Jump to content

Nätdel till effekter


Recommended Posts

Hej!

Håller på att bygga ett nytt pedalbord då jag kommit över lite gamla effektpedaler samt två nyare,(Boss dm-3, boss ce-2, behringer rv600 samt danelectro cool cat tremolo. Jag är medveten att de två sistnämda in är av avsevärd kvalitet men har begränsad budget. Boss pedalerna är dock från 80-talet och är vad jag förstår ganska bra. Tycker dom låter bra iaf. Har dock ingen nätdel till någon av dom utan tänkte köpa lösa nätdelar för att komma undan billigt. Thomann har en nätdel som heter Thomann NT AC/PSA och som de säger ska passa till Boss, Ibanez och Behringer. Men, jag vet att de gamla bosspedalerna är lite känsliga för exakt vilken nätdel man använder. Någon som har koll på detta? Funkar Thomanns nätdel till dessa?

Mvh /Rocket

Link to post
Share on other sites
Annons

Jag har en gul plast Danelectro tremolopedal som jag skulle kunna testa med en "dålig" adapter som brummar och se jur den beter sig, är ju inte samma som din pedal man man kan ju testa i alla fall. Har också en Danelectro Reel Echo och den pedalen är ju en bland det dyraste Dano har men den är känslig för adaptrar. Överlag har jag för mig att just delaypedaler är känsligare för störningar i strömmen. Om du köper en adapter tänk på att köpa en som lämnar nog mycket ampere så det räcker att driva dina pedaler, sen är det ju bara att koppa en förgreningssladd mellan pedalerna. Själv använder jag en Uniross 1A "universaladapter" den funkar fint, har tejpat omkopplaren så man inte kan slå om den från 9V av misstag.

Link to post
Share on other sites

Vissa gamla Boss-pedaler före 1997 hade ACA-adapter som gav 12 volt till skillnad mot den vanliga PSA-adaptern som ger 9 volt. Det står vid kontakten vilken adapter det ska vara. Det ska dock fungera med 9 volt adapter när man kopplar ihop flera pedaler med gemensam adapter. Här kan du läsa mer om detta: http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/articles/bossadapt.htm

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.