpt dem i alla fall, 900kr är ju inte alls farligt! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.