Jump to content
Annons

Hörselskada under skoltid


Martin

Recommended Posts

Annons

Hejsan

Jag tycker du ska ta kontakt med din rektor eller gymnasiechef först och fråga om den försäkring skolan har täcker in din hörselskada, då kommer du ju få ett svar iaf. Detta är något som man måste jobba i förebyggande syfte med i skolorna och börja i god tid. Det är även väldigt många lärare som blir drabbade av tinnitus. En skola är inte den tystaste arbetsplatsen direkt, och många lärare är inte medvetna om detta. Det är inte en dålig idé att ha ett par hörselskydd på sig när man går till matsalen, eller ska ha en gymplalektion exempelvis.

Tinnitus är inte alls roligt. Skönt att höra att det blivit lite bättre iaf och att du orkat ta dig tillbaka till skolan.

MVH

Anders

Redigerat av Gizmozis
Link to comment
Dela på andra sajter

Som sagts tidigare så har skolan där du gick (med största sannolikhet) en försäkring för eleverna. Dessutom kanske privatolycksfall ingår i din hemförsäkring (eller i dina föräldrars hemförsäkring om du bodde hemma när det hände). Eftersom dina problem uppstod vid ett specifikt tillfälle kanske man kan hävda att det är ett olycksfall.

En bra utgångspunkt kan vara att ringa ditt nuvarande försäkringsbolag.

Link to comment
Dela på andra sajter

Har du uppsökt läkare för det, efter olyckan? Det är väldigt bra att ha det dokumenterat, i händelse av kontakt med försäkringsbolag.

EDIT;

ja, det lär du ju ha varit pga sjukskrivningen från skolan... Tänkte inte efter där...

Redigerat av Umemagnus
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 månad senare...

För att kunna göra ett skadeståndskrav så måste det finnas inntyg från en läkare.

Ett sådant intyg är klart bäst om man tar i samband med skadan, men det går faktiskt att komma och göra ett sådant flera tusen år efter att det har hänt..

Mest för att det skall finnas på papper att det har hänt, men det kan ju så klart ifrågasättas om det nu kommer flera år efter det hände...

Sen om det är skolan som får betala eller din kompis vet man ju inte, skolan kan ju stämma honom i andra hand eftersom att det kan bli en fråga om misshandel dock..

Detta är dock draget till det yttersta, och det hela borde bli rubriserat som olycka eller en jävla otur =)

Link to comment
Dela på andra sajter

1) Räkna inte med några stora pengar. Skadestånd i Sverige döms inte ut med några stora belopp, aldrig i närheten av det som man hör från USA. Det som kan ersättas är direkta kostnader för rehabilitering (besök hos läkare och sådant) och en mindre ersättning för invaliditet. Men bara för att det inte är stora pengar så skall du inte låta bli att försöka få dem. Inte än i alla fall.

2) Det finns alltför många rättshaverister i Sverige redan. Bli inte en sån som tycker att hela världen är emot dig och om du bara vann det här det så kommer solen alltid skina på dig.

3) Börja med att kontakta skolan. De bör kunna plocka fram vilket material som är aktuellt. Det finns antagligen någon form av anmälningsblankett där du kan beskriva skadan och starta själva processen för bedömning. I kommunen kan det också finnas andra resurser, till exempel en konsumentvägledare som möjligen kan vara till hjälp. Det finns också ibland möjligheten att träffa en jurist i 15 minuter eller liknande för att få ledning i hur man rent juridiskt ska bete sig.

4) Återigen - se till att du inte blir galen i frågan. Du kanske inte kommer få några pengar alls. Gå inte in i fällan att göra det här till ditt livs viktigaste punkt. Du skall leva och må bra i många år framåt och då måste du kunna lämna det här bakom dig. Inget kan göra skadan ogjord. Känner du att det är en stor del av ditt liv, se till att få professionell hjälp att bearbeta det. (Du vet, typ gå i terapi som alla gör i amerikanska filmer. Det konstiga är att det hjälper en del ) .

// Gunnar

Redigerat av trombonisten
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...