Jump to content
Annons

Recommended Posts

Posted

nån som har några värdefulla tips på hur man ska separera bas och pukor, kagge är ju inget problem, men när jag mixar hård musik vill man ju att basens huvudsakliga energi ska ligga runt 60-100 hz

precis som botten på pukorna, om man redan duckat för kaggen känns det lite tunnt om man ska in och skära där också.

det är ju inte så att det låter bedrövligt men som sagt om nån har jättebra tips så go ahead.

Annons
Posted
nån som har några värdefulla tips på hur man ska separera bas och pukor, kagge är ju inget problem, men när jag mixar hård musik vill man ju att basens huvudsakliga energi ska ligga runt 60-100 hz

precis som botten på pukorna, om man redan duckat för kaggen känns det lite tunnt om man ska in och skära där också.

det är ju inte så att det låter bedrövligt men som sagt om nån har jättebra tips så go ahead.

Sidechain

Posted

jo klart. men vill egentligen inte, när man vet så många liknande jobb som klarar sig utan, om du förstår vad jag menar.

Posted

Man får helt enkelt acceptera att det inte blir bra om det krockar och försöka sig på en kompromiss. Lyssna på musik i samma genre och jämför mixarna med dina egna. Lägg till exempel upp ett referensspår i ditt projekt som du snabbt kommer åt.

Posted (edited)

fan jag kan passa på och fråga en sak när det gäller pukor, som jag tycker är meckigare att kompressera p.g.a sustainen, Vad är en LÅNG releasetid när man snackar pukor, är det så enkelt att releasetiden i stort sett bara påverkar sustainen, att man liksom kan dra gränsen för var som är onaturligt när signalen inte hinner gå under tröskeln alls (om man sätter tröskeln hyffsat högt så att inte hela kroppen automatiskt komprimeras d.v.s), om man har en schysst kompressorn där man enkelt kan se GR, och man liksom väljer det parti i låten med tätast slag. Det känns som ett bra tankesätt eller vad säger nI?

poängen är väl att den inte ska fortsätta att jobba tills nästa slag/transient?

Edited by mietek

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.