Jump to content
Annons

Nybörjare i behov av hjälp med Ubuntu Studio + delta 1010LT


thoti73

Recommended Posts

Hejsan

Jag har nyligen installerat ubuntu studio och har ett delta 1010lt kort i datorn.

Nu är det som så att jag är helt ny på detta och behöver lite vägledning, tacksam om någon här har lust att hjälpa mig få igång mitt system.

Av det jag har läst på verkar uppsättningen med Ardour, Rosegarden samt Hydrogen vara intressant.

Jag har lyckats få ut systemljud från kortet med hjälp av en vägledning som finns här: http://www.milkmachine.org/delta1010.html

Nu vet jag inte om det är rätt väg att gå, men det funkar i alla fall.

Det jag inte får att funka är att få ljud till Ardour via Jack. På min Envy24control så kan jag se att jag får in signal i kanal 3 & 4 där jag skickar in ljud från synthen via en mixer. Men jag kan inte se att ljudet går in på mixern på Ardour. Alla rattar i Alsamixern är uppdragna.

Frågan är vilka inställningar behöver jag göra på Jack, det vill säga på options-sidan. Jag försökte koppla ihop allt via Connections men troligt är det att jag har gjort något fel även här.

Efter några dagars experimenterande så vänder jag mig till er nu i hopp om att få lite hjälp 🙂

Det är mycket möjligt att jag missat att beskriva något så säg till ifall något är oklart. Vill även tilläga att jag är rätt ny på Linux överhuvudtaget, men av det lilla jag sett så gillar jag det starkt, och förhoppningsvis ska jag klara mig utan MS i framtiden :-)

Tack på förhand!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Hej,

Jag kan inget om Ubuntu Studio men jag har ett Delta Audiophile 2496 vilket har samma chipset. Kolla först de självklara (för den som är van linux vill säga). Kör "alsamixer" i ett terminalfönster (för att gå ur alsamixer skall du trycka ESC). Du kan även se om du har "envy24control". En mixer för just ice1712 (drivrutinen).

Om det skulle vara jackd så behöver du veta hur jack funkar. Bland annat så måste du koppla ihop in och utgångar. Jack är en ljudrouter. Jag gillar qjackctl som användarprogram. Testa den och se om du får fart på sakerna. Dave Philips, som skriver i Linux Journal har skrivit en hel del om detta. Kolla länkarna nedan.

http://www.linuxjournal.com/article/8354

En tidigare länk som har med detta att göra:

https://www.studio.se/index.php?showtopic=49725

Om allt det här skiter sig så får vi kolla på lågnivåsaker så som "lspci" odyl. Då är det värre än det borde vara.

http://www.alsa-project.org/main/index.php...x:Vendor-MAudio

/mvh

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej och tack för hjälpen.

Jag har installerat om allting och så funkade det direkt. Vet inte vad jag kan ha gjort tidigare, men jag måste nog ha tryckt på musen lite för mkt i inställningarna 😆

Systemljuden samt ljud från browsern, spotify etc får jag dock bara att fungera mha inställningarna som jag följde i länken som jag postade här ovan.

Nu ska jag se till att lära mig programen, synd att Ardour inte har midi-kanaler bara, men det ska finnas i nästa version tydligen. Är det någon som har koll på när den släpps?

Link to comment
Dela på andra sajter

BurninSven (oregistrerad)

Bra att det löste sig, tänkte ett tag försöka hjälpa till iom att jag kör delta 1010 med Mixbus som bygger på Ardour, men jag kör det på Mac och insåg att jag vet för lite om Ubuntu. Om jag inte minns fel så ska det oxå komma en Linuxversion av Mixbus så det kanske kan vara bra att kolla upp då och då. Mixbus tar Ardour till nästa nivå så att säga och är verkligen prisvärt, om dom inte har höjt priset så hittar du inget liknande för dom pengarna.

http://www.harrisonconsoles.com/joomla/ind...8&Itemid=42

Nåväl lycka till

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...